Τετάρτη 25 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ο αγωνιστής ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ γεννήθηκε στο χωριό Αργηλιά Λακωνίας από γονείς αγρότες. Εφηβος στην κατοχή ήταν ΕΠΟΝίτης και αντάρτης του ΕΛΑΣ. Μετά τη Βάρκιζα πιάστηκε και οδηγήθηκε στο Γύθειο. Εκεί στις 22 Μάρτη 1947 τον βάλανε μαζί με άλλους 39 πατριώτες σε φορτηγό αυτοκίνητο και τους χτύπησαν με πολυβόλο. Ο Γιάννης Λεουτσάκος δε σκοτώθηκε αμέσως. Τον βγάλανε έξω από το Γύθειο βαριά τραυματισμένο και του ζητούσαν να αποκηρύξει το Κόμμα του, το ΚΚΕ, για να σώσει τη ζωή του. Αρνήθηκε, λέγοντας μια φορά γεννήθηκε, μια φορά θα πεθάνω. Ζήτω η λευτεριά.

Τον δολοφόνησαν επί τόπου.

Με τη συμπλήρωση 51 χρόνων από τη δολοφονία του, στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο η αδελφή του Σταυρούλα προσφέρει 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χαλκηδόνας Κοκκινιάς.

* * *

Με τη συμπλήρωση 3 χρόνων από το θάνατο του παλαίμαχου αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΓΑΡΑ,η οικογένειά του πρόσφερε στο ΚΚΕ, μέσω των ΚΟΒ Νεάπολης και Χολαργού, 50.000 δρχ.

* * *

Πέρασαν 9 μήνες από τότε που έφυγε από κοντά μας για πάντα ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΓΚΟΣ.

Την Κυριακή 29 Μάρτη, στις 8.00 π.μ., στην εκκλησία Ευαγγελίστριας στον Ασπρόπυργο, γίνεται το μνημόσυνό του.

Καλούμε τους συγγενείς, συναγωνιστές και φίλους του να τιμήσουν με την παρουσία τους τη μνήμη του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", που ήταν ο καθημερινός του σύντροφος.

Η σύζυγός του Αικατερίνη, η κόρη του Νίκη

* * *

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΟΥΤΣΗ προσφέρουμε 5.000 δρχ. στον "902 ΤV".

Οι γονείς του Χρήστος - Αννα, η αδελφή του Ελένη

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΚΩΣΤΑ Μ. ΧΑΠΙΔΗ προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ "Αϊ Γιώργη" Κοκκινιάς, 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τα 80 χρόνια του.

Μαρία - Παντελής

* * *

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ (Κρόνου) καπετάνιου του 2ου Τάγματος του 34ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ, καθώς και στη μνήμη των συντρόφων του: Των αδελφών ΚΩΣΤΑ και ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΑΘΑΝΑΣΑΙΝΑ,των αδελφών ΙΩΑΝΝΗ και ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ,των αδελφών ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΥΚΑ,του ΙΩΑΝΝΗ ΔΟΥΝΗ,ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΟΛΕΜΑΤΗ (Ικαρου) και ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΟΣΟΡΑ,ο συναγωνιστής τους Αθανάσιος Παναγιώτου προσφέρει 20.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Κοκκινιάς.

* * *

Με τη συμπλήρωση 7 χρόνων από το θάνατο του συζύγου μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΓΟΥΔΙΩΤΗ (Αυγερινού) προσφέρω στη μνήμη του 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Κοκκινιάς.

Τούλα Παγουδιώτου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ