Σάββατο 17 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
Πού θα γείρει η πλάστιγγα;

Σοκ στην ΑΕΚ. Τραυματίστηκε ο Σαβέφσκι, πανέτοιμος θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ

Από διαφορετικές αφετηρίες θα ξεκινήσουν αύριο στη Ν. Φιλαδέλφεια (17.00, SUPERSPORT) ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να πετύχουν τον κοινό στόχο που είναι η νίκη. Ο "δικέφαλος" του Βορρά κατηφορίζει πανέτοιμος, με θετική ψυχολογία και αρκετό κόσμο. Αντίθετα οι γηπεδούχοι ψάχνουν τρόπο να λύσουν σημαντικά προβλήματα, που αυξάνονται αντί να μειώνονται.

Την ίδια στιγμή που οι "κιτρινόμαυροι" πονοκεφάλιαζαν πώς θα καλύψουν τα κενά των Νικολαϊδη (οσφυοϊσχυαλγία), Μαρτσέλο, Μαχαιρίδη (τιμωρημένοι) ήρθε ένα νέο σοκ. Ο Τόνι Σαβέφσκι τραυματίστηκε στην προπόνηση και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θ' απουσιάσει περίπου έναν μήνα... Την ώρα του διπλού ο άτυχος παίχτης γλίστρησε και έπεσε στο γόνατο του Μήνου. Οπως διαπιστώθηκε από την εξέτασή του στο νοσοκομείο υπέστη 2 ρωγμώδη κατάγματα στα πλευρά.

Στην ΑΕΚ επικρατεί απογοήτευση και όλοι ψάχνουν να βρουν ποιος τους... μάτιασε. Μετά τους Κωστή, Νικολαϊδη ήρθε η απώλεια Σαβέφσκι. Η απόγνωση είναι τέτοια που σήμερα τ' απόγευμα θα πραγματοποιηθεί αγιασμός. Ομως οι θρησκευτικές τελετουργίες δεν καταρτίζουν 11άδα. Το βάρος έχει επωμιστεί ο Ντουμιτρίου που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και πρέπει να καταφύγει σε αρκετές... αλχημείες.

Πριν τη χτεσινή προπόνηση δήλωνε αισιόδοξος, όπως όλοι άλλωστε στην ΑΕΚ, για την έκβαση του ντέρμπι, τώρα όμως κυριαρχεί σκεπτικισμός. Η αντικατάσταση 4 "κλειδιών" σ' ένα τόσο σπουδαίο αγώνα σίγουρα δεν είναι εύκολη δουλιά. Αρκούντως δύσκολη γίνεται και η αποστολή των παιχτών που θα προσπαθήσουν στο "Ν. Γκούμας" να διατηρήσουν την ΑΕΚ στην κορυφή απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα.

Οι "ασπρόμαυροι" από την πλευρά τους θα παραταχθούν πανέτοιμοι και με ανεβασμένη ψυχολογία. Ο Α. Αναστασιάδης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και ζητάει από τους παίχτες του να πιστέψουν στις δυνατότητές τους: "Είστε ικανοί για τη νίκη εκεί μέσα και αυτό κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει. Αν καταλάβετε τι μπορεί να δώσετε σ' ένα παιχνίδι, τότε θα φτάσετε εκεί που θέλουμε", τους είπε χαρακτηριστικά.

Μάλλον θα ξεκινήσει με τους Μιχόπουλο, Ζαγοράκη, Ολιβάρες, Τασιόπουλο, Ζαφειρίου, Κολομπούρδα, Νάγκμπε, Μαραγκό, Βρύζα, Φρατζέσκο, Κόβατς. Στο πλευρό του ο ΠΑΟΚ θα 'χει περίπου 2.300 φιλάθλους. Στο γήπεδο ήθελαν να βρεθούν πολλοί περισσότεροι, όμως δεν κατέστη δυνατό και η διοίκηση κατηγορείται για παρελκυστική τακτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ