Πέμπτη 22 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Διατυπώσεις ανώδυνες και εκ του ασφαλούς

Εκ του ασφαλούς και χωρίς "επώδυνες" διατυπώσεις αναφέρθηκαν προχτές στα προβλήματα των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων τόσο ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΒΕΑ), όσο και ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Κυριόπουλος και Γ. Μότσος αντίστοιχα, μιλώντας από το βήμα του Συμποσίου του Ιταλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Ειδικότερα, στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε προχτές, δεύτερη μέρα του Συμποσίου, με θέμα "τα προγράμματα ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων", ο προσκείμενος στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ πρόεδρος του ΒΕΑ ομολόγησε την πραγματικότητα που χρόνια τώρα βιώνουν οι ελληνικές ΜΜΕ, όπως είναι η φορολογική τους αφαίμαξη, η δραματική πτώση του τζίρου εξαιτίας της συρρίκνωσης των λαϊκών εισοδημάτων, ο αποκλεισμός τους από τα περίφημα "προγράμματα ανάπτυξης των ΜΜΕ". Ο ίδιος, ωστόσο, απέφυγε επιμελώς να καταγγείλει και να κατονομάσει τις αιτίες αυτής της πραγματικότητας, την περιβόητη "διεθνοποίηση" των αγορών, την επέλαση των πολυεθνικών που τσακίζουν τις τοπικές οικονομίες, την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική στο όνομα του "εκσυγχρονισμού" της χώρας.

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και η ομιλία του Γ. Μότσου, ο οποίος μεταξύ άλλων εξέφρασε την "ελπίδα" ότι η κυβέρνηση "θα" αντιληφθεί την αναγκαιότητα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας.

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης (τομέας Βιομηχανίας) Κ. Ντηνιακός,δεν παρέλειψε να διαφημίσει για άλλη μια φορά τα κοροϊδίστικα για τις ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους επιχειρηματίες προγράμματα της ΕΕ για τη δήθεν στήριξή τους και τους πακτωλούς των χρημάτων, που μόνιμα υπόσχεται η κυβέρνηση και ποτέ δε βλέπουν οι ΕΒΕ.

Τέλος, ο Δ. Βλάχος,μιλώντας για λογαριασμό της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, εκθείασε τα... προνόμια και τις διευκολύνσεις που συνεπάγεται το καθεστώς της "διεθνοποίησης" των αγορών και της "φιλελευθεροποίησης" όπως είπε για τις... εξαγωγές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ