Παρασκευή 3 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
Να της αποδοθεί η ελληνική ιθαγένεια

Διαβάσαμε στο "Ενημερωτικό Δελτίο" της ΠΕΕΠΠ, τη δήλωση του κ. Γ. Ρωμαίου στην Επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε πρώην πολιτικούς πρόσφυγες. Τόνισε μεταξύ άλλων: "...Εάν υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία για κάποιους πολιτικούς πρόσφυγες που είχαν την ελληνική ιθαγένεια και έχουν ακολουθήσει τις διαδικασίες που προβλέπει η απόφαση - διότι τώρα υπάρχει και αυτή η προϋπόθεση - δεν έχω αντίρρηση να τα δω και δημόσια"!

Η κόρη μας Σοφία Ματεγιου γεννήθηκε στην Τσεχοσλοβακία, παντρεύτηκε Τσέχο και απόκτησε την τσέχικη ιθαγένεια. Το Νοέμβρη του 1997, επαναπατρίστηκε, αλλά έως σήμερα δεν μπόρεσε να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια, παρ' όλο που εμείς οι γονείς της - πολιτικοί πρόσφυγες στην Τσεχοσλοβακία - επαναπατριστήκαμε το 1985 και πήραμε την ελληνική ιθαγένεια. Πώς είναι δυνατόν η κόρη μας να μην μπορεί να την αποκτήσει;

Χωρίς αυτήν, της δημιουργούνται πολλά προβλήματα, παραμονής και εξεύρεσης εργασίας. Γι' αυτό παρακαλούμε τον κ. υπουργό να φροντίσει αυτό το θέμα, που είναι ζωτικής σημασίας για το παιδί μας.

Τα στοιχεία της κόρης μας είναι: Σοφία Ματεγιου το γένος Γκέρα. Γεννήθηκε στις 31 - 8 - 1956 στην Τσεχοσλοβακία και σήμερα είναι κάτοικος Αλεξάνδρειας Ημαθίας (Ι. Πετρίδη 15, ΤΚ 593.00).

ΘΩΜΑΣ και ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΓΚΕΡΑ

Αλεξάνδρεια Πιερίας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ