Παρασκευή 27 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
Το Μουσείο της ΕΠΟΝ

O Σύνδεσμος Φίλων του Μουσείου της ΕΠΟΝ,στα πλαίσια του γιορτασμού της επετείου των 55 χρόνων της ίδρυσης της ΕΠΟΝ, πραγματοποίησε σειρά εκδηλώσεων για τα μέλη του και τους φίλους της Εθνικής μας Αντίστασης. Η ανταπόκριση των ΕΠΟΝιτών, που πήραν μέρος στις εκδηλώσεις - που διήρκεσαν όλη τη μέρα - ήταν μεγάλη, όπως πάντα. Ετσι τη Δευτέρα 23 Φλεβάρη το πρωί, παλιοί ΕΠΟΝίτες βρέθηκαν στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και κατέθεσαν στεφάνια, αποτίοντας φόρο τιμής στους πεσόντες αγωνιστές.

Στη συνέχεια, στις 12 το μεσημέρι, συναντήθηκαν στη γωνία των οδών Ομήρου και Πανεπιστημίου. Τόπο θυσίας των δυο αγωνιστών Παναγιώτας Σταθοπούλου και Θανάση Τιεράκη,που έπεσαν στο συλλαλητήριο του λαού της Αθήνας στις 22 Ιούλη 1943, ενάντια στην επέκταση της βουλγαρικής κατοχής στην Ελλάδα, και κατέθεσαν στεφάνια κάτω από την πλάκα που υπάρχει αναρτημένη στον τοίχο του κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας προς τιμήν τους.

Τέλος στο σπίτι που στεγάζει σήμερα το Μουσείο της ΕΠΟΝ (Δουκίσσης Πλακεντίας 3, Αμπελόκηποι), έγινε η τελετή μνήμης. Ακολούθησε γλέντι όπου πήραν μέρος πολλοί ΕΠΟΝίτες και φίλοι τους.

Το Μουσείο τη μέρα αυτή έμεινε ανοιχτό για το κοινό, από τις 10 το πρωί έως αργά το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ