Κυριακή 15 Μάρτη 1998 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
Μια απαράδεκτη παράλειψη

Στο φύλλο της 22/2/1998, διαβάσαμε πολύστηλη περιγραφή γύρω από την ίδρυση και δράση του Κόκκινου Στρατού από τον συντάκτη και αρθρογράφο σας κ. Γ.Π. με τίτλο: "Κόκκινος Στρατός - Κορυφαία ένοπλη οργάνωση του Προλεταριάτου". Στην πολύστηλη αυτή καταχώριση, μιλάει συνεχώς ο κ. Γ.Π. για τον Λένιν, που απουσίαζε αρκετό χρόνο στην αλλοδαπή, αγνοώντας τελείως τον πράγματι αρχηγό και δημιουργό του Κόκκινου Στρατού, που λεγόταν ΤΡΟΤΣΚΙ.

Εντύπωση προξένησε η τέλεια αποσιώπηση του Τρότσκι και η συνεχής αναφορά του Λένιν, που ήταν για αρκετούς μήνες εκτός των ρωσικών συνόρων.

Γιατί αυτή η μεταχείριση κ. Γ.Π. στον Ιδρυτή και Αρχηγό του Κόκκινου Στρατού, που λεγότανε Τρότσκι; Ετσι γράφεται η ιστορία για τη Νέα Γενιά; Μη θεωρηθεί - προς Θεού - ότι υπήρξαμε ποτέ εγώ ή τ' αδέλφια μου λάτρεις ή οπαδοί του Τρότσκι. Απεναντίας, δώσαμε αγώνες, μάχες και θυσίες για την επικράτηση των αρχών του Επιστημονικού Σοσιαλισμού, τόσο στο ΚΚΕ και ΕΑΜ και εν συνεχεία και την ίδια τη ζωή μας για την επικράτηση του Επιστημονικού Σοσιαλισμού.

Πρέπει κ. Διευθυντά ή κ. Γ.Π. όταν γράφουμε ιστορία, για τη Νέα Γενιά, οφείλουμε να γράφουμε την αλήθεια, όση πικρή και αν είναι αυτή. Γιατί, όποιος ξέρει την αλήθεια και την κρύβει είναι εγκληματίας κατά τον Μπ. Μπρεχτ.

Γράφε την αλήθεια, να 'χεις τον Θεό βοήθεια. Η αλήθεια είναι μια και τα ψέματα πολλά, που λέει και ο λαός μας.

Και αυτήν την αλήθεια την απέκρυψε αν μη την περιφρόνησε, την παραχάραξε και την καταχώνιασε ο κ. Γ.Π. γιατί απευθυνότανε φαίνεται σε μαθητούδια ή σε αναγνώστες του "Ριζοσπάστη" που χάβουν ό,τι τους σερβίρει ο οποιοσδήποτε καλαμογράφτης.

Ελαβαν γνώση ο κ. Διευθυντής του "Ριζοσπάστη" κ. Δημ. Κουτσούμπας; 'Η ο κ. Νίκανδρος Κεπέσης, που εκ συστήματος απασχολούν τις στήλες του "Ριζοσπάστη"; Τι έχουν να μας πουν, για να μάθουμε την αληθινή ιστορία του Κόκκινου Στρατού ή να απολογηθούν για τη σκόπιμη παράλειψη του πράγματι Αρχηγού και Δημιουργού του Κόκκινου Στρατού, Λέοντα Τρότσκι;

Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε τις αντιδράσεις των ή την τυχόν απάντηση τους. Αν καταδεχτούν, να μας απαντήσουν - γιατί εμείς οι αναγνώστες του "Ρ" έχουμε την απαίτηση και αξίωση τα διάφορα άρθρα των ιδίων ή των συνεργατών των, να διακρίνονται για την αντικειμενικότητα και να άπτονται της αλήθειας.

Με την παράκληση να καταχωρηθεί στην εφημερίδα σας, για χάρη της αλήθειας και της αντικειμενικότητας που πρέπει να διέπει την εφημερίδα σας. Διατελώ τακτικός αναγνώστης σας.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΙΡΙΔΗΣ

Πειραιάς

Απάντηση "Ρ": Στο συγκεκριμένο ιστορικό άρθρο δεν είχαμε στόχο την ανάδειξη της συμβολής διαφόρων στελεχών του Κόμματος των Μπολσεβίκων στην ίδρυση και τη δράση του Κόκκινου Στρατού, πολύ δε περισσότερο που αυτή ήταν υπόθεση του ίδιου του Κόμματος. Στόχος και ουσία ταυτόχρονα ήταν η ανάδειξη από άποψη επαναστατικών αρχών της σχέσης του Κόκκινου Στρατού με το κόμμα της εργατικής τάξης και ο χαρακτήρας του ως Λαϊκός Στρατός, άρα εντελώς διαφορετικός από τον αστικό στρατό, που υπηρετεί τα συμφέροντα της εξουσίας της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Ακριβώς αυτός ο χαρακτήρας του πηγάζει από τους σκοπούς της ίδρυσής του και εκφράζεται από τη σχέση του με το Κόμμα. Αν δεν υπήρχε το κόμμα δε θα υπήρχε η Οκτωβριανή Επανάσταση και ο Κόκκινος Στρατός. Πολλά στελέχη του κόμματος είχαν σχέση με τον Κόκκινο Στρατό και έδρασαν με κομμουνιστική αυταπάρνηση στις γραμμές του. Αρα το Κόμμα των Μπολσεβίκων είναι ο ιδρυτής του και επικεφαλής του κόμματος ήταν ο Λένιν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ