Κυριακή 15 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μονά - ζυγά χαμένοι

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά, για το πρόβλημα που δημιουργεί σε όσους σκοπεύουν να αγοράσουν πρώτη κατοικία, είναι ορισμένα μόνο παραδείγματα που παρουσιάζει σήμερα ο "Ρ".

Στην προσπάθειά μας τα παραδείγματα αυτά να ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα, διαλέξαμε περιπτώσεις που είναι με ακρίβεια γνωστή η τιμή ζώνης της περιοχής όπου βρίσκεται το ακίνητο, όπως επίσης η ακριβής τιμή πώλησής του.

Από τον πίνακα φαίνεται πως με εξαίρεση ένα διαμέρισμα στην υποβαθμισμένη περιοχή του Αγίου Νικολάου, όπου η απώλεια δανείου περιορίζεται στις 355.000 δραχμές, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις είναι αρκετά εκατομμύρια.

Στη δεύτερη στήλη του πίνακα φαίνονται οι τιμές πώλησης των συγκεκριμένων ακινήτων. Στις τρεις επόμενες καταγράφονται τα χαρακτηριστικά του κάθε διαμερίσματος, όπως τετραγωνικά μέτρα, όρος και ηλικία του ακινήτου. Στην έκτη στήλη σημειώνεται η τιμή ζώνης, βάσει της οποίας στην επόμενη στήλη υπολογίζεται η αντικειμενική αξία του κάθε ακινήτου.

Οι στήλες όπου αναφέρεται το ύψος του στεγαστικού δανείου που δινόταν μέχρι τώρα και εκείνων που θα δοθούν για τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν μετά την 1η Γενάρη, αποκαλύπτουν τη νέα αλχημεία της κυβέρνησης και το πρόβλημα που προκαλείται σε όσους φασούλι το φασούλι συγκέντρωσαν κάποια ποσά για να αγοράσουν, παίρνοντας επιδοτούμενο δάνειο, πρώτη κατοικία. Η τελευταία στήλη δείχνει το μέγεθος της "ζημιάς" για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ