Κυριακή 12 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
Ερευνα αξιοπιστίας TUV

Αγέραστες οι Τογιότα, αθάνατες οι Πόρσε

Το μετάλλιο της αξιοπιστίας, απένειμαν στους Ιάπωνες και φέτος οι Γερμανοί. Η ετήσια έρευνα TUV, που πραγματοποιεί η Γερμανική Λέσχη Αυτοκινήτου, ανέδειξε τα μοντέλα της Τογιότα ως τα πλέον αξιόπιστα σε τέσσερις από τις πέντε κατηγορίες, αφήνοντας μονάχα μια πρωτιά στους Γερμανούς, την οποία κατέκτησε η Πόρσε.

Κατά τη διάρκεια του έτους που πέρασε πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε 6,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα στους σταθμούς ελέγχου της TUV. Τα 3,3 εκατομμύρια αποτέλεσαν τη βάση για τη μελέτη του 1998. Το Tογιότα Καρίνα παρουσίασε τις λιγότερες βλάβες από όλα τα μοντέλα που καταμετριούνται στις κατηγορίες παλαιότητας έως 3 και έως 5 ετών, ενώ πλασαρίστηκε και στην πρώτη τριάδα όλων των κατηγοριών.

Στην κατηγορία παλαιότητας 7 και 9 ετών το πλέον "αβλαβές" αποδείχτηκε το Τογιότα Στάρλετ. Στα άνω της δεκαετίας "μίλησαν" οι Γερμανοί, αλλά και τα λεφτά που αξίζει μια Πόρσε. Η θρυλική "911" διατήρησε την αξιοπιστία της και μάλιστα με ποσοστό βλαβών τέτοιο, που θα της επέτρεπε μια θέση στη δεκάδα της προηγούμενης κατηγορίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ