Παρασκευή 27 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
Οι Ελληνες του εξωτερικού

Από Αυστραλία

O Σύνδεσμος Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Μελβούρνης και Βικτώριας Αυστραλίας διοργανώνουν την Κυριακή 1-3-98 εκδήλωση τιμής για την επέτειο των 55 χρόνων της ίδρυσης της ΕΠΟΝ. "Η ιστορία της Εθνικής μας Αντίστασης - τονίζουν στην ανακοίνωσή τους - γράφτηκε με το αγνό αίμα των γενναίων ΕΠΟΝιτών, που έδωσαν αυθόρμητα τα νιάτα τους στο βωμό της θυσίας για τη λευτεριά, όχι μόνο της πατρίδας μας, αλλά ολόκληρης της ανθρωπότητας. Συγκέντρωσε κάτω από τη σημαία της 600.000 νέους και νέες και τους οδήγησε στην πάλη για την εθνική απελευθέρωση και την ανεξαρτησία".

Επίσης ο Σύνδεσμος χαιρετίζει την ηρωική ογδοντάχρονη πορεία του ΚΚΕ και του εύχεται κάθε επιτυχία στη μελλοντική του πορεία για την τελική δικαίωση του αγώνα της εργατικής τάξης. "Εμείς - γράφουν - οι Αγωνιστές της ένδοξης Εθνικής μας Αντίστασης, η οποία υπήρξε έμπνευση και έργο του ΚΚΕ, έχουμε ιδιαίτερους λόγους να χαιρόμαστε όταν βλέπουμε το κόμμα του λαού, το ΚΚΕ, να συμπληρώνει ογδόντα χρόνια ακούραστης αγωνιστικότητας και θέλουμε να πιστεύουμε πως το έργο του θα συνεχιστεί όσο υπάρχουν εκμεταλλευόμενοι. Χρόνια του Πολλά".

Από Καναδά

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Οργάνωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Τορόντο Καναδά διοργάνωσε την Κυριακή 15-2-98 εορταστική εκδήλωση για να τιμήσει τα 55 χρόνια της ίδρυσης της ΕΠΟΝ. Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συνδέσμου - ανάμεσα στα άλλα - αναφέρθηκε στα εθνικά μας θέματα, καταγγέλλοντας τη στάση όλων όσοι ενθαρρύνουν την Τουρκία, που αμφισβητεί τα σύνορά μας και διεκδικεί εδάφη μας. Επίσης καταδίκασε την ενέργεια του Θ. Πάγκαλου για τη δίωξη του "Ριζοσπάστη".

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα και στη συνέχεια κόπηκε η πίτα της Πρωτοχρονιάς. Μεγάλος αριθμός αντιστασιακών με τις οικογένειές τους και τους φίλους της Αντίστασης παραβρέθηκαν στη γιορτή, καθώς και αντιπρόσωποι από ΚΟ του ΚΚΕ, από την Ελληνοκαναδική Δημοκρατική Οργάνωση και άλλους μαζικούς φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ