Παρασκευή 6 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικές και λόγου εκδηλώσεις

Πρόγραμμα γεμάτο απρόσμενους ήχους και μελωδίες παρουσιάζουν οι Χειμερινοί Κολυμβητές" από σήμερα μέχρι την Κυριακή στη μουσική σκηνή της Πετρούπολης "Στον αέρα" (Ηρώων Πολυτεχνείου). Την Κυριακή, το σχήμα θα συναντήσει επί σκηνής το "δάσκαλο" του αμερικάνικου μπλουζ, Λουιζιάνα Ρεντ.

  • Η Αλκηστη Πρωτοψάλτη από χτες - και για τριάντα βράδια - εμφανίζεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά,μ' ένα πρόγραμμα που φέρει τον τίτλο του τελευταίου δίσκου της "Σαν ηφαίστειο που ξυπνά".
  • Ο Δημήτρης Μητροπάνος σήμερα ξεκινάει τις δίμηνες εμφανίσεις του στη"Σφεντόνα" (Λ. Αλεξάνδρας 22), ή άλλως "Πατησίων και Παραμυθιού γωνία",με τραγούδια αγαπημένα. Μαζί του οι Νίκος Ζιώγαλας, Μανώλης Χατζημανώλης, Στέλλα Χροναίου.
  • Περιήγηση στις ακτές του κόσμου πραγματοποιεί ο Νίκος Πιπινέλης και οι "Πειρατές" του κάθε Παρασκευή στο "Δίαυλο" (Δράκου 9). Ενα ταξίδι από τις "όχθες του Κηφισού" μέχρι τις μακρινές ακτές της Κούβας, με "καράβι" τα τραγούδια της θάλασσας, επιλογές από τη δισκογραφία του, διασκευές ελληνικών τραγουδιών και ξένες μουσικές δημιουργίες.
  • Τραγούδια του δίσκου του "Πίσω απ' το τζάμι" παρουσιάζει οΠέτρος Συνοδινός κάθε Σάββατο στην "Κόντρα" (Ειρήνης 89, Πέραμα), ενώ κάθε Παρασκευή φιλοξενούνται ελληνικά ροκ συγκροτήματα.
  • Τα "Παλαϊνά Σεφέρια" εμφανίζονται αύριο στο "Μπαράκι του Βασίλη" (Ζ. Πηγής 98), ενώ η Κυριακή έχει μουσικά "χρώματα" της Πόλης.
  • Περιήγηση στη γαλλική όπερα πραγματοποιούν η σοπράνο Ελιζαμπέτ Βιντάλ και ο βαρύτονος Αντρέ Κονιέ σήμερα, στο Μέγαρο Μουσικής. Στον ίδιο χώρο, τη Δευτέρα γνωστοί δεξιοτέχνες παρουσιάζουν το δεύτερο μέρος του φεστιβάλ μουσικής δωματίου, που είναι αφιερωμένο στη γαλλική μουσική.
  • Η Κρίστη Στασινοπούλου συνεχίζει από σήμερα μέχρι την Κυριακή τις εμφανίσεις της στην "Πινακοθήκη" (Αγ. Θέκλας 5, Ψυρρή), παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με τίτλο "Λίνκουα Φράνκα".
  • Αφιερωμένο στον θρυλικό τζάζμαν Ντέξτερ Γκόρντον είναι το πρόγραμμα, που παρουσιάζει από σήμερα στο "Χαφ Νοτ" (Τριβωνιανού 17, Μετς) το κουαρτέτο του Γάλλου σαξοφωνίστα Serge Casero.
  • Στο "Hi - Hat" (Κρουσόβου 1, "Χίλτον"), μέχρι αύριο εμφανίζονται οι Βρετανοί "Nine Below Zero" και οι "Blues Bug". Στον ίδιο χώρο την Κυριακή παίζουν οι "Blues Cargo".
  • Στον "Παρνασσό" (πλ. Καρύτση) σήμερα (8μμ) φιλοξενείται ρεσιτάλ τραγουδιού της Αθηνάς Τσολάκου,με την Σοφία Πετρίδη στο πιάνο, αύριο (6μμ) συναυλία του Εθνικού Ωδείου (παράρτημα Νεαπόλεως) και τη Δευτέρα (8μμ) ρεσιτάλ τραγουδιού της Μαργαρίτας Παπαρρίζου,που διοργανώνει η Ποιητική Κίνηση Νομού Μαγνησίας.
  • Εργα Βιβάλντι, Μπραμς και Σούμπερτ παρουσιάζει το σύνολο Νυκτός Εγχόρδων Αθηνών σήμερα και αύριο (10.30μμ), στο καφέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
  • Τη Δευτέρα (7.30μμ), στο Αθηναϊκό Δημοτικό Θέατρο (Τιμοκρέοντος 6α), θα προβληθεί η ταινία - ντοκιμαντέρ του Φώτη Κωνσταντινίδη "Αθήνα, η αθάνατη πόλη".
  • Την ίδια μέρα (5.30μμ) στο ξενοδοχείο "Λικαμπέτους" (Κλεομένους 2, Λυκαβηττός), η Αρ. Σκουμπουρδή θα μιλήσει με θέμα "Σεργιάνι στη συνοικία των θεών - Πλάκα".
  • Τη Δευτέρα επίσης (7.45μμ), στο "Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων" (3ης Σεπτεμβρίου 56), ο Γιάννης Γουδέλης θα μιλήσει με θέμα: "Η προσφορά του λογοτέχνη και ανθρώπου Σταύρου Καρακάση - 25 χρόνια από το θάνατό του".
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2011-03-26 00:00:00.0)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (2003-05-18 00:00:00.0)
Μουσικές προσκλήσεις (2003-04-04 00:00:00.0)
Ατζέντα εκδηλώσεων (2002-02-03 00:00:00.0)
"Θεία" και ανθρώπινα Πάθη (1999-04-02 00:00:00.0)
Στα μονοπάτια της μουσικής (1998-10-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ