Τρίτη 3 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Πέταξε λαβωμένη

Η ΑΕΚ κατάφερε να κερδίσει τον Ολυμπιακό με 1 - 0 παρά τα προβλήματα που είχε

Το άστρο της ΑΕΚ (ή του Ντουμίτρι Ντουμιτρίου αν προτιμάτε) έλαμψε για μια ακόμη φορά φέτος σε αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ετσι χθες, όπως και στο πρώτο παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1 - 0 χάρις σε γκολ ενός παίκτη που μπήκε αλλαγή. Τότε ήταν ο Νικολαϊδης, χθες ήταν ο Μαρτσέλο που πέτυχε το καθοριστικό γκολ και έδωσε τους τρεις βαθμούς στην ΑΕΚ και την εκτόξευσε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Βραζιλιάνος άσος της ΑΕΚ επιστρατεύτηκε στο ημίχρονο ως αλλαγή του Ντέμη Νικολαϊδη, ο οποίος πάρα τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλε δεν μπόρεσε να προσφέρει τα αναμενόμενα. Και κατάφερε να βγάλει σε πέρας την αποστολή του και με το παραπάνω.

Η Ενωση μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να ελέγξει τις μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, όπου ο Ολυμπιακός υστερούσε σε δυναμικό. Ο Μπατίστα ήταν σε μεγάλα κέφια, δημιουργούσε κινδύνους αλλά στη συνέχεια τραυματίστηκε και συνέχισε χωλαίνοντας μέχρι τη λήξη που ημιχρόνου.

Στην επανάληψη πέρασαν στον αγώνα οι Μαρτσέλο, Δώνης στη θέση των Νικολαϊδη - Μπατίστα και σε ρόλο κρυφού σέντερ φορ προωθήθηκε ο Μαλαδένης. Αυτό έδωσε την πνοή στην επίθεση που αναζητούσε η ΑΕΚ και έτσι ο στόχος δεν άργησε να επιτευχθεί. Στο 66' ο Δώνης θυμούμενος τον παλιό καλό του εαυτό πραγματοποίησε... μπάσιμο στην αντίπαλη περιοχή δίνοντας ασίστ πάσα στον Μαρτσέλο που δε δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Τοχούρογλου.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ολυμπιακός αν και ξεκίνησε και αυτός δυνατά το παιχνίδι, εντούτοις οι δυο επιθετικοί του Ιβιτς και Τζόρτζεβιτς δεν μπορούσαν να ξεφύγουν από το στενό μαρκάρισμα των "κιτρινόμαυρων" αμυντικών. Στην επανάληψη "ερυθρόλευκοι" θα 'λεγε κανείς ότι είχαν στο μυαλό τους την ισοπαλία, μεταφέροντας το παιχνίδι στο κέντρο του γηπέδου παρά στην επίθεση.

Στο φιλμ του αγώνα ο Ολυμπιακός έχασε πρώτος τη μεγάλη ευκαιρία όταν στο 5' ο Τζόρτζεβιτς, αν και πήρε την μπάλα με το χέρι, βρέθηκε μόνος του με τον Ατματζίδη αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ μπλόκαρε εύκολα. Εξι λεπτά αργότερα ο Μπατίστα τετ α τετ με τον Τοχούρογλου πλάσαρε άουτ.

Στο 23' η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή μέσα στην περιοχή του Μαλαδένη. Στις αρχές της επανάληψης ο Ολυμπιακός έχασε πρώτος τη μεγάλη ευκαιρία με τον Αλεξανδρή στο 55' ο οποίος πλάσαρε απελπιστικά άουτ.

Με λάθη η διαιτησία του κ. Παπαδάκου, ο οποίος απέβαλε στις καθυστερήσεις τον Καλιτζάκη, ενώ κιτρίνισε τους Μανωλά, Μαλαδένη, Γκρέταρσον, Νικολαϊδη, Μαυρογενίδη, Καραπιάλη, Γιαννακόπουλο, Καραταϊδη.

ΑΕΚ: Ατματζίδης, Μαχαιρίδης, Κασάπης, Μαλαδένης, Νικολαϊδης (46' Μαρτσέλο), Κοπιτσής, Μπατίστα (46' Δώνης), Γκρέταρσον, Καλιτζάκης, Μανωλάς Σέμπουε (65' Σαβέβσκι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τοχούρογλου, Μαυρογενίδης, Καραταϊδης, Ανατολάκης (83' Πουρσανίδης), Νταμπίζας, Πασαλής, Γεωργάτος, Γκόγκιτς (73' Γιαννακόπουλος), Καραπιάλης (46' Αλεξανδρής), Ιβιτς, Τζόρτζεβιτς.

Μπ. ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ