Παρασκευή 23 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
Για τη δίωξη του "Ριζοσπάστη"

Ανακοίνωση της ΠΕΑΕΑ

Το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ καταδικάζει με οργή και αγανάκτηση την ενέργεια του υπουργού Εξωτερικών Θ. Πάγκαλου για τη δίωξη του "Ριζοσπάστη". Με την ενέργειά του αυτή ο κ. υπουργός Εξωτερικών θυμίζει έντονα στους αντιστασιακούς περασμένες εποχές.

Το πόσο μισητές είναι οι δικτατορίες και τα αντιδημοκρατικά μέτρα από τον ελληνικό λαό, τα ξέρει ο κ. υπουργός, ωστόσο δε διστάζει να τα μιμηθεί με την ενέργειά του ενάντια στο "Ριζοσπάστη".

Η αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη έχει προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση των εργαζομένων, της νεολαίας, των γυναικών, των συνταξιούχων, των αντιστασιακών και των αγροτών και αυτό δημιουργεί σύγχυση και ανησυχία στην κυβέρνηση.

Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις του νέου Πιουριφόι - Μπερνς και ούτε είναι τυχαία η ενέργεια του Θ. Πάγκαλου, που αποτιμά την υπόληψή του σε αργύρια.

Η αντιδημοκρατική, δικτατορική αυτή ενέργεια θα στραφεί εναντίον του.

Ο αγωνιζόμενος λαός δεν πρόκειται να επιτρέψει ένα τέτοιο έγκλημα ενάντια στην ελευθεροτυπία, την κριτική και τη σάτιρα, που απευθύνεται σε πολιτικούς άνδρες, όπως εκφράζεται και από το "Ριζοσπάστη", όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ, που έχει πολλές δεκαετίες τώρα αντιπαλέψει τέτοιες επιθέσεις.

Ο Πρόεδρος Ν. Τερζόγλου

Ο Γεν. Γραμματέας Φ. Τσέκερης

  • Επίσης καταδικάζουν την ενέργεια του Θ. Πάγκαλου για τη δίωξη του "Ριζοσπάστη", οι αγωνιστές του Παραρτήματος ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ και εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στην εφημερίδα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ