Κυριακή 8 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Πέρασε ένας μήνας από τότε που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο αγωνιστής ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΖΙΟΣ.Οι συνάδελφοι της συντρόφισσάς του Ελλης προσφέρουν 90.000 δρχ. στο κόμμα, για το οποίο αγωνίστηκε μια ολόκληρη ζωή.

Ο Κώστας Βόζιος αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή για τα ιδανικά της ειρήνης, της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και του σοσιαλισμού. Νεαρός αγωνιστής καταδικάστηκε σε θάνατο γιατί πολέμησε τους Γερμανο-Ιταλούς κατακτητές. Εμεινε στις φυλακές για 17 ολόκληρα χρόνια. Ηρεμος, αποφασιστικός, μαχητικός δεν έλειψε από κανένα προσκλητήριο των λαϊκών αγώνων. Ηταν σεμνός, χαμογελαστός και είχε μία απεριόριστη αισιοδοξία, για την πορεία του εργατικού κινήματος. Ετσι έφυγε και έτσι θα τον θυμόμαστε.

λ18

Συμπληρώθηκε κιόλας ένας χρόνος από τότε που έφυγε για πάντα από κοντά μας η πολυαγαπημένη μου Μάνα ΜΑΡΟΥΣΑ ΧΙΟΝΙΔΟΥ.

Στη μνήμη της, καθώς και στη μνήμη του αγαπημένου μου θείου ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗ και για τα 80χρονα του ΚΚΕ, προσφέρω 40.000 δρχ.

Χρήστος Χιονίδης

* * *

λ9

Στις 10 Φλεβάρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατο του λατρευτού μου πατέρα ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Π. ΤΣΟΒΟΥ,μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρω 50.000 δρχ. για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη".

Ελένη Τσοβού

* * *

λ9

Στη μνήμη του αγωνιστή ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΟΠΑΝΙΔΗ,μέλους του ΚΚΕ από την Πιπεριά Πέλλας, του αντάρτη του ΕΛΑΣ τραγουδιστή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ και προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ, προσφέρω 100.000 δρχ. στην ΚΟΒ Σαφράμπολης

Παύλος Αποστολόπουλος

* * *

λ9

Στη μνήμη της αγαπημένης συζύγου μου ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΚΟΥΡΕΛΟΥ και των φίλων μου ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΧΟΥ και ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ προσφέρω 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 5.000 δρχ. στη ΝΕ Λάρισας για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Γιώργος Κουρέλας

* * *

λ9

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΑΜΟΥΡΕΛΗ,που πέθανε στις 29 Γενάρη 1996, προσφέρουμε στη ΝΕ Λάρισας 5.000 δρχ.

Ο σύζυγος Κωνσταντίνος Σαμουρέλης

Τα παιδιά της Δημήτρης και Σωτήρης

* * *

λ9

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου μου ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΤΣΑΡΟΥ προσφέρω, με τη συμπλήρωση 7 χρόνων από το θάνατό του, 50.000 δρχ. προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ.

Μαίρη Κατσαρού

* * *

λ9

Στη μνήμη των γονιών μου, των αδελφών μου και του εξαδέλφου μου ΜΗΤΣΟΥ ΣΑΚΑΡΕΛΟΥ, μαθητή Γυμνασίου Αμφισσας 1913 - '14 - '15 - '16 προσφέρω 100.000 δρχ. για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ.

Ευαγγελία Σακαρέλου

τέως λυκειάρχης

* * *

λ9

Στη μνήμη του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΛΑΖΟΜΙΤΗ,η σύζυγός του Φανούλα Πλαζομίτη πρόσφερε 20.000 δρχ. στην ΚΟΒ Νέας Σάντας και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".* * *

λ18

Η Ολγα και ο Γιώργος Μιχαηλίδης πρόσφεραν 40.000 δρχ. στην ΚΟΒ Νέας Σάντας και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" στη μνήμη των γονιών τους ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ και ΕΓΝΩΣΙΑΣ.

* * *

λ9

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής ΑντίστασηςΜΙΧΑΛΗ ΛΙΟΤΣΙΚΑ, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Αρτεμις προσφέρει στην ΚΟΒ Κιμμερίων Ξάνθης 10.000 δρχ. προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ.

* * *

λ9

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΗ,ο αδελφός του Χαράλαμπος Ευφραιμίδης πρόσφερε 20.000 δρχ. στην ΚΟΒ Νέας Σάντας και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".* * *

λ9

Στη μνήμη της ΡΟΔΟΘΕΑΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΙΔΟΥ, ο σύζυγός της Αγγελος Βουγιουκλίδης και ο γιος της Τάσος πρόσφεραν 5.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ "Ευαγγελισμού".

* * *

λ9

Στη μνήμη του αγωνιστή ΑΝΕΣΤΗ ΧΑΤΖΗΜΠΟΖΙΝΗ,που πέθανε στις 19 Γενάρη 1997, και αντί για χρονιάτικο μνημόσυνο προσφέραμε 5.000 δρχ. στην ΚΟΒ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης για τα 80χρονα του ΚΚΕ και 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Σταυρούπολης της ΠΕΑΕΑ.

Η σύζυγος Γεωργία, ο γιος του Αποστόλης

* * *

λ9

Ο Αλέξανδρος Αμαραντίδης πρόσφερε 60.000 δρχ. στην ΚΟΒ Νέας Σάντας και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" στη μνήμη της συζύγου του ΑΝΝΑΣ,του αδελφού του ΓΙΩΡΓΟΥ,αντάρτη του ΕΛΑΣ, που σκοτώθηκε στην Κατοχή, των γονιών του ΜΑΤΘΑΙΟΥ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ.

* * *

λ9

Στη μνήμη του αγωνιστή ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΝΝΕΛΗ,μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος έφυγε ανεπάντεχα στις 2 Σεπτέμβρη 1997 και ήταν πρωτοπόρος στις Οικονομικές Εξορμήσεις, προσφέρω για τα 80χρονα του ΚΚΕ 20.000 δρχ. μέσω ΚΟΒ Καναπίτσας Νέου Ηρακλείου.

Ο γαμπρός του Σεραφείμ Χατζής

* * *

λ9

Η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης ΜΥΡΟΦΟΡΑ ΤΥΦΕΣΚΛΗ,που πέθανε στα 80 χρόνια της στις 20 Σεπτέμβρη 1997, διώχτηκε και βασανίστηκε στο Σταθμό Χωροφυλακής Σκοτούσας μαζί με το ανήλικο παιδί της, όταν ο σύζυγός της σάπιζε στις φυλακές για πολλά χρόνια.

Στη μνήμη της, προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Ο σύζυγός της Στέφανος Τυφεσκλής

* * *

Πέρασαν 4 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μου σύντροφος και αγωνιστής ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΛΕΤΣΟΣ.

Στη μνήμη του και στη μνήμη όλων των νεκρών αγωνιστών προσφέρω 10.000 δρχ.

Ελένη Μπαρμπαλέτσου

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου συμπατριώτη μου και φίλου μπάρμπα - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΓΑΛΟΥ από την Αμαλιάδα, των παιδιών του ΛΑΚΗ, ΣΠΥΡΟΥ και ΛΕΩΝΙΔΑ,του ανιψιού του ΒΑΣΙΛΗ,μαχητών του ΔΣΕ, που σκοτώθηκαν στον Εμφύλιο. Καθώς και στη μνήμη του αδελφού του ΔΙΟΝΥΣΗ ΑΓΑΛΟΥ και των παλικαριών, μαχητών του ΔΣΕ, που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τη δημοκρατία, την ειρήνη και το σοσιαλισμό, προσφέρω 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας Θεσσαλονίκης.

Βασίλης Σακέττας

* * *

λ9

Στη μνήμη του πατέρα μας ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΜΑΚΟΥ,οικοδόμου, προσφέρουμε για τα 80χρονα του ΚΚΕ 210.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Οικοδόμων Μενιδίου.

Μαρία Μαμάκου - Κατσούλη, Αλέκος Κατσούλης

* * *

λ9

Στις 30 Γενάρη συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΜΗΤΣΟΥ ΠΛΑΛΑ,στελέχους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σχολαρίου.

* * *

λ9

Με τη συμπλήρωση 17 χρόνων από το θάνατο του παλαίμαχου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ,η οικογένειά του πρόσφερε 11.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

* * *

λ9

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, η γυναίκα του, ο γιος του Δήμος και τα αδέρφια του πρόσφεραν 5.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Προσφυγικών Καλλιθέας.

* * *

λ9

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ,αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ, γεννήθηκε το 1923 στο Ασπρο Κιλκίς. Οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ. Στην Κατοχή ήταν ΕΛΑΣίτης στα τμήματα του Βέρμιου και διακρίθηκε στις μάχες. Στον Εμφύλιο ήταν μαχητής του ΔΣΕ.

Σκοτώθηκε σε μάχη με τον μοναρχοφασιστικό στρατό στις 3 Μάρτη 1949.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Δέσποινα Αλεξιάδου πρόσφερε 15.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ και 2.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

λ9

Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ Θεοδ. ΤΣΑΓΚΑΣ, που πέθανε στις 28 Γενάρη 1995, γεννήθηκε το 1920 στο χωριό Πλαγιά (Ζέρμα) Κόνιτσας. Στην Κατοχή ήταν από τους πρώτους ΕΛΑΣίτες στην Ηπειρο, με την ομάδα του Χαρίση Σδράβου. Πήρε μέρος στην ανατίναξη του γερμανικού φυλακίου στην Καλλιθέα της Κόνιτσας.

Μετά την Απελευθέρωση, απέδρασε από την εξορία στην Κρήτη όπου βρισκόταν, ανέβηκε στην περιοχή του και κατατάχτηκε στο ΔΣΕ. Πήρε μέρος στις μάχες στην Κόνιτσας, στη Μουργκάνα, στο Βίτσι και στο Γράμμο και τραυματίστηκε επανειλημμένα. Βαριά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στην Πολωνία και το 1952 πήγε κοντά στη γυναίκα του, στην Τασκένδη. Εκεί δούλεψε στην παραγωγή και ειδικεύτηκε στην καλλιτεχνική φωτογραφία.

Επαναπατρίστηκε το 1978 και έπαιρνε δραστήρια μέρος στις εκδηλώσεις της ΚΟΒ Γαλατσίου και αργότερα του Νέου Ψυχικού. Παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του.

Για τη γιορτή του και προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ προσφέρουμε 10.000 δρχ.

Η μορφή του θα ζει πάντα στη σκέψη και την καρδιά μας.

Η σύζυγος Τάνια

Τα παιδιά του Βασιλική, Γιάννης, Γιώργος

Τα αδέρφια του Σοφία, Νίκος, Τάκης

* * *

Στις 10 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του αγωνιστή ΝΤΙΝΟΥ ΖΗΚΟΥ.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του πρόσφερε, μέσω της ΚΟΒ Δικηγόρων, 50.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", που ήταν ο καθημερινός του σύντροφος και συνεργάτης.* * *

λ18

Πέρασαν 5 χρόνια από τη μαύρη εκείνη μέρα του Φλεβάρη 1993, που έπαψε να χτυπά η καρδιά, σε ηλικία 21 χρόνων, του πολυαγαπημένου μας ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ. Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη της γυναίκας μου ΚΑΤΙΝΑΣ ΚΟΤΤΗ που τη δολοφόνησαν οι χίτες Γυθείου. Του αδελφού μου ΜΗΤΣΟΥ ΚΟΤΤΗ,πολιτικού επιτρόπου της 55ης ταξιαρχίας του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε το Γενάρη του 1949 στον Αγιο Βασίλη Πάρνωνα. Της νύφης μου ΖΑΦΕΙΡΩΣ Μήτσου ΚΟΤΤΗ,η οποία βασανίστηκε στις φυλακές της Σπάρτης και έχασε το ένα μάτι της. Του αδελφού μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΤΤΗ, αντάρτη του ΕΛΑΣ. Καθώς και στη μνήμη των γονιών μου ΝΙΚΟΛΑ και ΓΕΩΡΓΙΤΣΑΣ ΚΟΤΤΗ που βασανίστηκαν απάνθρωπα από τους χίτες, γιατί τα πέντε παιδιά τους ήταν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και μαχητές του ΔΣΕ. Και της άλλης νύφης μου ΘΕΟΔΩΡΑΣ Στέλιου ΚΟΤΤΗ, που πέθανε τον περασμένο Ιούνη, προσφέρω 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ Λόφου Αξιωματικών Περιστερίου και 10.000 δρχ. στον καθημερινό μου σύντροφο, το "Ριζοσπάστη". Ανδρέας Κοττής, ανάπηρος του Εμφύλιου

* * *

Σήμερα, 8 Φλεβάρη, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ,που πέθανε στις 5 Γενάρη1998.

Στη μνήμη του, οι αδελφές του Κωνσταντίνα Χασιώτου και Φωτεινή Μανάρα προσφέρουν από 5.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ και ο γιος του Βασίλης Καταραχιάς άλλες 5.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη των συγκρατουμένων μου στις φυλακές Αβέρωφ ΣΟΦΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ,ΚΑΙΤΗΣ ΖΕΥΓΟΥ,ΑΡΙΑΔΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ,ΑΡΓΥΡΟΥΛΑΣ ΔΡΟΔΑΚΗ,ΛΟΥΛΑΣ και ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ ΛΟΓΑΡΑ,ΜΟΣΧΑΣ ΞΑΝΘΟΥ,ΜΑΡΙΑΣ ΛΥΤΡΑ,ΜΑΡΙΑΣ ΜΠΟΤΙΝΗ,ΕΛΕΝΗΣ ΛΙΑΠΗ,ΓΑΡΙΦΩΣ ΦΛΩΡΙΑ και για τα 80χρονα του ΚΚΕ, προσφέρω 10.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Ανω Ιλισίων.

Βάσω Γεωργούλη - Στροφύλα

* * *

λ9

Εφυγε στα 91 χρόνια της από τη ζωή και αναπαύεται από τις 3 Γενάρη 1998 στη γη που γεννήθηκε στο χωριό Κρούστος Λασιθίου η ΕΛΕΝΗ χήρα Γεώργη ΓΕΡΟΝΤΗ,το γένος Ρουκουνάκη, η "μάνα" από την οποία όλοι οι νεότεροι αντλούσαμε δύναμη, αγωνιστικότητα και ελπίδα. Ο πατέρας της δάσκαλος. Μεγάλωσε σε πολυμελή οικογένεια, που ανέδειξε τρεις επιστήμονες. Εικοσάχρονη, δημιούργησε οικογένεια και απόχτησε οχτώ παιδιά. Από το 1941 που ο φασισμός κατάκτησε την πατρίδα, άρχισε, για τη ζωή της, αντίστροφη μέτρηση. Εχασε τρία παιδιά της, από διάφορες αντιξοότητες. Εντάσσεται στο ΕΑΜικό κίνημα. Ανεβοκατεβαίνει του "Ξενογιώργη την κορφή", στα λημέρια των καπεταναίων Ποδιά και Ρουκουνάκη, μεταφέροντας αγαθά και πληροφορίες. Φροντίζει τις καλλιέργειες για να μη λείψει τίποτα. Το σπίτι της ήταν καταφύγιο των αγωνιστών της λευτεριάς και στην περίοδο του Εμφύλιου. Με καρτερία αντιμετώπισε τη δολοφονία του Μακρονησιώτη παιδιού της Βαγγέλη στις 9 Μάη 1956 στο συλλαλητήριο της Αθήνας και αναφώνησε "ας είναι ο γιος μου το τελευταίο θύμα". Μεγάλη ψυχική αντοχή έδειξε όταν ο γιος της Μανώλης, έχασε τη ζωή στις 9 Γενάρη 1982, σε ηλικία 51 χρόνων, κρατώντας τον στην αγκαλιά της. Εξήντα χρόνια ρίζωσε το μαύρο μαντίλι στο κεφάλι της. Υπήρξε το πρότυπο της μητέρας. Γλυκομίλητη, μελιστάλαχτη, καταξιωμένη και ολοκληρωμένη.

Αναπάψου μάνα, με συντροφιά την αστείρευτη αγάπη μας και το θερμό βαθύ μας δάκρυ. Αντί για λουλούδια στη νωπή τελευταία σου κατοικία, προσφέρω στο"Ριζοσπάστη" 10.000 δρχ.

Νίκος Μανδράκος

  • Στη μνήμη της λατρευτής μας μητέρας Ελένης, χήρας Γεωργίου Γεροντή προσφέρουμε 50.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λόφου Σφαγείων Καλλιθέας.

Τα παιδιά της Καίτη, Αφροδίτη, η εγγονή της Δανάη

* * *

Η οικογένεια Μανόλη Μωραίτη προσφέρει, μέσω ΚΟΒ "Αγ. Κηρύκου", 10.000 δρχ. στη μνήμη των: ΑΝΔΡΕΑ ΦΡΑΓΚΟΥ,που πέθανε πριν από ένα χρόνο,Γ. ΠΑΣΒΑΝΗ,που εκτελέστηκε στη Σάμο το 1944, Γ. ΤΣΕΡΜΕΓΚΑ,ο οποίος επίσης εκτελέστηκε στη Σάμο το 1949.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ