Τετάρτη 21 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤΚΥΠΕΛΛΟ ΚΟΡΑΤΣ
Σιγουριά για δύο...

Αρης και Περιστέρι κοντά στην πρόκριση. Δύσκολα τα πράγματα για τον Παπάγου

Με στόχο να σφραγίσουν και τυπικά το εισιτήριο της πρόκρισης στην προημιτελική φάση ρίχνονται σήμερα στη μάχη του Κυπέλλου Κόρατς Αρης και Περιστέρι, με αντιπάλους τη Λετονική Βέντσπιλς και τη Γιουγκοσλαβική Μπούντουτσνοστ αντίστοιχα.

Αντίθετα ο Παπάγου θα πρέπει να προσέξει πολύ στην Τουρκία με την αντίπαλο την Κομποσάν, αφού η διαφορά των τριών πόντων θεωρείται εύθραυστη. Εν μέσω προβλημάτων οικονομικών και διοικητικών οι "κιτρινόμαυροι" της Θεσσαλονίκης ταξιδεύουν στη μακρινή Λετονία σε έναν αγώνα που θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί τυπική διαδικασία (19.45 ΕΤ3). Αλλωστε η μεγάλη νίκη στο πρώτο παιχνίδι με 36 πόντους (102 - 66) δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για όνειρα στους Λετονούς. Παρά τα προβλήματα η νίκη επί του Ολυμπιακού έχει ανεβάσει την ψυχολογία στις τάξεις του Αρη και ευελπιστούν ότι τελικά θα γυρίσουν από τη Λετονία με το ροζ φύλλο αγώνα.

Με μεγάλη προσοχή στην άμυνα το Περιστέρι αγωνίζεται σήμερα στη Γιουγκοσλαβία με την Μπούντουτσνοστ, με σκοπό να υπερασπιστεί τους 19 πόντους διαφορά του πρώτου αγώνα (76 - 57). Ολοι στην ελληνική ομάδα είναι πεπεισμένοι ότι θα γυρίσουν από τη γειτονική χώρα έχοντας στις βαλίτσες τους και το εισιτήριο για τους "8". Οι Σέρβοι όμως παραμένουν δύσκολος αντίπαλος και δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη. Κάτι που γνωρίζει πολύ καλά και ο Αργύρης Πεδουλάκης. "Πρόκειται για μια από τις δυσκολότερες έδρες του γιουγκοσλαβικού πρωταθλήματος και πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα για να μην πάθουμε ζημιά" επισήμανε σε δηλώσεις του για το παιχνίδι ο Ελληνας τεχνικός.

Τα εύκολα δύσκολα έκανε στο πρώτο παιχνίδι ο Παπάγου, αφού αν και προηγήθηκε μέχρι 10 πόντους κατάφερε τελικά να νικήσει με 79 - 76 αφού θα 'λεγε κανείς ότι ξέχασε να σκοράρει για 4 ολόκληρα λεπτά.

Σίγουρα το έργο των "στρατηγών" σήμερα είναι πολύ δύσκολο, αλλά όπως έχει δείξει και στο προηγούμενο παιχνίδι μπορεί να τα καταφέρει στα δύσκολα. Αρκεί να περιοριστούν τα λάθη και να υπάρχουν οι σωστές επιλογές στην επίθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ