Σάββατο 14 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΪΡΛΑΝΔΙΚΟ
"Πρωτιές" σκοπιμότητας...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Η βρετανική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον προσκάλεσε για πρώτη φορά το Σιν Φέιν, πολιτική πτέρυγα του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA), στο γεύμα που διοργανώνει ετησίως στις 17 του Μάρτη, με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Πατρικίου, προστάτη των Ιρλανδών, σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες επίσημης πηγής στο Λονδίνο.

Η πρόσκληση έγινε με πρωτοβουλία του πρεσβευτή Κρίστοφερ Μέγερ, ο οποίος πρόσφατα διορίστηκε στη θέση αυτή κι αντανακλά το "νέο κλίμα" στις σχέσεις Λονδίνου - Σιν Φέιν, μετά τη συμμετοχή του κόμματος στις διαπραγματεύσεις για την ειρήνη στο Ολστερ.

Ο Τζέρι Ανταμς, ηγέτης του Σιν Φέιν, θα είναι ο πρώτος βορειοϊρλανδός δημοκρατικός ηγέτης που θα περάσει το κατώφλι της πρεσβείας της Βρετανίας στις ΗΠΑ, η οποία για πολλά χρόνια ασκούσε πιέσεις στην αμερικανική ηγεσία να απαγορεύει την είσοδο του Ανταμς στις ΗΠΑ.

Στο γεύμα που προβλέπεται για την Τρίτη, θα παραστούν σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές των διαπραγματεύσεων για το συνταγματικό μέλλον του Ολστερ.

Ο Τζέρι Ανταμς θα παρευρεθεί επίσης το ίδιο βράδυ στο παραδοσιακό "πάρτι" που διοργανώνεται ετησίως στο Λευκό Οίκο με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Πατρικίου, στο οποίο θα παραστεί και η Βρετανίδα υπουργός Βορείου Ιρλανδίας Μο Μόουλαμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ