Πέμπτη 19 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-1
Μέρες του '79...

"Μου ξανάρχονται ένα ένα χρόνια δοξασμένα" τραγουδούν από χτες στη Ν. Σμύρνη. Ο Πανιώνιος απέσπασε ισοπαλία 1 - 1 στη Θεσσαλονίκη από τον ΠΑΟΚ και μετά από 19 χρόνια θα δώσει το "παρών" σε τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (σ.σ. το 1979 είχε κερδίσει στον τελικό την ΑΕΚ με 3 - 1). Μάλιστα, αν ο Παναθηναϊκός βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ, τότε ανεξάρτητα απ' το αποτέλεσμα του τελικού θα μας εκπροσωπήσει στο Κυπελλούχων.

Οι "κυανέρυθροι" με ψυχή και μυαλό κατάφεραν να φτάσουν στο ποθητό. Σε μια σχεδόν γεμάτη Τούμπα ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος. Ομως απέναντί του βρήκε 11 αποφασισμένους παίχτες. Με καλοστημένη άμυνα, όπου η αλληλοκάλυψη έκλεινε κάθε διάδρομο, συνεχές πρέσινγκ και αντεπιθέσεις - "φωτιά". Βέβαια για να πετύχει το "χρυσό" γκολ χρειάστηκε... βοήθεια.

Στο 23 ένα τραγικό λάθος του Τασιόπουλου, περίπου στο ύψος του πέναλτι, επέτρεψε στον Δημήτρη Ναλιτζή σαν σε προπόνηση να κάνει το 0 - 1. Από κει και πέρα το άγχος και τα νεύρα κυρίευσαν τους "ασπρόμαυρους" που προσπαθούσαν, χωρίς όμως σύστημα. Εχασαν κάποιες ευκαιρίες, όπως βέβαια και ο Πανιώνιος, είχαν δοκάρι (Φραντζέσκος) και το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοφαρίσουν με κεφαλιά του Βρύζα (83). Ηταν όμως αργά.

Ο Χρ. Εμβολιάδης δήλωσε συγκινημένος και μεταξύ άλλων πρόσθεσε: "Είναι μια ιστορική μέρα. Εύχομαι να σταθούμε στον τελικό όπως αρμόζει σε μια ιστορική ομάδα". Οι γηπεδούχοι απέδωσαν τον αποκλεισμό στον διαιτητή Μπέγκο. Χρειάστηκε επέμβαση της Αστυνομίας για να φύγει, η ΠΑΕ εξέδωσε "σκληρή" ανακοίνωση και ο Αναστασιάδης δήλωσε: "Εγιναν σημεία και τέρατα. Ο Μπέγκος εκνεύρισε τους παίχτες μου, μάλωνε συνέχεια μαζί τους. Αυτό είναι κατάντια για τη διαιτησία. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Πανιώνιο που μπόρεσε να 'χει ευνοϊκή διαιτησία και στα 2 παιχνίδια. Δε μας υπολογίζουν καθόλου".

Ο Μπέγκος απέβαλε στο 89 τον Μάντζιο και "κιτρίνισε" τους Μιχόπουλο, Κουλακιώτη, Φραντζέσκο, Καμίτση, Ιωαννίδη.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Ολιβάρες (60 Βελής), Τασιόπουλος, (26 Μαραγκός), Κουλακιώτης (46 Βρύζας), Σιδηρόπουλος, Καπετανόπουλος, Ζαφειρίου, Φραντζέσκος, Νάγκμπε, Κόβατς, Κομίνχες.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Στρακόσια, Βάνσμπεργκ, Μπουγάς, Κατσαμπής (31 Παϊτέρης), Μένταν (50 Μητσιόπουλος), Σαπουντζής, Ναλιτζής (89 Αντώνας), Φύσσας, Μάντζιος, Καμίτσης, Ιωαννίδης.

Ντ. ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥΣΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ