Παρασκευή 10 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Αναμένεται απόρριψη του Κιριένκο από τη Δούμα

ΜΟΣΧΑ.-

Η Κρατική Δούμα (Κάτω Βουλή) είναι βέβαιο ότι θα απορρίψει τον υποψήφιο του Προέδρου Μπορίς Γιέλτσιν για την πρωθυπουργία, Σεργκέι Κιριένκο, κατά τη σημερινή πρώτη κοινοβουλευτική συζήτηση για την επικύρωση του διορισμού του, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Ριζκόφ, εκπρόσωπος του κόμματος "Σπίτι μας - η Ρωσία" που υποστηρίζει τον Γιέλτσιν. Σημείωσε δε ότι "δεν είναι ανάγκη να το μετατρέψουμε σε τραγωδία. Ενδεχόμενη απόρριψη του διορισμού του Κιριένκο θα μας δώσει περισσότερο χρόνο για διαβουλεύσεις".

Κατά τον πρόεδρο της ΚΟ του κόμματος "Σπίτι μας - η Ρωσία" Αλεξάντρ Σόχιν, ο Κιριένκο δεν έχει πιθανότητες να εξασφαλίσει σήμερα Παρασκευή, 10 Απρίλη, κατά την πρώτη ψηφοφορία, πάνω από 150 ψήφους - 65 από το δικό του κόμμα, 51 από το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα του Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι και τις υπόλοιπες από ανεξάρτητους βουλευτές.

Ο πρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΡΟ, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, δήλωσε χτες ότι η ΚΟ του κόμματος, η μεγαλύτερη στην Κρατική Δούμα - 138 βουλευτές (σε σύνολο 450), ικανοποιώντας το αίτημα των εργαζομένων, θα καταψηφίσει την υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία του Κιριένκο. Επίσης, το φιλελεύθερο κόμμα της αντιπολίτευσης "Γιάμπλοκο" του Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι, που διαθέτει 45 βουλευτές, σχεδιάζει να απόσχει από την αυριανή ψηφοφορία.

Για την επικύρωση του διορισμού του πρωθυπουργού απαιτούνται 226 ψήφοι. Σε περίπτωση που αυτό δεν επιτευχθεί σε τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες, ο Πρόεδρος Γιέλτσιν είναι υποχρεωμένος από το Σύνταγμα να διαλύσει τη Δούμα και να προκηρύξει νέες εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ