Πέμπτη 5 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Στη μνήμη του αξέχαστου παλαίμαχου αγωνιστή ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ,στελέχους του ΚΚΕ και του ναυτεργατικού κινήματος, και αντί για στεφάνι στον τάφο του πρόσφεραν: Η Μίνα Γιάννου 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ. Ο δημοσιογράφος Νίκος Καραντηνός 25.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ του "Ριζοσπάστη". Η οικογένεια Κωνσταντίνου Μαυρομάτη από τον Αγιο Νικόλαο Κρήτης προσφέρει στην ΚΟΒ Αγ. Νικολάου 10.000 δρχ. Τα μέλη του ΚΣ της ΠΕΕΠΠ 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, ο Γιώργος Φωτιάδης πρόσφερε 5.000 δρχ., τα μέλη του Παραρτήματος Πετρούπολης της ΠΕΑΕΑ προσφέρουν 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ και εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για το θάνατο του Νίκου Καλούδη στην ΚΕ του ΚΚΕ και την οικογένειά του.

  • Η ΚΟΒ ΟΤΕ Κέντρου της ΚΟΑ του ΚΚΕ, η οποία είχε την τιμή τα τελευταία χρόνια να έχει στη δύναμή της τον αξέχαστο σ. Νίκο Καλούδη, προσφέρει στη μνήμη του 58.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη των ηρώων αγωνιστών της ΕΠΟΝ, που έπεσαν στον αγώνα του λαού η Πόπη Λαμπριανίδη πρόσφερε 100.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τα 80χρονα του Κόμματος.

* * *

λ9

Την 1η Φλεβάρη 1998 άφησε την τελευταία του πνοή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΣΤΑΣ ΑΚΡΙΔΑΣ,μέλος του ΚΚΕ. Καταγόταν από το Παλαιοχώρι Γραβιάς. Τελείωσε τη Σχολή των ΤΤΤ στην Αθήνα και όταν διορίστηκε σε Ταχυδρομείο, δούλευε πάντα σε νυχτερινή βάρδια και τη μέρα φοιτούσε στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Πρωτοστατούσε πάντα στους αγώνες των Τριατατικών και γι' αυτό τον μετέθεταν συχνά. Υπηρέτησε στην Καβάλα, στις Σάππες, στη Δράμα, στην Πρωσοτσάνη, όπου και παντρεύτηκε.

Με την κατάληψη της Ανατολικής Μακεδονίας από τους Βούλγαρους, κατέφυγε στη Θεσσαλονίκη, όπου εξακολούθησε την αγωνιστική δράση του. Συλλαμβάνεται και κλείνεται στου "Παύλου Μελά", αλλά με τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων του αφήνεται ελεύθερος. Βγαίνει στο βουνό. Υπηρέτησε στο 50ό Σύνταγμα του ΕΛΑΣ.

Μετά την Απελευθέρωση εξορίζεται στη Σαμοθράκη, στην Ικαρία, στο Μακρονήσι και τέλος στον Αϊ - Στράτη. Εκεί παρέμεινε έως τη διάλυση του στρατοπέδου το 1962. Εντάχθηκε αμέσως στις γραμμές της προδικτατορικής ΕΔΑ, ενώ αντιμετώπιζε συνεχείς διώξεις από τις κυβερνήσεις της Δεξιάς. Η δικτατορία του 1967 τον συλλαμβάνει και πάλι και τον εξορίζει στα Γιούρα.Εως τα 93 του χρόνια δε σταμάτησε να αγωνίζεται για τα ιδανικά του κομμουνισμού. Πάντα πρόσχαρος, γελαστός και εφευρετικός στα έξυπνα πειράγματά του, αλλά άτεγκτος και αυστηρός στους διώκτες του.

Με τη μεγαλύτερη προσφορά τους στο Κόμμα και στο Γραφείο του "Ριζοσπάστη" στη Θεσσαλονίκη, αντιμετώπισαν ο ίδιος και η γυναίκα του το χαμό, σε νεαρή ηλικία, της μονάκριβης κόρης τους Κικής.

Στη σκέψη των συντρόφων του, των συναγωνιστών και συνεργατών του θα είναι πάντα ο αγαπημένος τους μπάρμπα - Κώστας.

* * *

λ54

Ο Νίκος Σουφλιάδης πρόσφερε 4.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" στη μνήμη του πατέρα του ΑΡΓΥΡΗ ΣΟΥΦΛΙΑΔΗ και του γαμπρού του ΚΩΣΤΑ ΣΚΥΛΙΤΣΗ,οι οποίοι ήταν κρατούμενοι των Ιταλών και σκοτώθηκαν στις 2 Ιούνη 1943 κατά την ανατίναξη από τον ΕΛΑΣ του ιταλικού τρένου στο Κούρνοβο. Καθώς και στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, που πέθαναν τα τελευταία χρόνια: ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΛΑΤΣΟΥ από τον Καραβόμυλο Φθιώτιδας και των μελών του Παραρτήματος Υμηττού της ΠΕΑΕΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ,ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΙΤΗ.

* * *

Στη μνήμη της ΜΑΡΙΝΑΣ ΨΗΜΕΝΟΥ η Μαρία Καφαντάρη πρόσφερε 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πλ. Αττικής - Βικτωρίας.

* * *

Σήμερα, 5 Μάρτη συμπληρώνονται 45 χρόνια από το θάνατο του ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ.

Στη μνήμη του προσφέρω 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Τάκης Τσακιρίδης, Συκιές Θεσσαλονίκης

* * *

Οι αντιστασιακοί Κ. Δ.,Γ. Π. και Λ. Κ. προσφέρουν 50.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΥ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗ η Πελαγία Ραφαηλίδη πρόσφερε 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΣΥΜΕΩΝ ΚΟΤΣΑΛΗ και ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΕΣΙΔΗ τα παιδιά του Συμεών Κοτσάλη πρόσφεραν 200.000 δρχ. στο ΚΜΙΕΑ.

* * *

Στη μνήμη των ΣΥΜΕΩΝ ΚΟΤΣΑΛΗ και ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΕΣΙΔΗ τα παιδιά του Γεωργίου Κεσίδη πρόσφεραν 100.000 δρχ. στο ΚΜΙΕΑ.

* * *

Η Ελένη Βασιλειάδου και τα παιδιά της Γιώργος και Θεοφίλης πρόσφεραν στο ΚΜΙΕΑ 5.000 δρχ. στη μνήμη του συζύγου και πατέρα.

* * *

Στη μνήμη της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ Βασίλη ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ο Βασίλης Σακέτας πρόσφερε 50.000 δρχ. στο Παράρτημα Αμαλιάδας της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ τα μέλη του ΚΣ της ΠΕΕΠΠ πρόσφεραν 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ