Κυριακή 18 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο"

Ακόμα περιμένω!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ, 96 ετών, αντιστασιακός από τα Γιαννιτσά, κάτοικος Αμπελοκήπων Αθήνας. Είμαι πρόσφυγας από την Τουρκία. Το 1915, στη σφαγή των Αρμενίων, χάθηκε ο πατέρας μου και εγώ μεγάλωσα στους "πέντε δρόμους". Το 1921 οι Τούρκοι με πήραν στα καταναγκαστικά έργα και έζησα 3 χρόνια φοβερά, μέσα στα λαγούμια και τους βόθρους. Κατόρθωσα ύστερα από πολλά βάσανα να 'ρθω στην Ελλάδα. Στην κατοχή μπήκα στο ΕΑΜ και ήμουνα υπεύθυνος στην περιοχή μου. Μετά την απελευθέρωση και τα γνωστά τραγικά γεγονότα που ακολούθησαν ύστερα από την υπογραφή της συνθήκης της Βάρκιζας και τα Δεκεμβριανά, άρχισαν οι διωγμοί. Με τον εμφύλιο το 1948 πιάστηκα, βασανίστηκα, πέρασα στρατοδικείο και πήγα φυλακή. Το 1989 υπέβαλα τα χαρτιά μου για τη σύνταξη της Εθνικής Αντίστασης, αλλά ακόμα περιμένω. Αυτό θα πει κράτος δικαιοσύνης και σοσιαλιστικής κυβέρνησης!

Αντικειμενικά κριτήρια

ΙΣΑΑΚ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ,Γρεβενά. Από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος περί αντικειμενικών κριτηρίων, το κράτος με καλεί να πληρώσω φόρο για έσοδα που δεν ανταποκρίνονται με την πραγματικότητα. Οταν γύρισα από το εξωτερικό άνοιξα μια μικρή επιχείρηση γιατί έπρεπε να ζήσω μαζί με την οικογένειά μου. Τα γράμματα που ήξερα δεν ήταν αρκετά, όμως η χώρα που με φιλοξένησε επί εφτά χρόνια, τα αξιοποίησε και μου έμαθε μια τέχνη την οποία και ασκώ μέχρι σήμερα, όχι για να πλουτίσω, αλλά για να επιβιώσω. Αυτό εξάλλου φαίνεται απ' τον ετήσιο τζίρο της δήλωσής μου και από το αν υπήρξαν μεταβολές ως προς τα περιουσιακά μου στοιχεία. Και τώρα έρχεται η κυβέρνηση και με τον αντισυνταγματικό νόμο περί αντικειμενικών κριτηρίων, ούτε λίγο ούτε πολύ μου λέει ότι ο τζίρος μου είναι 3.600.000 δρχ. και επομένως θα πληρώσω 180.000 δρχ. Εγώ όμως τους προκαλώ, να μου δώσουν δουλιά με 3.600.000 δρχ. τον χρόνο και τότε εγώ θα τους πληρώσω τις 180.000 δρχ.

Συντομογραφία

ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΥΦΗΣ,τακτικός αναγνώστης - συνδρομητής του "Ρ", Πολύγωνο, Αθήνα. Επανέρχομαι σε θέμα που έθιξα σε παλιότερό μου γράμμα. Αφορά τις συντομογραφίες που πολλές φορές υπάρχουν μέσα στις σελίδες σου όπως, ΚΕΘΕΑ, ΔΕΚΟ, ΟΚΑΝΑ και πολλές άλλες. Θα μπορούσαν, τουλάχιστον οι συντάκτες των κειμένων να δίνουν ολογράφως τις λέξεις αυτές στην αρχή του κειμένου ή στον τίτλο.Κάποιος αναγνώστης και μάλιστα πουσε πάρει στα χέρια του για πρώτη φορά, πώς θα καταλάβει για ποιον Οργανισμό, Ενωση, Σωματείο κ.τ.λ. αναφέρεσαι;

Και κάτι άλλο. Είμαι αντίθετος με τις διαφημίσεις τσιγάρων στην πρώτη σελίδα, καθώς και τυχερών παιγνιδιών με τζακ - ποτ που χαρίζει εκατομμύρια!!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ