Κυριακή 5 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
4Ο ΣΑΛΟΝΙ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ
Πολλά νέα μοντέλα - πολύς κόσμος

Το μεγαλύτερο Σαλόνι Μοτοσικλέτας, μέχρι σήμερα, ήταν η "δίτροχη" απάντηση στην υποτίμηση της δραχμής και την αδιαφορία της κυβέρνησης, που μονίμως αντιμετωπίζει το χώρο σαν υποσύνολο της αγοράς αυτοκινήτου.

Οι μεγάλες αντιπροσωπείες έδωσαν το "παρών", δείχνοντας έτσι ότι θεωρούν πως οι προοπτικές είναι καλές, αφού η ζήτηση τα τελευταία χρόνια αυξάνεται σταθερά.

Η HONDA που κρατάει, χρόνια τώρα, τα σκήπτρα στην αγορά σε ένα αρκετά προσεγμένο περίπτερο αισθητικά, παρουσίασε το CBR 900RR Fikeblade, ανανεωμένο το άγριο on-off CRM 125 και φυσικά το δικύλινδρο VTR 1000F, που εισάγεται πλέον επισήμως. Εντυπωσιακό και το μακρύ σκούτερ Foresight με εξοπλισμό μοτοσικλέτας τουρισμού.

Η YAMAHA εκτός της εντυπωσιακότατης Drag Star με τα νέα χρώματα, πρόβαλε το Super Sport YZE R1, το τετράχρονο μότο-κρος ΥΖ400F, το εντούρο WR 400F και την "καθημερινή" μοτοσικλέτα FLS 600 Fazer.

Η SUZUKI παρέταξε το σύνολο της γκάμας της και κερνούσε μπίρατους επισκέπτες. Το Street Magic, μικρό σε μέγεθος, αποτελεί μια νέα πρόταση για όσους έχουν παιχνιδιάρικη διάθεση. Το Freewind 650 απέκτησε νέα χρώματα, ενώ στα σούπερ σπορ, τόσο με το 65XR 750 όσο και με το TL 1000R προτείνει την απόλυτη δύναμη, για όσους έχουν αγωνιστική διάθεση.

Η KAWASAKI,με μία παρουσία, που ίσως είναι η καλύτερη των τελευταίων ετών, θέλησε να δείξει ότι με τη νέα αντιπροσωπεία έχει βλέψεις για μεγαλύτερα αποτελέσματα στην αγορά. Η επίθεσή της ξεκινά από τα μικρά, με το νέο KAZE R, που αντικαθιστά το MAX II 100. Οσο για τα σούπερ σπορ η σειρά ZXR "φρέναρε" τα βλέμματα, ενώ το Zephyr έστειλε τη μνήμη πίσω, στα μέσα του '80.

Εντυπωσιακή παρουσία έδωσαν και οι Ευρωπαίοι με την Piaggio να ξεχωρίζει με το περίπτερό της, αφού παρέταξε όλο το στρατό των σκούτερ γεμίζοντας χρώμα και γραμμή το χώρο. Ιταλική φινέτσα και στο περίπτερο της Aprilia,που εκτός των ήδη γνωστών μοντέλων παρουσίασε και το εντελώς νέο on-off ΕΧΤ 125. Τα γαλλικά όπλα έχουν στόχο την πόλη και η Peugeot σαν υπερόπλο εμφάνισε το Leonardo 150, ένα τετράχρονο σκούτερ μεγάλου μεγέθους.

Ducati, KTM και Gagiva συστεγάζονταν στο περίπτερο της Helimoto και απευθύνονταν όπως πάντα σε "σκληροπυρηνικούς" μοτοσικλετιστές. Για φανατικούς του μετάλλου η Harley δίπλα στα νέα μοντέλα, πρόβαλε την παράδοσή της με πλήρως ανακατασκευασμένη τη WLA 750. Νέα παρουσία και η Modenas που συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και έφερε το KR3 απευθείας από τα GP.

Η Triumph στο περίπτερό της παρουσίασε όλη την γκάμα της, με το νέο Thunderbird Sport σε περίοπτη θέση και το Τ509 Speed Triple να τραβάει τα βλέμματα, με το νέο αμφιλεγόμενο πράσινο χρώμα του.

Οι λεγόμενες μικρές εταιρίες, που σταδιακά κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς, έδωσαν "παρών" και σίγουρα οι Malaguti, Kymco, Italjet, Hyosung δεν πρέπει να είναι δυσαρεστημένες από την προσέλευση των επισκεπτών, που ήταν περισσότεροι από ποτέ, και την προβολή των προϊόντων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ