Τετάρτη 11 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ, στελέχους του ΚΚΕ και του ναυτεργατικού κινήματος και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρουμε για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων, 15.000 δρχ.

Γιώργος και Ντίνα Αναγνωστοπούλου

  • Στη μνήμη του Νίκου Καλούδη και προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ, προσφέρω στην ΚΟΒ Καμένων Βούρλων 5.000 δρχ.

Αρης Ιωαννίδης, αντιστασιακός

* * *

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΥ,σεβαστού και αγαπητού συντρόφου μας, προσφέρω 15.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", όπως θα το ήθελε και ο ίδιος.

Ευανθία Αγγουράκη

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου και φίλου ΤΑΚΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και στελέχους του ΚΚΕ, μέχρι την τελευταία του πνοή, η Λίτσα Γενναίου Καραγεωργοπούλου, αντί για στεφάνι στον τάφο του, πρόσφερε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Πρόσφεραν επίσης:

Η Πόπη Λαμπριανίδου 45.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Ο Γιάννης Ηλιόπουλος, αντί για στεφάνι στον τάφο του, 5.000 δρχ. στη ΝΕ Τρικάλων.

Η οικογένεια Νίκου Μανάκα, αντί για στεφάνι στον τάφο του, πρόσφερε 5.000 δρχ. στη ΝΕ Τρικάλων.

Ο Βασίλης Μανθός πρόσφερε 10.000 δρχ. στη ΝΕ Τρικάλων, 10.000 δρχ. στην ΚΝΕ και 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Τρικάλων της ΠΕΑΕΑ.

Στη μνήμη του φίλου, συναγωνιστή, του κομμουνιστή ΤΑΚΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ,ο οποίος ήταν υπόδειγμα αγωνιστή και ανθρώπου, προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ. Π. Τσεκούρας

***

Στη μνήμη του αδελφού μου ΓΙΩΡΓΗ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ,μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε στον Εμφύλιο και του άλλου αδελφού μου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ και για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ, προσφέρω στην ΚΟΒ "Αγ. Αντωνίου" 10.000 δρχ.

Νίκος Στεφανάτος, αντιστασιακός

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρουμε για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ "Αγ. Κωνσταντίνου" Ηλιούπολης, 20.000 δρχ. Οικογένεια Κώστα Σιάνου

* * *

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΙΜΟΣ,του οποίου η καρδιά έπαψε να χτυπά στις 23 Σεπτέμβρη 1997, γεννήθηκε το 1930 στη Δροσοπηγή Κόνιτσας. Παιδί της πολυβασανισμένης αγροτιάς, της φτώχειας, της ανέχειας και των στερήσεων, από μικρός, άρχισε να δουλεύει για να κερδίσει το ψωμί του. Στα 17 του χρόνια, κατατάχτηκε στο ΔΣΕ. Πήρε μέρος στη μάχη της Μουργκάνας, του Γκόλιου Κάμενικ με το λόχο του Ζαχαριά, της Κόνιτσας και σε άλλες και διακρίθηκε για την παλικαριά του.

Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, μετά την υποχώρηση του ΔΣΕ, δημιούργησε οικογένεια. Δούλευε στις οικοδομές και του απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις για τη συνειδητή δουλιά του. Στην Τασκένδη έφυγε πρόωρα από τη ζωή και η σύζυγός του Ελένη.

Επαναπατρίστηκε και ζούσε στην Αθήνα.

Υπήρξε πάντα καλός και στοργικός πατέρας, τίμιος οικογενειάρχης και συνεπής αγωνιστής. Στη μνήμη του, τα παιδιά του Κώστας και Δέσποινα πρόσφεραν 3.000 δρχ. στο περιοδικό της ΠΕΕΠΠ.

* * *

Εχουν περάσει 46 χρόνια από τότε που μας έφυγες αγαπημένε μας ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΤΡΑΔΗ.Παραμένει, όμως, η ανάμνησή σου ολοζώντανη και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε από το ίδιο μετερίζι για τα ιδανικά για τα οποία και συ αγωνίστηκες.

Τα αδέρφια σου

  • Στη μνήμη του Στ. Κατράδη, η Ιφιγένεια Κατράδη - Συριοπούλου προσφέρει 10.000 δρχ. για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, ο αδελφός του Λευτέρης Παπασωτηρίου πρόσφερε 5.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστριών ΑΝΝΑΣ ΚΟΛΟΖΩΦ,ΜΑΡΩΣ ΤΟΚΑΤΛΙΔΟΥ,ΜΑΡΙΑΣ ΖΕΥΓΑΡΟΠΟΥΛΟΥ και ΛΟΥΛΑΣ ΛΟΓΑΡΑ, η Ελπίδα Τσιλιμίγκρα πρόσφερε 15.000 δρχ. για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Φάρου Νέας Σμύρνης. * * *

Πέρασαν 4 χρόνια από τότε που χάσαμε την πολυαγαπημένη κόρη μας ΜΑΡΙΑ.Στη μνήμη της και για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ, προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Κούλα - Μπάμπης Αιχμαλωτίδης

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου θείου μας ΓΙΑΝΝΗ ΝΑΤΣΟΥ, προσφέρουμε 20.000 δρχ. στην ΚΟ Κοζάνης.

Οικογένεια Γεωργίου Μάνου

* * *

Ο αντιστασιακός Παναγιώτης Παπαθανασόπουλος πρόσφερε 100.000 δρχ. στη ΝΕ Αχαϊας για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ, στη μνήμη του αδελφού του ΝΤΙΝΟΥ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ και του ΑΝΔΡΕΑ ΜΟΥΧΤΗ.

* * *

Συμπληρώνονται 4 χρόνια από τον άδικο χαμό του αξέχαστου αδελφού μου αγωνιστή ΦΩΤΗ ΜΑΝΤΕΛΗ.

Στη μνήμη του και για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ που υπηρέτησε πιστά, ως το τέλος της ζωής του, προσφέρω 5.000 δρχ. μέσω της ΚΟΒ Δαμουλιανάτων.

Χαραλαμπία Αλιβιζάτου

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΣΩΤΗΡΗ ΚΟΥΛΙΖΑΚΗ,μέλους του ΚΚΕ που έφυγε πρόσφατα και απροσδόκητα από τη ζωή, και προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ, τα μέλη της ΚΟΒ ΠΥΡΚΑΛ Υμηττού πρόσφεραν 20.000 δρχ. στην Εργατική Αχτίδα της ΚΟ Αθήνας.

* * *

Ο Νικόλαος Μαραγκάκης προσφέρει 50.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ "Αγ. Μαρίνας" Ηλιούπολης, στο ΚΚΕ, στη μνήμη της συζύγου του ΦΡΟΣΩΣ Δημητριάδου - ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ από την Καλαμάτα Μεσσηνίας, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, καθώς και στη μνήμη όσων έπεσαν στους κοινωνικούς αγώνες.

* * *

Τιμώντας τα 80χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ και στη μνήμη της ΧΑΡΟΥΛΑΣ Ζωγραφάκη - ΚΕΠΕΣΗ, προσφέρω 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Τούμπας.

Γιώργος Λεμονίδης, Θεσσαλονίκη

* * *

Πριν από λίγες μέρες συμπληρώθηκαν 12 χρόνια από τον πρόωρο και ανεπάντεχο θάνατο του γαμπρού μου ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΥ από τους Μανωλάτες Σάμου. Ηταν πιστός στις ιδέες και τα οράματα του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού και καθημερινός αναγνώστης του "Ριζοσπάστη".

Αντί για μνημόσυνο και για τα 80χρονα του ΚΚΕ, προσφέρω στη ΝΕ Ηλείας 5.000 δρχ.

Μανόλης Κόκκας από τη Λέκκα Σάμου

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου φίλου μου ΝΙΚΟΥ ΜΑΝΑΚΟΥΔΑ,μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος πέθανε και κηδεύτηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8 Μάρτη 1998, πατέρα της συντρόφισσας Ναυσικάς Ρουμελιώτη και αντί για λουλούδια στον τάφο του, προσφέρω 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης. Εκφράζω στους οικείους του τα θερμά μου συλλυπητήρια και το βαθύ πόνο μου, γιατί για λόγους υγείας δεν μπόρεσα να παραστώ στην κηδεία του.

Ζαχαρίας Φουντουλάκης, Λάρισα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ