Παρασκευή 16 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Στη μνήμη του συζύγου μου ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΟΥΛΟΥ προσφέρω για τα 80χρονα του ΚΚΕ 50.000 δρχ.

Χριστίνα Τσούλου

* * *

λ9

Εφυγες μια Κυριακή - που δεν έμοιαζε συννεφιασμένη - ήταν 23 Νοέμβρη 1997. Και μαύρισε ο ουρανός - όμοια με την καρδιά μου.

Ησουν η μάνα, η Περσεφόνη, η Σόνο - ο κρίκος.

Η θύμησή σου θα 'ναι παρηγοριά ίσως, μα πάντα θα 'ναι σκοτεινά μες την ψυχή μου.

Στη μνήμη σου, 40 μέρες μετά το ταξίδι, προσφέρω 10.000 στο Κόμμα μας, για τα 80χρονά του - λίγο λιγότερα από τα δικά σου, μα πάντα αγωνιστικά και τίμια.

Γεια σου μάνα

Η "κόρη" σου Ξ. Ν.

* * *

λ27

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΛΥΤΡΑ,από το Σερνικάκι Φωκίδας, ανταρτοΕΠΟΝίτη στην κατοχή, ο οποίος ανέπτυξε σημαντική δράση ως μαχητής του ΔΣΕ στα τμήματα του Διαμαντή και σκοτώθηκε στις 19 Ιούνη 1949. Του πατέρα του ΗΛΙΑ ΛΥΤΡΑ,που σκοτώθηκε στις 20 Απρίλη 1948 και της αδελφής του ΚΟΥΛΑΣ ΛΥΤΡΑ,που πέθανε στις 2 Μάη 1993, προσφέρουμε 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Αμπελόκηπων - Γκύζη.

Μιχάλης και Ειρήνη Περιστεράκη

* * *

λ9

"Το 1947 συνελήφθην και κατηγορήθην για κλοπή όπλων της Σχολής Ευελπίδων, 25 μακρύκαννα, 7 Τόμσον, ένα πιστόλι Σμιθ αμύθητης αξίας και διάφορα πυρομαχικά.

Με βασάνισαν επί 10 συνεχείς ώρες στην Ασφάλεια, οδός Καποδιστρίου και Πατησίων. Εκτός των δύο ομάδων βασανιστών, με επικεφαλής τον διευθυντή της Γενικής Ασφάλειας Ρακιντζή Θεόδωρο, συμμετείχαν ο Ναπολέων Ζέρβας, υπουργός Δημοσίας Τάξεως, καθώς και ο κ. Βάθης, γιατρός της Ασφάλειας.

Την επόμενη μέρα με επισκέφθηκε η αδελφή μου, ανέβηκε στον 4ο όροφο, με είδε σε ένα διάδρομο πεταμένο και παραμορφωμένο, τα ρούχα μου καταματωμένα και έβαλε τις φωνές. "Κακούργοι, δολοφόνοι, προδότες! Μου φάγατε τον αδελφό μου".

Τότε επενέβη προσωπικά ο Ρακιντζής και δύο χαφιέδες τη χτύπησαν πολύ άσχημα, της στραμπούλιξαν το χέρι και την έσπρωξαν από τις σκάλες του 4ου ορόφου, που κουτρουβάλησε στα σκαλοπάτια και βρήκε άγριο θάνατο".

Στη μνήμη της αδελφής μου ΜΑΡΙΑΣ Δ. ΜΗΤΡΑΝΤΖΑ,από τα Μάρμαρα Φθιώτιδος, προσφέρω 10.000 δρχ. για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Γιάννης Μητραντζάς, ετών 88

* * *

λ9

Στη μνήμη της γλυκιάς και αξέχαστης γιαγιάς μας ΗΡΩΣ ΚΑΡΔΑΣΗ και προς τιμήν του Κόμματος, στο οποίο έμεινε πιστή από την κατοχή έως τότε που μας έφυγε, του ΚΚΕ, προσφέρουμε για τα 80χρονά του 10.000 δρχ.

Ευαγγελία - Δημήτρης

* * *

Ο ΧΑΡΙΤΟΣ ΣΥΡΜΑΝΙΤΣΑΣ γεννήθηκε το 1917 στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης. Στην κατοχή ήταν ΕΛΑΣίτης και πολέμησε τους Βούλγαρους κατακτητές στην περιοχή του Παγγαίου, με το βαθμό του υπολοχαγού.

Μετά την Απελευθέρωση, κυνηγημένος από το μισαλλόδοξο μεταπολεμικό κράτος και τους τρομοκράτες του Αντών Τσαούς, αναγκάζεται να ξαναβγεί στο βουνό.

Ο Χαρίτος Συρμανίτσας εξαφανίστηκε το καλοκαίρι του 1946.

Στη μνήμη του ο αδελφός του Σταύρος Συρμανίτσας πρόσφερε 15.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Πάνω Πόλης για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

27

Στις 18 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 28 χρόνια από το θάνατο του πατέρα μου ΛΑΖΑΡΟΥ ΠΟΖΑΝΤΖΙΔΗ.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη της μητέρας μου ΜΗΝΟΔΩΡΑΣ και του θείου μου ΗΡΑΚΛΗ ΠΟΖΑΝΤΖΙΔΗ,αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του αδελφού μου ΧΡΟΝΗ προσφέρω 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κυψέλης, για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Σοφία Ποζαντζίδου - Μητραντζά

* * *

Ο Γιάννης Σαπουντζόγλου πρόσφερε, ως τρίτη δόση, 30.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Πειραϊκής Χερσονήσου για τα 80χρονα του ΚΚΕ, στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών κομμουνιστών της επαρχίας Ξηρόμερου Αιτωλοακαρνανίας 1945-48, για την εφαρμογή της Απόφασης του ΚΚΕ για εθνική συμφιλίωση: Του γιατρού ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΕΛΙΟΥ (Γεροδήμου), του ΝΙΚΟΥ ΚΟΜΠΛΙΤΣΗ (Χελμού) μόνιμου αξιωματικού, του καθηγητή ΤΑΚΗ ΚΑΡΟΥΣΟΥ,του δασκάλου ΛΑΚΗ ΚΑΤΣΑΠΟΥ,του ΓΙΑΝΝΟΥ ΠΑΠΑΦΩΤΗ,του πολιτικού μηχανικού ΣΤΑΘΗ ΛΙΑΚΑ (Φουρτούνα), του ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΜΛΙΤΣΗ,του ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ και του ΣΠΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ.

* * *

λ27

Στη μνήμη των αγαπημένων μας γονιών ΔΗΜΗΤΡΗ και ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ και του αξέχαστου θείου μας ΑΝΤΩΝΗ ΔΕΒΕΛΕΓΚΑ,παλαίμαχου και πρωτοπόρου αγωνιστή του ΚΚΕ, προσφέρουμε για τα 80 χρόνια ηρωικών και τίμιων αγώνων του Κόμματός μας 30.000 δρχ., στην ΚΟΒ Ελασσόνας.

Οικογένεια Γ. Αναστασόπουλου

* * *

λ9

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΧΑΡΟΥΛΑΣ ΧΑΛΕΠΛΗ,που πέθανε στις 12 Ιούλη 1963 και προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Εδεσσας, 25.000 δρχ.

Οι γονείς της Νίκος και Μαριάνθη Χαλεπλή

* * *

Στη μνήμη του αείμνηστου δημάρχου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙΝΤΗ,ο οποίος στάθηκε δάσκαλος και εμπνευστής για μας στο μεγάλο αγώνα για τον Ανθρωπο δουλευτή και δημιουργό, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω της Αχτιδικής Επιτροπής, 24.000 δρχ., με την υπόσχεση να συνεχίσουμε παλιοί και νέοι συνεργάτες το έργο της Δημοκρατικής Ενότητας.

* * *

λ9

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΥΖΙΝΟΠΟΥΛΟΥ,στελέχους του ΚΚΕ και καθοδηγητή του 1ου Συντάγματος Αθήνας του ΕΛΑΣ Αθήνας, η γυναίκα του Μάρθα προσφέρει 15.000 δρχ. για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λίμνης Εύβοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ