Τρίτη 27 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Στις 23 Δεκέμβρη 1997 πέθανε σε ηλικία 84 χρόνων ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΑΚΑΤΟΣ.Γεννήθηκε στην Μπαμπίνη Ξηρόμερου και υπηρέτησε στο 2/39 τάγμα Αιτωλοακαρνανίας του ΕΛΑΣ. Μετά την Απελευθέρωση εξορίστηκε στην Ικαρία. Ως το τέλος της ζωής του παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, μέλη του Παραρτήματος Περιστερίου της ΠΕΑΕΑ πρόσφεραν 10.000 δρχ. στην ΚΟ Περιστερίου.

* * *

λ9

Πριν από 16 χρόνια, στις 2 Φλεβάρη 1982, "έφυγε" από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,μέλος του ΚΚΕ, έφεδρος αξιωματικός και δικηγόρος. Πήρε μέρος στον πόλεμο του 1940 και στην Κατοχή, πολύ νωρίς εντάχθηκε στο ΕΑΜ. Μετά την Απελευθέρωση κυνηγήθηκε από τις κυβερνήσεις της Δεξιάς και εξορίστηκε στο Μακρονήσι και τον Αϊ- Στράτη.

Οταν αφέθηκε ελεύθερος δούλεψε στην ΕΔΑ. Η χούντα τον ξανάπιασε και τον έστειλε εξορία.

Ως δικηγόρος είχε υπερασπιστεί διωκόμενους αγωνιστές στα Εκτακτα Στρατοδικεία.

Μετά τη μεταπολίτευση εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στο Μπραχάμι και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εμεινε πιστός ως το τέλος της ζωής του στο ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 15.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Η οικογένειά του

* * *

λ9

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΒΑΡΝΙΑΣ γεννήθηκε το 1926 στην Εκκάρα Δομοκού. Στην Κατοχή ήταν ΕΠΟΝίτης και στον Εμφύλιο, μαχητής του ΔΣΕ. Πολέμησε στο Γράμμο και στο Βίτσι και τραυματίστηκε βαριά. Το 1949 πέρασε από το Εκτακτο Στρατοδικείο της Λάρισας. Εξορίστηκε στα Γιούρα, όπου κρατούνταν και ο πατέρας του.

Το 1955 επέστρεψε στο χωριό του και από τότε ως τις 9 Γενάρη 1998, που πέθανε αγωνιζόταν πάντα κοντά στο ΚΚΕ.

Στη μνήμη του τα μέλη της ΚΟΒ Εκκάρας πρόσφεραν 8.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

λ9

Ο αγωνιστής ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ από το Ασημοχώρι Καρδίτσας, πέθανε πολιτικός πρόσφυγας στο Βρότσλαβ της Πολωνίας στις 16 Αυγούστου 1976.

Στη μνήμη του η αδελφή του Θωμαή και ο γαμπρός του Φώτης Λάγγας, προσφέρουν 2.000 δρχ. στην ΚΟΒ Εκκάρας Δομοκού για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

λ9

Στη μνήμη της ΦΩΤΕΙΝΟΥΛΑΣ ΓΙΑΝΝΟΥΣΗ,που πέθανε πρόσφατα και αντί για μνημόσυνο ο σύζυγός της Θανάσης Γιαννούσης πρόσφερε 50.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δικηγόρων Θεσσαλονίκης και 30.000 δρχ. στο Παράρτημα Ανατολικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ, του οποίου ήταν μέλος.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΟΘΩΝΑ ΤΟΛΙΑΤΗ η σύζυγός του Μαρίνα Τολιάτη πρόσφερε 50.000 δρχ. στο Παράρτημα Ηλιούπολης της ΠΕΑΕΑ και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

λ9

Στη μνήμη της ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ προσφέρω 5.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων προς τιμή των 80 χρόνων του ΚΚΕ.

Δημήτρης Φιλελές

* * *

λ9

Στις 24 Γενάρη συμπληρώθηκαν 6 μήνες από τον άδικο χαμό της αγαπημένης μας κόρης, αδελφής και θείας ΜΑΚΡΙΝΑΣ ΜΗΝΑΪΔΗ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Ευγενείας - Χαραυγής Κερατσινίου 5.000 δρχ.

Οι γονείς της Κώστας - Μαρία

Τα αδέρφια, τα ανίψια της

* * *

λ9

Στις 20 Γενάρη συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μου συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΕΡΒΑ.

Στη μνήμη του προσφέρω 5.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Ταμπουρίων για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ.

Σοφία Ζέρβα

* * *

Οι Παναγής Χριστοφοράτος, μαχητής του ΔΣΕ στην Κεφαλλονιά, Μήτσος Αντωνάτος, Διονύσης Τζανάτος, Γεράσιμος Φαρακλός και Γεράσιμος Δανελάτος, προσφέρουν 300.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης στη μνήμη των μαχητών του ΔΣΕ, που έπεσαν στις μάχες Κεφαλονιάς: Γεράσιμου Γρηγοράτου (Αστραπόγιαννου), Διονυσίας και Δημήτρη Γρηγοράτου,Παναγή Μιχαλάτου,Αριστείδη, Φειδία και Αντζουλέτας Μερκούρη,Γιάννη Καλεραντέ,Διονύση Μαρκουλάτου,Γιώργου Φιοραβάντε,Φώτη Σγούρου,Γεράσιμου Ματιάτου (Ρήγα), Γεράσιμου Τσάση,Γεράσιμου Κάγκα,Γεράσιμου και Ορέστη Μπόχα,Παναγή και Κοσμά Γαλιατσάτου,Κώστα Χριστοφοράτου,Λεωνίδα Ζαχαράτου,Μενέλαου Μεταξά,Αγησίλαου Ασπρογέρακα,Ματθαίου Κουλουμπή,Ηλία Κουγιάνου,Σωκράτη Σπυράτου,Διονύση Γασπαρινάτου,Σπύρου Αντωνάτου,Γεράσιμου Κασιμάτη (Τσίμπα), Φώτη Πτολεμαίου,Θεοδόση Μπατιστάτου,Ντίνου Ευθυμιάτου,Βενιζέλου Τραυλού,Διονύση Κοζατσά και Θανάση Θεοφιλάτου.

* * *

Η οικογένεια του Δημήτρη και της Κυριακής Ζάχου, ανάπηροι του ΔΣΕ, που ζουν ακόμη πολιτικοί πρόσφυγες στη Βουδαπέστη, πρόσφεραν, από το υστέρημά τους 15.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, στη μνήμη των αδελφών τους Βασίλη, Αντώνη και Μαρίας Ζάχου, που σκοτώθηκαν στη διάρκεια του Εμφύλιου, των αδελφών μας Χριστόφορου Ζάχου και Γιάννη Στεφανίδη, που μείνανε για πάντα στην ξενιτιά.

* * *

Ο Κώστας Ιωαννίδης, πολιτικός πρόσφυγας στην Ουγγαρία, πρόσφερε 5.000 φιορίνια για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

Ο αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Αγ. Παρασκευής - Γέρακα της ΠΕΑΕΑ Γιάν. Ξηρομερίτης, πρόσφερε 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 10.000 δρχ. για την Κούβα στη μνήμη των αγωνιστών Γ. Κακογιάννη (Διομήδη), Στ. και Παν. Ξυθάλη,Θόδ. και Νίκου Σακά,Περ. Ευθυμόπουλου,Τάκη και Κώστα Φίτσου,και Κ. Κεφαλά,Δρόσου,Γιαν. Θωμά,που καταγόταν από την Υπάτη. Καθώς και στη μνήμη των μαχητών και στελεχών της 2ης Μεραρχίας του ΔΣΕ:Διαμαντή,Νικ. Τριανταφύλλου,Τ. Παπαϊωάννου,Δαφνομήλη,Γιάν. Μαγκλάρα,Γιάν. Γρίβα,Χρ. Παπακωνσταντίνου,Μήτσου Προεστού καιΓ. Σαλμά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ