Κυριακή 8 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Δύσκολη αποστολή

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην Καλαμάτα, ενώ οι διώκτες του ΠΑΟ και ΑΕΚ έχουν θεωρητικά εύκολο έργο

Δύσκολη αποστολή περιμένει σήμερα τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό που στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής δοκιμάζει τις δυνάμεις του στην Καλαμάτα.

Για τους "ερυθρόλευκους" δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη προκειμένου να διατηρήσουν τη διαφορά ασφαλείας των τριών βαθμών από τον δεύτερο Παναθηναϊκό.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επισήμανε στους παίκτες του ότι τα πράγματα φέτος δεν έχουν καμιά σχέση με πέρσι, οπότε οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει άνετα με 4 - 1. "Φέτος η Καλαμάτα καίγεται για τους βαθμούς, αφού δίνει μάχη για να κρατηθεί στην κατηγορία. Ετσι λοιπόν θα πρέπει να προσέξουμε πολύ εάν θέλουμε να πετύχουμε τον σκοπό μας" τόνισε ο Ντούσκο.

Στον αγωνιστικό τομέα σύμφωνα με τις διαθέσεις που έδειξε ο κόουτς των πρωταθλητών μες στην βδομάδα που πέρασε, ο Ηλίας Πουρσανίδης θα αντικαταστήσει στη βασική ενδεκάδα τον τραυματία Γιώργο Ανατολάκη.

Στο στρατόπεδο των γηπεδούχων παρά τις πολλές απουσίες που αποτελούν μόνιμο πρόβλημα τον τελευταίο καιρό, υπάρχει η αισιοδοξία ότι μπορούν να τα καταφέρουν απέναντι σε ένα τόσο ισχυρό αντίπαλο. Ο Μπάμπης Τεννές δεν υπολογίζει τους Ντούντου και Μπαχράμη που δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τον τραυματισμό τους, ενώ από ίωση ταλαιπωρούνται και οι Κατσουρές, Γκαρόζης.

ΠΑΟ - ΟΦΗ

Στο Ολυμπιακό Στάδιο ο Παναθηναϊκός με αντίπαλο τον ΟΦΗ ψάχνει την επιστροφή του στις νίκες με σκοπό να εκμεταλλευτεί τυχόν στραβοπάτημα των Πειραιωτών στην Καλαμάτα.

Μετά τις φωνές του Βασίλη Δανιήλ για την άσχημη απόδοση των "πρασίνων" στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και τον Ηρακλή για το Κύπελλο, οι παίκτες του Παναθηναϊκού γνωρίζουν καλά ότι οποιαδήποτε απώλεια σήμερα θα ισοδυναμεί με καταστροφή... Ο Ελληνας τεχνικός τα έβαλε περισσότερο με τους αμυντικούς Γκούμα, Μιλόγιεβιτς και Κωνσταντινίδη για την ευκολία που δέχτηκαν δυο γκολ σε 10' στο Καυτατζόγλειο.

Στο σημερινό αγώνα επιστρέφει ο Ιγκορ Σιμπνιέφσκι που εξέτισε την ποινή του και θα διεκδικήσει μια θέση στην ενδεκάδα με τον Νορβηγό Φρανκ Στράντλι, ενώ θέση στην αμυντική γραμμή διεκδικεί και ο Αλεξόπουλος.

Στην αντίπερα όχθη ο ΟΦΗ φέτος θα 'λεγε κανείς ότι αποτελεί σκιά του εαυτού του. Η ήττα την προηγούμενη αγωνιστική από τον Ιωνικό στο Ηράκλειο έβαλε και τυπικά τέλος στους στόχους για αυτή την περίοδο και το μόνο που θέλουν οι Κρητικοί είναι να περισώσουν το γόητρό τους που τόσο έχει πληγωθεί φέτος... Στον αγωνιστικό τομέα πρόβλημα υπάρχει με τον Μαρινάκη που ταλαιπωρείται από ίωση.

Αύριο ΑΕΚ - Πανηλειακός

Η τρίτη της βαθμολογίας ΑΕΚ αντιμετωπίζει αύριο (19.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) στο "Νίκος Γκούμας" τον Πανηλειακό με αποκλειστικό σκοπό τη νίκη που έχει να γευτεί στο γήπεδό της από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Αλλωστε το κυνήγι των πρωτοπόρων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού δεν επιτρέπει ούτε την ελάχιστη απώλεια πλέον.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ, όπου θα κρίνει πολλά όσον αφορά την έξοδο στην Ευρώπη για τις δυο ομάδες της συμπρωτεύουσας.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα: Καβάλα - Προοδευτική (17.30 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) Εθνικός - Απόλλων Αθηνών, Αθηναϊκός - Πανιώνιος, Ιωνικός - Σκόντα Ξάνθη. Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 16.00.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ