Πέμπτη 2 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Απεργία μετά από πίεση

Η αγωνιστική παρουσία ναυτεργατών υποχρέωσε την ΕΕ της ΠΝΟ να αποφασίσει συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 9 Απρίλη. Σε μαζική συμμετοχή και κλιμάκωση καλούν ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ

Τέλος στην "πολυτέλεια" της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να συνεδριάζει "κεκλεισμένων των θυρών" αποφάσισαν να βάλουν οι ναυτεργάτες, "εισβάλλοντας" χτες στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ομοσπονδίας τη στιγμή που συνεδρίαζε η ΕΕ. Κάτω από την πίεσή τους, η Εκτελεστική αποφάσισε μεν να συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 9 του Απρίλη, με 24ωρη απεργία, όμως αρνήθηκε να συμπεριλάβει ολόκληρο το διεκδικητικό πλαίσιο των αιτημάτων που έθεσαν οι ναυτεργάτες, αλλά και να αποφασίσει κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Οι ναυτεργάτες, άνεργοι στην πλειοψηφία τους, έφτασαν στην ΠΝΟ στις 10.30 το πρωί, με πορεία που ξεκίνησε από το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας,όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι από τις 9 το πρωί. Η αποφασιστικότητά τους ανάγκασε τους συνδικαλιστές της πλειοψηφίας που αρχικά θέλησαν να αποχωρήσουν, να παραμείνουν και να γίνει ανοιχτή συνεδρίαση. Οι συγκεντρωμένοι επί τόπου ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για σήμερα στις 9 το πρωί, οπότε και θα αποκλείσουν εκ νέου τις εισόδους του ΓΕΝΕ, ενώ θα συνεχιστούν οι μαζικές παραστάσεις στην ΠΝΟ, τα χτυπήματα στο δουλεμπορικό κύκλωμα και οι έλεγχοι στα επισκευαζόμενα πλοία με τους εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για την πάταξη της "μαύρης εργασίας".

ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ καλούν τους ναυτεργάτες να συμμετέχουν καθολικά στην 24ωρη απεργία στις 9 Απρίλη και να επιβάλουν παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Ο πρόεδρος, εξάλλου της ΠΕΜΕΝ, Γ. Τούσσας σε δήλωσή του τονίζει ότι "γι' άλλη μια φορά αποδείχτηκε πως ο αγώνας για τον εκδημοκρατισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος είναι άρρηκτα δεμένος με την αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων των ναυτεργατών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ