Τρίτη 17 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Από τον Καζαντζάκη στον Σωκράτη και τη Λέσβο

Ποικίλες είναι οι θεματικές ενότητες, στις οποίες κινούνται οι εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων, αρχίζοντας από την επέτειο των 41 χρόνων από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη.

Με αφορμή την επανεμφάνιση στους κινηματογράφους της ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη "Αλέξης Ζορμπάς" (από 20 Μάρτη), χτες, στον κινηματογράφο "Δαναός" προβλήθηκε η ταινία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων.Αύριο (7 μμ) ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει, στο Πνευματικό Κέντρο, εκδήλωση για τον Σωκράτη, με τίτλο "Αναζητώντας την Αλήθεια, την Αυτογνωσία, τη Δικαιοσύνη".Ο Νέστορας Μάτσας θα μιλήσει με θέμα "Κάποτε στην Αθήνα, μία διαχρονική Δίκη" και θα παρουσιάσει, σε πρώτη προβολή, το ντοκιμαντέρ "Σωκράτης, Πολίτης Αθηναίος",που γυρίστηκε με τη συνεργασία Ελλήνων και ξένων ακαδημαϊκών και καθηγητών. Αφηγητές είναι η Μαρία Σκούντζου και ο Μάκης Ρευματάς. Η μουσική είναι του Βαγγέλη Μπέτση.

Επίσης, στο πλαίσιο του γιορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας (21 Μάρτη), ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και η Γενική Γραμματεία Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος παρουσιάζουν από 18/3 έως 5/4,στο Πνευματικό Κέντρο, την έκθεση "Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου - Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης".Την Παρασκευή, εξάλλου, πραγματοποιείται ημερίδα με θέμα "Τα πράσινα τείχη των Ελληνικών Πόλεων. Προστασία και ανάδειξη των περιαστικών δασών".

Τέλος, από 19 έως 29 Μάρτη θα λειτουργεί η έκθεση "Οινούσες, Πετροκάραβο του Αιγαίου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ