Τρίτη 7 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Με τη συμπλήρωση 4 χρόνων από το θάνατο του συζύγου μου ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΤΣΙΚΑ,στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη της αδελφής μου ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΧΑΡΙΣΟΥΛΗ προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Τυρνάβου, 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.Ανθή Πατσίκα

* * *

Η αγωνίστρια ΑΓΓΕΛΙΚΗ Αντζακλή - ΣΦΥΡΑ μέλος του ΚΚΕ έφυγε για το μακρινό, χωρίς επιστροφή ταξίδι στις 25 Μάρτη 1998. Η Κούλα, όπως την αποκαλούσαμε, θα μείνει στη μνήμη μας για την πίστη της στο Κόμμα μας και τα ιδανικά του μαρξισμού, για μια κοινωνία σοσιαλιστική.

Αντί για λουλούδια στον τάφο της προσφέρουμε στο ΚΚΕ 15.000 δρχ.

Τα μέλη της ΚΟΒ Κολιάτσου

* * *

Στη μνήμη του ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑ,αταλάντευτου αγωνιστή κομμουνιστή, ο οποίος έμεινε πιστός ως το τέλος της ζωής του στα ιδεώδη του μαρξισμού - λενινισμού, προσφέρω 5.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Φρυγίας Βύρωνα.

Θανάσης Γιαννάκος αντιστασιακός

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου κουμπάρου μου ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ μέλους του ΚΚΕ, που συμπληρώθηκαν 12 χρόνια από το θάνατό του. Του αδελφού του ΤΑΚΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ,στελέχους του ΚΚΕ. Του συζύγου μου ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΑΚΙΡΗ,του παλαίμαχου αγωνιστή ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΥ,ο οποίος ήταν στέλεχος του "Ριζοσπάστη" και αχώριστος φίλος του συζύγου μου, και του κουμπάρου μου ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΟΥ από το Κερατσίνι, που πέθανε πρόσφατα, προσφέρω 50.000 δρχ. στην ΚΟΒ Περισσού.

Ρίτσα Τσιακίρη

* * *

Στη μνήμη του ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ,μέλους του ΚΚΕ και προς τιμή των 80χρονων του ΚΚΕ, ο Νίκος Ντοκομήνης πρόσφερε στο ΚΚΕ 40.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥΡΤΖΙΚΟΥ,στελέχους του ΚΚΕ, τα μέλη του Σωματείου Ελαιοσαπουνοποιών πρόσφεραν για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω της Εργατικής Αχτίδας, 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΤΑΚΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ,στελέχους του ΚΚΕ, η σύζυγός του Στέλλα Παπανικολάου πρόσφερε 50.000 δρχ. στη ΝΕ Τρικάλων.

* * *

Η Νιόβη Γιαννοπούλου προσφέρει 15.000 δρχ. στη ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας και 10.000 δρχ. στο ΝΣ Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ στη μνήμη του πατέρα της ΦΩΤΗ ΠΑΤΣΙΑΛΟΥ και του εξαδέλφου της ΑΡΗ ΘΕΟΧΑΡΗ.

* * *

Η Καίτη Παπαδάκη προσφέρει 5.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέου Ηράκλειου, στη μνήμη των ανθρακωρύχων από το Νέο Ηράκλειο και τη Νέα Ιωνία,που εκτελέστηκαν στη διάρκεια της φασιστικής κατοχής.

* * *

Στη μνήμη των 43ων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ από το Λουτράκι και την Περαχώρα που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας, την ειρήνη, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό, οΔημήτριος Μιχ. Ζερβός, αντιστασιακός, πρόσφερε 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου ΣΠΥΡΟΥ ΗΛΙΑΔΗ που πέθανε την 1η Απρίλη 1998, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Νέας Περάμου, ως πρώτη δόση, 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Βασίλης Ηλιάδης

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ,από τη Δράμα, που πέθανε πριν από 3 χρόνια, προσφέρω στο "Ριζοσπάστη" 3.000 δρχ.

* * *

Με τον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟ(Λαέρτη), στέλεχος του ΚΚΕ, που συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το θάνατό του, γνωριζόμαστε και συνεργαστήκαμε από το 1938 στην ΟΚΝΕ της Κεφαλονιάς. Οταν έγινε το πρώτο πανκεφαλληνιακό Αχτίφ στη θέση Μολόν, στο βουνό, ήμουνα σύνδεσμος της ΑΕ με την έδρα που είχε το χωριό μας. Εκλέχτηκε πρόεδρος της ΕΠΟΝ ο Γαλιατσάτος, ο γράφων οργανωτικός γραμματέας, οικονομικός ο Γιώργος Γαϊτανίδης, μέλη ο Κουνάδης, ο Στελάτος και άλλοι. Οταν έγινε επιμερισμός των καθηκόντων ο Γαλιατσάτος μου ανέθεσε τα καθήκοντα του οργανωτικού γραμματέα, επειδή ως σύνδεσμος της ΑΕ, πριν από τρία χρόνια, γνώριζα την περιοχή. Οταν έγινε η ΠΕΕΑ, μου ανέθεσαν τη διοίκηση του Δήμου Ομαλών, με το βαθμό του ανθυπολοχαγού.

Με τον Γερ. Γαλιατσάτο είχαμε τακτική επαφή και ειδωθήκαμε για τελευταία φορά στην εκδήλωση προς τιμήν της ΕΠΟΝ στο "Τιτάνια".

Στη μνήμη του προσφέρω 10.000 δρχ. στην οργάνωση της ΚΝΕ Κεφαλονιάς, που την έζησα. Στους συγγενείς του απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Γεράσιμος Βαλιανάτος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ