Σάββατο 7 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκθεσιακά "τοπία"

Εγκαινιάζεται στις 19 Μαρτίου στην αίθουσα τέχνης "Αστρολάβος - Πειραιά" (Ανδρούτσου 140), έκθεση έργων ζωγραφικής του Μιχάλη Κόκορη.Σ' αυτή την 8η ατομική έκθεση έργων του, ο ζωγράφος παρουσιάζει ακριλικά, τέμπερες, ακουαρέλες, αλλά και μικρές μεταλλικές κατασκευές. Πρόκειται για έργα "δροσερά", δοσμένα μέσα από μια πλούσια γκάμα χρωμάτων, με ανάλαφρη γραφή που θυμίζει την παιδική άνεση ανάμειξης της πραγματικότητας και του φανταστικού.

Στις 12 Μαρτίου στην αίθουσα τέχνης "Αστρολάβος - Δεξαμενή" (Ξανθίππου 11), εγκαινιάζεται έκθεση γλυπτικών κατασκευών του Δημήτρη Κουκλάκη με τίτλο: "Αγονη γραμμή".Η έκθεση περιλαμβάνει μια σειρά μικρών γλυπτικών κατασκευών, που "φέρνουν κάτι το πρωτόγονο μέσα τους μα και το τόσο ονειρικό και συνάμα δυναμικό. Φτιαγμένα όλα από ευτελή υλικά, γίνονται σημαντικά μέσα από τη δυναμική και το αίσθημα που περικλείουν, μέσα από την ανάγκη έκφρασης και δράσης του δημιουργού τους". Την ίδια μέρα, στο κάτω επίπεδο της αίθουσας "Αστρολάβος", εγκαινιάζεται έκθεση ζωγραφικής της Μάγδας Λεβεντάκου.Την έκθεση απαρτίζει μια σειρά νέων έργων της, ποικίλης χρωματικής γκάμας, στα οποία κυριαρχεί η δυναμική της φόρμας και η άνετη χειρονομιακή της γραφή με νεοεξπρεσιονιστικά στοιχεία.

  • Στην γκαλερί "Μάγκνα" (Γέλωνος 1), εγκαινιάζεται (16/3), έκθεση έργων του Γιάννη Καδρά με τίτλο "Εικαστική συναίνεση".Ο καλλιτέχνης, που είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Τασκένδης,μεταφέρει στα έργα του στοιχεία σουρεαλισμού που δένουν διαφορετικές μεταξύ τους συνθέσεις και εμπνεύσεις.
  • "Αποικίες" ονομάζεται η έκθεση έργων του Τάκη Γερμενή,που εγκαινιάζεται στις 10 Μαρτίου στην γκαλερί "7" (Ζαλοκώστα 7). Οι "Αποικίες" είναι πυκνά ανάγλυφα που μοιάζουν με κρατήρες ηφαιστείων, αρχιτεκτονική εντόμων και γενικότερα φόρμες οργανικού χαρακτήρα. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Απριλίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ