Παρασκευή 16 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
"ΚΑΛΥΨΕ" ΤΟΝ Ν. ΜΠΕΡΝΣ ΧΤΕΣ Ο ΡΕΠΠΑΣ!
ΟΥΤΕ ... ΚΙΧ
από την κυβέρνηση

Ενώ, η κυβέρνηση νομιμοποιούσε τις προκλητικές αμερικανικές επεμβάσεις, η Τουρκία αξιοποιούσε την "πάσα", που της έδωσε ο Αμερικανός γκαουλάιτερ, με τα περί "διεκδίκησης" και μιλούσε για "επεκτατικές βλέψεις" της Ελλάδας

Παντελώς έκθετη και υπόλογη μένει η κυβέρνηση απέναντι στον ελληνικό λαό, καθώς δε βρήκε την παραμικρή ουσιαστικά λέξη να πει, για την προχτεσινή, προκλητική και εμπρηστική τοποθέτηση του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα, Ν. Μπερνς. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ η τουρκική κυβέρνηση έσπευδε να εκμεταλλευτεί την "πάσα" του Αμερικανού πρεσβευτή, περί "διεκδίκησης από την Ελλάδα εναέριου χώρου", αποδίδοντας στην Αθήνα "επεκτατικές βλέψεις", ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε επιμελώς να αποδοκιμάσει και να καταδικάσει την ιταμή πρόκληση του Αμερικάνου πρεσβευτή, τόσο για το προαναφερόμενο θέμα, όσο και για τα αντικομμουνιστικά "μαθήματα ιστορίας".

Κι ενώ, η απαράδεκτη αυτή στάση υποταγής και υποτέλειας της κυβέρνησης νομιμοποιεί τις επικίνδυνες αμερικανικές επεμβάσεις στην περιοχή, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη προχωρούσαν χτες και σε νέες παραβιάσεις του εναέριου χώρου στο Αιγαίο.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ