Παρασκευή 27 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Ετοιμάζεται για Βαρκελώνη

Η ΑΕΚ νίκησε στο ΟΑΚΑ την Αλμπα με 88 - 68 και αργά χτες διεκδικούσε στο Βερολίνο την πρόκριση

Αργά χτες, η ΑΕΚ διεκδικούσε στο Βερολίνο την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Η Ενωση είχε κάνει το βράδυ της Τρίτης το πρώτο μεγάλο βήμα, κερδίζοντας την Αλμπα με 88 - 68. Ηταν μια νίκη που έκανε αίσθηση όχι μόνο για την ευκολία με την οποία επιτεύχθηκε, αλλά και για το καλό μπάσκετ που λανσάρισε η ομάδα του Γιάννη Ιωαννίδη παρουσία 10.000 θεατών. Οι Γερμανοί απελπιστικά άστοχοι από την περιφέρεια και με τους Καράσεφ, Αλέξις, να κάνουν ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της καριέρας τους, δεν μπόρεσαν να αντισταθούν. Η ΑΕΚ κυριάρχησε κοντά δύο καλάθια με τους Δανούς Λάρσεν, Αντερσον που έκαναν το καλύτερό τους παιχνίδι στην Ελλάδα και με τον Πρέλεβιτς να έχει εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας από την περιφέρεια, έδειξε ότι δύσκολα θα μείνει εκτός τετράδας. Ακόμα κι αν δεν είχε χτες την τύχη μαζί της, στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι, εφόσον χρειαστεί, θα έχει τον πρώτο λόγο στα προγνωστικά.

ΑΕΚ: Κολντεμπέλα 5, Λάσα 4 (1), Πρέλεβιτς 24 (4), Αντερσον 7, Χατζής 4, Λάρσεν 14, Κακιούζης 6, Τσακαλίδης 4, Αντερσεν 13, Αλεξάντερ 7.

ΑΛΜΠΑ: Ρεντλ 6, Λούτσκε 3 (1), Χάρνις 16 (2), Πέσιτς 5 (1), Βελπ 8, Αριγκμπάμπου 10, Χάμινγκ 8, Αλέξις 6, Μπογκόγεβιτς 2, Καράσεφ 4.

  • Σε γενική σύρραξη των παικτών, κατέληξε το ντέρμπι της Μπολόνια ανάμεσα στην Κίντερ και την Τιμσίστεμ. Αποβλήθηκαν οι Σάβιτς, Αμπιο, Μάιερς, Φούτσκα που τιμωρήθηκαν με μία αγωνιστική και δεν έπαιξαν στο χτεσινό δεύτερο παιχνίδι, καθώς και όλος ο πάγκος της Τιμσίστεμ που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο. Η Τιμσίστεμ τελείωσε τον αγώνα με τρεις παίκτες και ηττήθηκε με 52 - 64. Στο παιχνίδι που ενδιαφέρει την ΑΕΚ, καθώς τη νικήτρια αυτού του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του φάιναλ φορ, η Μπενετόν Τρεβίζο επικράτησε της Εφές Πίλσεν με 67 - 57. Στον τέταρτο και τελευταίο αγώνα η Παρτιζάν επικράτησε στο Βελιγράδι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 87 - 72.
  • Μια άλλη ομάδα της μπασκετομάνας Γιουγκοσλαβίας, ο Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου, έκανε τη μεγάλη έκπληξη στο Κύπελλο Κόρατς. Στον πρώτο τελικό της διοργάνωσης, επικράτησε στην Ιταλία της Βερόνα με 74 - 68.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ