Τρίτη 3 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λγ9

Στις 16 Γενάρη συμπληρώθηκαν 12 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΥΚΗΣ,μέλος του ΚΚΕ.

Τιμώντας τη μνήμη του προσφέρουμε στην ΕΕΔΥΕ 50.000 δρχ.

Η γυναίκα του, τα παιδιά του, οι αδελφές του

* * *

λγ45

Ο πατέρας μου ΣΤΡΑΤΗΣ ΞΕΡΟΒΑΣΙΛΑΣ εξοντώθηκε από Ιταλούς το 1942. Ο εξάδελφός μου ΦΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΕΑΣ εκτελέστηκε από Γερμανούς το 1943. Ο ΜΙΜΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΕΑΣ εκτελέστηκε στην Καισαριανή με τους 200 πατριώτες. Ο αδελφός μου ΦΩΤΗΣ ΞΕΡΟΒΑΣΙΛΑΣ σκοτώθηκε το 1944 στην Καλαμάτα.

Στη μνήμη τους, καθώς και στη μνήμη της μητέρας μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΞΕΡΟΒΑΣΙΛΑ,του αδελφού μου ΗΛΙΑ,της γιαγιάς μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ και της θείας μου ΣΤΕΛΛΑΣ ΞΕΡΟΒΑΣΙΛΑ,που εκτελέστηκαν στις 15 Αυγούστου 1947. Του αδελφού μου ΑΝΤΩΝΗ ΞΕΡΟΒΑΣΙΛΑ, μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε το 1949, του θείου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΞΕΡΟΒΑΣΙΛΑ,που σκοτώθ0ηκε το 1949 και του αδελφού μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΞΕΡΟΒΑΣΙΛΑ,προσφέρω στο "Ριζοσπάστη" 15.000 δρχ.

Γεώργιος Ξεροβάσιλας

* * *

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΛΕΝΗ και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Φρυγίας - Νέας Ελβετίας Βύρωνα, 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Χρήστος Σκουτέρης

* * *

Την Κυριακή, 8 Φλεβάρη, στον Αγιο Ραφαήλ, Χαλκίδας 26, θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του ΠΕΤΡΟΥ ΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη του ο πατέρας του Κωνσταντίνος Ζωγόπουλος πρόσφερε 5.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Περιστερίου της ΠΕΑΕΑ.

* * *

λγ9

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΛΗΣ,πολιτικός πρόσφυγας στην Ουγγαρία, που πέθανε και κηδεύτηκε στη Βουδαπέστη στις 20 Ιούλη 1997, γεννήθηκε το 1927 στο Μεταξοχώρι Αγιάς Λάρισας. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή και μαχητής του ΔΣΕ στον εμφύλιο, τραυματίστηκε βαριά. Μετά τη νοσηλεία του σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες, πήρε μέρος στην οικοδόμηση της δεύτερης πατρίδας του και παρασημοφορήθηκε από το ουγγρικό κράτος. Παράλληλα συμμετείχε δραστήρια στις κοινωνικές, πολιτικές και πολιτιστικές οργανώσεις, ιδιαίτερα της νεολαίας των Ούγγρων και στις δραστηριότητες του Συλλόγου των Πολιτικών Προσφύγων. Ως κομμουνιστής, παρακολουθούσε τις εξελίξεις γενικά και ήταν άσβεστη η επιθυμία του να επιστρέψει στην πατρίδα.

Στη μνήμη του οι συμπατριώτες του και οι αγωνιστές τραυματίες, που νοσηλεύτηκαν μαζί του στη Βουδαπέστη, Μιχάλης Γουλάρας και Γιάννης Σύρος πρόσφεραν 3.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 3.000 δρχ. στο Δελτίο της ΠΕΕΠΠ. * * *

Στη μνήμη του συζύγου μου ΠΑΥΛΟΥ ΤΡΙΜΑΝΗ,που πέθανε στις 4 Δεκέμβρη 1997 και του αδελφού μου ΣΟΦΟΚΛΗ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ,προσφέρω στο "Ριζοσπάστη" 50.000 δρχ. και 20.000 δρχ. στο Παράρτημα Αμπελόκηπων της ΠΕΑΕΑ.

Νίκη Τριμάνη

* * *

λγ9

Στη μνήμη του αγωνιστή ΚΩΣΤΑ Ι. ΦΛΥΤΖΑΝΗ προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Φούρνων Ικαρίας, 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Ελλη και τα παιδιά του

* * *

λγ9

Στη μνήμη του ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΤΣΑΡΟΥ η κόρη του Χρυσούλα και ο γαμπρός του Φίλιππος προσφέρουν 5.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Φούρνων Ικαρίας.

* * *

λγ9

Στη μνήμη του ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΜΑΥΡΟΥΔΗ η σύζυγός του Ευαγγελία και οι κόρες του Ντίλα και Μαρία προσφέρουν 5.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Φούρνων Ικαρίας.

λγ9

Στη μνήμη του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ η σύζυγός του Μαρίκα και τα παιδιά του 25.000 δρχ.

* * *

λγ9

Η Αγγελική και η Ελλη Μαρκάκη προσφέρουν 20.000 δρχ. στη μνήμη του αδελφού τους ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΚΑΚΗ.

* * *

λγ9

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης (Μέση Ανατολή) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΤΙΚΑΣ,μέλος της ΚΟ Φούρνων Ικαρίας, έμεινε πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού έως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του η σύζυγός του, τα παιδιά του και ο ανιψιός του Δημήτρης Βούλγαρης πρόσφεραν 15.000 δρχ.

* * *

λγ9

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΦΙΛΙΠΠΟΣ Δ. ΚΑΒΟΥΡΙΑΡΗΣ,που πέθανε σε ηλικία 55 χρόνων στις 18 Δεκέμβρη 1979, στην Αρέθουσα Ικαρίας, από όπου καταγόταν, ήταν έφηβος στην Κατοχή και έφυγε για τη Μέση Ανατολή. Εκεί εντάχθηκε στις αντιφασιστικές οργανώσεις και για τη δράση του πιάστηκε και κλείστηκε σε στρατόπεδο. Συνέχισε τη δράση του όταν επέστρεψε στο χωριό του, πιάστηκε και πάλι και εξορίστηκε στον Αϊ - Στράτη. Μα και η χούντα δεν τον ξέχασε. Τον εξόρισε στα Γιούρα.

Θα σε θυμούμαστε πάντα, με τις ωραιότερες αναμνήσεις και θα είμαστε συνεχιστές του δίκαιου αγώνα που έκανες στη ζωή σου, για δικαιοσύνη και ειρήνη.

Στη μνήμη του αξέχαστου αγωνιστή προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Αρέθουσας Ικαρίας της οποίας ήταν μέλος, 20.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ και 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", τον καθημερινό του σύντροφο, έως το τέλος της ζωής του.

Η γυναίκα του και τα παιδιά του.

* * *

Ο Γιώργος Παπανικολάου από το Χρώμιο Κοζάνης προσφέρει 5.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω του "Ριζοσπάστη", στη μνήμη της συζύγου του ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ,καθώς και στη μνήμη των: ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ ΜΑΧΤΣΙΡΑ,ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΑΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ,ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΚΟΔΡΑ και ΣΩΤΗΡΗ ΣΙΤΖΙΟΥΚΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ