Κυριακή 12 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
Θέσεις για τη Συνδιάσκεψη της Παράταξης ΕΣΑΚ - ΔΕ

Θέσεις για τη Συνδιάσκεψη της Παράταξης ΕΣΑΚ - ΔΕ
1. Ο σκοπός και οι στόχοι της Συνδιάσκεψης της Παράταξης ΕΣΑΚ - ΔΕ

Η Συνδιάσκεψη της Παράταξης ΕΣΑΚ - ΔΕ συνέρχεται σε μια περίοδο, που η ένταση της πολύμορφης και πολυμέτωπης επίθεσης των δυνάμεων του κεφαλαίου, διεθνούς και εγχώριου, βρίσκεται σε εξέλιξη και οι συνέπειες για τους εργαζόμενους και για το συνδικαλιστικό τους κίνημα είναι μεγάλες. Αυτήν ακριβώς την περίοδο επιδιώκουμε να ενισχυθεί η παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα και να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων. Να ολοκληρωθεί η προσπάθεια αναγέννησης και αναδιοργάνωσης του συνδικαλιστικού κινήματος, να βγει από το τέλμα και την άσχημη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα και να μη χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος. Η αγωνιστική και ταξική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος να γίνει υπόθεση όλων των δυνάμεων που συσπειρώνονται στην Παράταξή μας, και να αναδειχτεί ως πρόβλημα που αφορά όλη την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους γενικότερα. Δίχως ισχυρό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, δεν είναι δυνατό να μπει φραγμός στη νεοφιλελεύθερη επίθεση, να αποσπαστούν νέες κατακτήσεις για τους εργαζόμενους.

Οι ταξικές δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στις γραμμές της ΕΣΑΚ - ΔΕ να πάρουν περισσότερες και πιο αποτελεσματικές πρωτοβουλίες, ώστε να αντιπαλέψουν πιο αποτελεσματικά τις προσπάθειες υποταγής και ενσωμάτωσης του κινήματος στη λογική της ταξικής συνεργασίας και της κοινωνικής συναίνεσης. Να δράσουν πιο αποφασιστικά για την αλλαγή της σημερινής κατάστασης. Σήμερα είναι πιο ρεαλιστικός ο στόχος, καθώς σημειώνονται θετικές διεργασίες που αύριο θα γίνουν περισσότερες λόγω της μεγαλύτερης όξυνσης των κοινωνικών προβλημάτων.

Με την παρέμβασή τους να προχωρήσει πιο αποφασιστικά ο συντονισμός της πάλης των εργαζομένων. Να αποχτήσουν οι αγώνες που θα αναπτυχθούν μαζικότητα και νέα δυναμική. Να ανοίγουν προοπτική για να πάρει παλλαϊκό χαρακτήρα η αντίσταση και η αντεπίθεση ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

Να δυναμώσει και ισχυροποιηθεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, προϋπόθεση για τη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού μετώπου πάλης.

Συνδυασμένα με αυτούς τους στόχους η Παράταξη θα προχωρήσει στην αναδιάταξη των στελεχών και την ανάδειξη νέων οργάνων με την ενοποίηση των δυνάμεων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

Θα κάνει βασική εκτίμηση της δράσης της προηγούμενης περιόδου, θα σχεδιάσει την παρέμβασή της στις αρχαιρεσίες και τα συνέδρια για την αλλαγή στους συσχετισμούς δυνάμεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ