Πέμπτη 22 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την άνοιξη ο εργασιακός "χειμώνας"

Σε λίγους μήνες νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τις "νέες σχέσεις εργασίας", με βάση το κατάπτυστο "σύμφωνο εμπιστοσύνης"

Την άνοιξη θα καταθέσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων το νομοσχέδιο για τις "νέες εργασιακές σχέσεις", όπως δήλωσε χτες ο υπουργός Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου,μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου. Το νομοσχέδιο αναμένεται να είναι "οδοστρωτήρας" των υφιστάμενων εργασιακών σχέσεων, αφού βασίζεται στο διαβόητο αντεργατικό "σύμφωνο εμπιστοσύνης προς το 2000".

Το ζήτημα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, δηλαδή της κατάργησης του8ώρου,παραμένει "ανοιχτό", όπως είπε ο υπουργός, αλλά ταυτόχρονα δήλωσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να το αντιμετωπίσει μαζί με τα θέματα της μερικής απασχόλησης και των νέων μορφών απασχόλησης, δηλαδή πολύ σύντομα.

Υπέρ των "νέων εργασιακών σχέσεων", τις οποίες προωθεί η κυβέρνηση με βάση το κατάπτυστο αποτέλεσμα του "κοινωνικού διαλόγου" τάχθηκε στην ίδια εκδήλωση και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Κανελλόπουλος.Ακόμα υποστήριξε τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης κ.ά.

Σε ό,τι αφορά τη μερική απασχόληση υπογράμμισε την αναγκαιότητά της, κάτω από προϋποθέσεις, ώστε να αποφευχθούν δυσμενείς εξελίξεις στην αγορά εργασίας. Επίσης, ζήτησε επιδότηση των μεροκάματων στα πλαίσια των ΤΣΑ, τάχθηκε εναντίον του 35ωρου, σημειώνοντας ότι "η κοινωνία μας δεν είναι έτοιμη να το αφομοιώσει δημιουργικά"! Τέλος, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο στραγγαλισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, από την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, ζήτησε ειδικά κίνητρα για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ