Τετάρτη 4 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΤΤΙΚ - ΓΚΡΕΪΤ
Προκαλούν Χαρδαλιάς - Βιδάλης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Την παρέμβαση της ΓΣΕΕ προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της ΑΤΤΙΚ - ΓΚΡΕΪΤ,που είναι απλήρωτοι εδώ και 18 μήνες, ζητά με επιστολή του το προεδρείο του ΕΚΘ. Επίσης, σήμερα στις 11 το πρωί, αναμένεται το θέμα της ΑΤΤΙΚ - ΓΚΡΕΪΤ να συζητηθεί στη συνάντηση που πραγματοποιείται στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης μεταξύ του υπουργού Φ. Πετσάλνικου και της διοίκησης του ΕΚΘ.

Στο μεταξύ, παρότι ο εισαγγελέας στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ζήτησε χθες την καταδίκη των δύο εργοδοτών Χαρδαλιά και Βιδάλη για το κατ' εξακολούθηση αδίκημα της μη καταβολής δεδουλευμένων στους εργαζόμενους των επιχειρήσεών τους, το δικαστήριο αθώωσε τους κατηγορούμενους! Οι δύο καπνέμποροι κάθισαν για μία φορά ακόμη στο εδώλιο, μετά από μήνυση της Επιθεώρηση Εργασίας για μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους σε καπνομάγαζα της Δ. Θεσσαλονίκης κατά την περίοδο του Οκτωβρίου και Νοεμβρίου του '96.

Την προκλητική στάση της εργοδοσίας που παρά τις μηνύσεις της Επιθεώρησης Εργασίας αρνείται να εκπληρώσει τις νόμιμες υποχρεώσεις της και οδηγεί στην εξαθλίωση και στην απόγνωση τους εργαζόμενους στην ΑΤΤΙΚ - ΓΚΡΕΪΤ, καταγγέλλει σε ψήφισμα του ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών."Καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική που τροφοδοτεί την αδιαλλαξία των εργοδοτών και τους καλύπτει, έτσι ώστε να μπορούν ασύδοτα να κερδοσκοπούν σε βάρος των εργαζομένων κι απ' την άλλη να τσεπώνουν τις παχυλές επιχορηγήσεις", αναφέρει το ψήφισμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ