Σάββατο 14 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Στη μνήμη του ΓΕΝΝΑΙΟΥ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος, ο σύντροφός του Σωτήρης πρόσφερε 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

λ9

Στη μνήμη του ξεχωριστού στελέχους της ΕΠΟΝ και της Εθνικής Αντίστασης, πρωτοπόρου αγωνιστή του προοδευτικού κινήματος από τις γραμμές του ΚΚΕ και εκλεκτού φίλου μας ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΑΜΗ,που πέθανε στις 6 Φλεβάρη 1998, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Κώστας και Μαρία Χαριτοπούλου

  • Επίσης στη μνήμη του Γεώργιου Τσάμη, οι σύντροφοί του Τάκης Σερέτης και Ηλίας και Σταύρος Μαντής πρόσφεραν 15.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.* * *

Στις 10 Φλεβάρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του αγωνιστή ΝΤΙΝΟΥ ΖΗΚΟΥ.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του πρόσφερε 50.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", που ήταν ο καθημερινός του σύντροφος και 50.000 δρχ. στην ΚΟΒ Δικηγόρων.

* * *

λ9

Στις 18 Γενάρη 1998, πέθανε στην Αθήνα ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΕΡΩΝΗΣ,μέλος του ΚΚΕ από το 1943. Μετά τη Βάρκιζα μπαρκάρισε, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία ως το 1989.

Πέθανε πιστός και καταξιωμένος στα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ.

Τα μέλη της ΚΟ Ιθάκης, τιμώντας τη μνήμη του Γιώργη Βερώνη, προσφέρουν 15.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Επίσης στη μνήμη του πρόσφεραν: Ο Βασίλης Μαυροκέφαλος 10.000 δρχ. για τα 80 χρόνια αγώνων του ΚΚΕ και σύντροφοί του από την Αθήνα 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

λ9

Στις 15 Φλεβάρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ,μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε μέσω της ΚΟΒ Τσουκαλιού (Μπραχάμι) 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", τον καθημερινό του σύντροφο.

Η οικογένειά του

* * *

Ο Βασίλης Δημ. Μιχαλές πρόσφερε 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", στη μνήμη του πατέρα του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΙΧΑΛΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης από τη Βερδικούσα Ελασσόνας, καθώς και στη μνήμη των ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ,ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ,ΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ,καπετάν ΤΖΑΒΕΛΑ,ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΡΑΦΗ και όσων έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

* * *

Στη μνήμη της ανιψιάς μου ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ,προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων, 5.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος

* * *

Κλείνουν 3 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας η ΕΛΕΝΗ ΚΕΜΕΡΛΗ.Ηταν κόρη προσφυγικής οικογένειας που εγκαταστάθηκε στην Αγκίτσα και τελευταία ζούσε στο Πέραμα. Η Ελένη, όπως και η αδελφή της Στάσα, συμπαραστάθηκαν συγκινητικά στους αγωνιστές αδελφούς τους, τον Κώστα και τον Γιώργο Κεμερλή. Ο Γιώργος Κεμερλής ήταν εξόριστος στον Αϊ - Στράτη στη δικτατορία του Μεταξά.

Στη μνήμη της ξεκληρισμένης οικογένειας Κεμερλή, προσφέρουμε 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Κ. και Π. Σ.

* * *

Στη μνήμη των ΚΩΣΤΑ και ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΛΙΤΣΗ,ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ ΦΩΚΑ,ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ,ΣΤΕΛΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ - Πολίτη,ΛΟΥΛΑΣ ΛΟΓΑΡΑ,ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ Ράπτη - ΛΟΓΑΡΑ,ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΛΟΡΙΤΗ και των αδελφών ΓΙΩΡΓΟΥ, ΠΕΤΡΟΥ και ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΦΡΑΓΓΟΥΛΗ,προσφέρουμε προς τιμήν των 80χρόνων του ΚΚΕ 25.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων.

Γιώργος και Ντίνα Αναγνωστοπούλου

* * *

Ο Γιάννης Σαπουτζόγλου πρόσφερε ως τρίτη δόση 30.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πειραϊκής Χερσονήσου, στη μνήμη των αγωνιστών κομμουνιστών από την επαρχία Ξηρόμερου Αιτωλοακαρνανίας για την εφαρμογή της απόφασης του ΚΚΕ για εθνική συμφιλίωση: Του γιατρού ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΕΛΙΟΥ (Γεροδήμου), του ΝΙΚΟΥ ΚΟΜΠΛΕΤΣΗ (Χελμού) μόνιμου αξιωματικού, του καθηγητή ΤΑΚΗ ΚΑΡΟΥΣΟΥ,του δασκάλου ΛΑΚΗ ΚΑΤΣΑΡΟΥ,του ΓΙΑΝΝΟΥ ΠΑΠΑΦΩΤΗ, του πολιτικού μηχανικού ΣΤΑΘΗ ΛΙΑΚΑ (Φουρτούνα), του ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΜΠΛΙΤΣΗ,του ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ και του ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ.

* * *

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΥ και του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΓΑΡΑ,οι Γιάννης και Αφροδίτη Σχοινά πρόσφεραν 100.000 δρχ. στο Παράρτημα Αμπελόκηπων - Ελληνορώσων της ΠΕΑΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ