Τρίτη 17 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο "αμήν" η ΛΑΡΚΟ

Να πάρουν οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια τους καλεί η ΤΕ της ΕΣΑΚ, ενώ η πλειοψηφία του σωματείου αναστέλλει τις κινητοποιήσεις και κρίνει ως "θετικές" τις απαντήσεις της υφυπουργού Ανάπτυξης

ΛΑΜΙΑ (Του ανταποκριτή μας). -

Στο ξεπούλημα ή το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ στοχεύει η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.Αυτή είναι η εκτίμηση της ΤΕ Λάρυμνας της ΕΣΑΚ,μετά τις απαντήσεις που έδωσε η υφυπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου(όχι στη χρηματοδότηση, ψάχνουμε στρατηγικό επενδυτή, μερική ρύθμιση χρεών κ.ά.) σε Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ, αλλά και μετά τη συνάντηση της υφυπουργού με τους κοινοτάρχες της περιοχής και το ΔΣ του σωματείου.

Πράγματι, ενώ η κυβέρνηση, τα συναρμόδια υπουργεία και οι μέτοχοι (ΟΑΕ, ΔΕΗ, Τράπεζα) γνωρίζουν ότι στις σημερινές συνθήκες με τα προβλήματα που έχει η ΛΑΡΚΟ και με το συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας δεν μπορεί να είναι βιώσιμη, την αφήνουν στην τύχη της. Αρνούνται πεισματικά να διαθέσουν χρήματα για ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό. Δεν προχωράνε στην καθετοποίηση της παραγωγής, στη συγχώνευση με τα ΕΛΣΙ και στη δημιουργία μονάδας ανοξείδωτου χάλυβα, που θα δώσουν "αέρα" στην επιχείρηση και θα τη βάλουν στο διεθνές παιχνίδι του ανταγωνισμού με άριστες προϋποθέσεις.

Μετά απ' αυτή την αρνητική εξέλιξη κι ενώ θα περίμενε κανείς την αντίδραση των εργαζομένων, έχουμε απόφαση αναστολής των κινητοποιήσεων στο σωματείο της Λάρυμνας, από την πλειοψηφούσα παράταξη της ΠΑΣΚΕ με το σιγοντάρισμα της ΔΑΚΕ. Προκειμένου, δε, οι δυο παρατάξεις να καλύψουν τις "κολιγιές" τους και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, με ανακοινώσεις τους, καταγγέλλουν ή μια την άλλη για το πόσα ρουσφέτια έχουν κάνει και ποια από τις δύο εξυπηρετούσε ή εξυπηρετεί καλύτερα τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι ευθύνες της ΠΑΣΚΕ και της πλειοψηφίας του σωματείου που πρόσκειται σ' αυτήν, δε σταματάνε εδώ, αφού ταυτιζόμενη με τις κυβερνητικές επιλογές, χαρακτήρισε "θετικές" τις απαντήσεις της υφυπουργού Ανάπτυξης και απεμπόλησε φανερά πια τις πάγιες θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και τις αποφάσεις των συνελεύσεων για δημόσια ΛΑΡΚΟ, καθετοποίηση της παραγωγής, μονάδα ανοξείδωτου χάλυβα.

"Το τι θα γίνει - τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ - θα εξαρτηθεί από τη στάση των εργαζομένων, αλλά και των τοπικών κοινωνιών της περιοχής, το συντονισμό της πάλης με τα άλλα σωματεία, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους κοινωνικούς φορείς, για τη δημιουργία μετώπου, που με ενωτικούς και δυναμικούς αγώνες θα πιέσει την κυβέρνηση για τις λύσεις που χρειάζονται".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ