Τρίτη 24 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Α' ΕΘΝΙΚΗ
Ποδόσφαιρο ώρα μηδέν

Ελληνικό ποδόσφαιρο στα πρόθυρα... νευρικής κρίσης. Για μια ακόμη Κυριακή σε δεύτερη μοίρα πέρασε ο αγωνιστικός τομέας και πρωταγωνιστές έγιναν κάποιοι "γνωστοί - άγνωστοι" που έκαναν γης μαδιάμ το Καυτατζόγλειο αλλά και τον αγώνα Ηρακλή - Ολυμπιακού.

Οι θλιβερές εικόνες του πετροπόλεμου, αλλά και των επεισοδίων ανάμεσα σε οπαδούς και άνδρες των ΜΑΤ έκαναν για μια ακόμη φορά το γύρο της Ελλάδας και όχι μόνο. Ετσι μια ακόμη "μαχαιριά" καρφώθηκε στο... δύσμοιρο σώμα του λαοφιλέστερου των αθλημάτων. Θεωρητικά. Γιατί αν κρίνουμε από τον κατήφορο των εισιτηρίων, ίσως τα δεδομένα να ανατραπούν.

Στο Καυτατζόγλειο όλα ξεκίνησαν στο 51' όταν οπαδοί του "Γηραιού" μετέτρεψαν τον αγωνιστικό χώρο σε πεδίο μάχης. Πέτρες, τούβλα και κάθε λογής αντικείμενα έπεφταν "ελαφρά την καρδία". Λίγο νωρίτερα ήταν οι οπαδοί των Πειραιωτών που είχαν ένα... ντέρμπι ξύλου με τις αστυνομικές δυνάμεις. Το ματς διακόπηκε για μισή ώρα από τον διαιτητή Α. Παπαπέτρου, αλήθεια είναι ότι έδωσε ένα πέναλτι στον Ολυμπιακό που δεν ήταν (σ.σ. μολαταύτα η νίκη των Πειραιωτών ήταν δίκαιη), και όταν ξανάρχισε ήταν... παρωδία.

Αυτή τη φορά έγιναν συλλήψεις (18 για την ακρίβεια, αλλά αυτό είναι το θέμα;) όμως το ουσιαστικό της υπόθεση είναι ποιος είναι αυτός που φταίει για το παραστράτημα της νεολαίας που δεν έχει ιδανικά. Επαγγελματικό ποδόσφαιρο λοιπόν; Ας το τρίψουν στα μούτρα τους οι κύριοι, κύριοι της Πολιτείας, της ΕΠΑΕ, των ΠΑΕ, της διαιτησίας. Ολοι είναι επιεικώς αξιοθρήνητοι.

Οσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα της 27ης αγωνιστικής, οι τρεις πρωτοπόροι συνέχισαν νικηφόρα και τίποτα δεν άλλαξε στο ρετιρέ. Εκπληξη προκάλεσε η εκτός έδρας νίκη της Καβάλας στην Καλαμάτα, ενώ νίκη - οξυγόνο πέτυχε ο Αθηναϊκός. Αυτοκτόνησε ο Εθνικός στο Καραϊσκάκη, ενώ εύκολα επικράτησαν ΟΦΗ, Ξάνθη, Ιωνικός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ