Σάββατο 11 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Λόγος" μουσικός
  • Προσαρμοσμένο στο κλίμα των ημερών είναι το πρόγραμμα, που θα παρουσιάσει η Χορωδία Εργων Εκκλησιαστικής Μουσικής του "Ατενέουμ", σήμερα, στις 8μμ, στην αίθουσα "Μ. Κάλλας". Περιλαμβάνει από την Ακολουθία του Νυμφίου, καθώς και το "Στάμπατ Μάτερ" του Περγκολέζι. Σολίστ θα είναι η Αννα Μορφίδου και η Ιωάννα Τζανακάκη, ενώ εκκλησιαστικό όργανο θα παίξουν ο Μάκης Πομώνης και Θανάσης Σλατανίδης.Τη Χορωδία θα διευθύνει ο Νίκος Λασηθιωτάκης.
  • Αύριο, στις 12 το μεσημέρι, στο Φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα δώσει συναυλία το σύνολο "Κέλσος".Ενα μουσικό ταξίδι στην Ευρώπη του 17ου και 18ου αιώνα μέσα από έργα των Βιτ, Πέρσελ, Λυλί, Σκαρλάτι και Χέντελ, ερμηνευμένα με όργανα - πιστά αντίγραφα των αυθεντικών εκείνης της εποχής.
  • Εργα των Μπετόβεν, Μότσαρτ, Μπαχ και Γ. Δροσίτη θα παρουσιάσει η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Νομαρχίας Πειραιά,στην πρώτη της συναυλία, τη Μ. Τρίτη (9μμ), στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Η καλλιτεχνική διεύθυνση είναι του Ραφαήλ Πυλαρινού. Είσοδος ελεύθερη.
  • Στο πλαίσιο των πριν από το Πάσχα καθιερωμένων μουσικών αφιερωμάτων του, το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου προσκαλεί σε μια βραδιά με βυζαντινών ήχων. Τη Μ. Τρίτη (9.30μμ), στο ναό Αγ. Αννης (Κ. Παλαιολόγου και Αγ. Αννης) η Γιώτα Βέη θα ερμηνεύσει ύμνους, ενώ η Ηρώ Τσιφλάκου θ' αφηγηθεί κείμενα του πατρός Επιφανίου Θεοδωροπούλου. Θα συνοδεύσει με το κλαρίνο ο Γιώργος Κοτσίνης.
  • Τον "Επιτάφιο" του Μ. Θεοδωράκη σε ποίηση Γ. Ρίτσου, αποσπάσματα από "Τα τραγούδια του Νεκρού Αδελφού", καθώς και τραγούδια των Χατζιδάκι και Ξαρχάκου, προσαρμοσμένα στη Μ. Εβδομάδα θα παρουσιάσουν ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος και οι συνεργάτες του, τη Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη (10μμ), στο "Δίαυλο" (Δράκου 9, Φιξ). Σολίστ στο μπουζούκι ο Μανώλης Γεωργοστάθης. Συνοδεύει τετραμελής λαϊκή ορχήστρα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ