Κυριακή 1 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να σταματήσει η λειτουργία της ΕΛΒΙΕΞ

Στη συγκρότηση αγωνιστικού μετώπου ενάντια και στην ΕΛΒΙΕΞ και στην κυβερνητική πολιτική, που ευθύνεται για τη λειτουργία του εργοστασίου, καλεί, με ανακοίνωσή της, το λαό της περιοχής η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ. Στην ανακοίνωση, πιο συγκεκριμένα, τονίζεται:

"Η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ καταγγέλλει την αδιαφορία της κυβέρνησης και τη συνέχιση της λειτουργίας της ΕΛΒΙΕΞ πάνω από τις πηγές της Τούμπας. Κανένας δε δικαιούται να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή 60.000 ανθρώπων.

Το ΚΚΕ επανειλημμένα έφερε στην επικαιρότητα και αγωνίστηκε για την προστασία των πηγών της Τούμπας και της Κρύας, για την προστασία του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος της λίμνης και του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα, για την ορθολογική διαχείριση του υδάτινου πλούτου σε όφελος όλου του λαού, χωρίς τεχνητές αντιπαραθέσεις μεταξύ των κατοίκων της πόλης, των ψαράδων του νησιού και των αγροτών.

Επανειλημμένα έθεσε όλα τα παραπάνω προβλήματα στη Βουλή. Δυστυχώς όμως, και η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις κωφεύουν. Παρακολουθούν αδιάφορα τον εμπαιγμό σε βάρος του λαού της περιοχής μας.

Σήμερα πολλοί κάτοικοι και φορείς ανησυχούν για την κατάσταση. Η ΝΕ Ιωανίνων του ΚΚΕ επισημαίνει ότι όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για την απομάκρυνση της ΕΛΒΙΕΞ πρέπει να συγκροτήσουν ένα αγωνιστικό μέτωπο ενάντια και στην ΕΛΒΙΕΞ και στην κυβερνητική πολιτική, η οποία τελικά είναι και η υπεύθυνη για τη λειτουργία του εργοστασίου. Ενα μέτωπο που θα απαιτεί την προστασία του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος της περιοχής, τη διαχείριση του υδάτινου δυναμικού σε όφελος του λαού, της υγείας του και της αγροτικής παραγωγής. Ενα μέτωπο που θα ενδιαφέρεται για όλα τα προβλήματα, θα αναγνωρίζει τις αιτίες και τους υπεύθυνους και θα αγωνίζεται εναντίον τους.

Η ΝΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες, τους επιστήμονες, τη νεολαία και τις γυναίκες να κάνουν υπόθεσή τους αυτό το αγωνιστικό μέτωπο, που θα αντιταχθεί αποτελεσματικά στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που πηγάζει από την Ευρωπαϊκή Ενωση, υλοποιείται από την κυβέρνηση και στηρίζεται από τα φιλομααστριχτικά κόμματα.

Αυτή η πολιτική είναι που επιτρέπει στην ΕΛΒΙΕΞ να "ρίχνει" τις φαινόλες στις πηγές και να δηλητηριάζει με καρκινογόνες ουσίες το λαό και τον τόπο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ