Πέμπτη 12 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
Θα πάνε στο Κιλελέρ;

Κάθε χρόνο η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πήγαινε στις εκδηλώσεις του ΚΙΛΕΛΕΡ κι έβγαζε λόγους θερμούς, συγκινητικούς, δακρύβρεχτους, για τους αγώνες της αγροτιάς. Στηλίτευε με τα πιο μελανά χρώματα τα μισοφεουδαρχικά δεσμά ενάντια στα οποία ο Μαρίνος Αντύπας και τόσοι άλλοι πρωτοπόροι αγωνιστές έδωσαν τη ζωή τους.

Ναι, ποιος, ποιες, ποιοι δεν τα θυμούνται!!

Ποιος δε θυμάται τον Ανδρέα Παπανδρέου, που διακήρυσσε με τους πιο ψηλούς τόνους της διαπασών, ότι το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει αυτούς τους αγώνες, ενάντια στην αντίδραση της επάρατης Δεξιάς!!

Ποιος δε θυμάται και τις οργανωμένες κλάκες των καλοβολεμένων στελεχών, κι όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να εγκλωβίσουν τις μάζες της φτωχομεσαίας αγροτιάς στη "στρούγκα" του ΠΑΣΟΚ;

... Για το πόσο ειλικρινής ήταν ο Ανδρέας σ' αυτά που έλεγε στους αγρότες, στην κορυφαία για την αγροτιά επετειακή εκδήλωση το είδαμε... το ξέραμε "εκ των προτέρων". Οσο ειλικρινείς ήσαν με τα συνθήματα της "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ". Η για τις βάσεις που ενώ ανακοίνωσε το 1985 τη Συμφωνία για απεριόριστη παραμονή τους, ανερυθρίαστα κραύγαζε: "Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται" ότι τάχα τις κατάργησε.

Η "ειλικρίνειά" της, όμως για τους αγρότες ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, από πέρσι με τα αγροτοδικεία των κ. Ε. Γιαννόπουλου και Κ. Σημίτη.

Σε μια απ' τις δίκες, τις μέρες αυτές στα Τρίκαλα, 64 αγρότες καταδικάστηκαν σε φυλάκιση χωρίς δικαίωμα έφεσης!

Δυο μόνο σχόλια πάνω σ' αυτή την "ιστορική απόφαση": Πρώτο: Δικαστές, Σημίτης και Ε. Γιαννόπουλος, θα πρέπει να γραφτούν στις πρώτες γραμμές μιας λίστας για την "τιμητική" τους διάκριση με μετάλλιο και "δίπλωμα" για τις εξαιρετικές τους υπηρεσίες στον μεσαιωνικό σκοταδισμό, απ' τον οποίο σθεναρώς διακατέχονται. Δεύτερο: Αλήθεια αναρωτιόμαστε. Θα έλθει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στη φετινή εκδήλωση του Κιλελέρ; Κι αν "έχει μούτρα" να έλθει, τι θα πει; Αυτές είναι οι απορίες μου. Αλήθεια τι θα πει;

ΝΙΚΑΝΔΡΟΣ ΚΕΠΕΣΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ