Κυριακή 12 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Το "φραγγέλιο"

Αυτός ο νέος "χαρισματικός ηγέτης" που μας προέκυψε τελευταία και δηλώνει με ύφος λουδοβίκειο, "μπορεί να κυβερνήσω όπως εγώ θέλω!", έχει πια παραγίνει. Μαζί με ένα επιτελείο "σοφών εγκεφάλων" που τον περιστοιχίζει, μας έχουν φορτώσει με φόρους, χαράτσια και πρόστιμα "πάσης φύσεως". Μας έχουν χώσει μέχρι το λαιμό στα χρέη, μας πέταξαν τους μισούς στην ανεργία, μας έφεραν όλους μαζί σε κατάσταση απόγνωσης και όλα αυτά, λέει, για.. το καλό μας!!!

Υποτίμησαν τη δραχμή, που εμπόδιζε τους "εταίρους" μας να κάνουν επενδύσεις και από δω και μπρος όλοι οι Ελληνες θα τρώμε με χρυσά κουτάλια! Μα δεν υπάρχει λίγη τσίπα, λίγο φιλότιμο σ' αυτούς τους ανθρώπους που "επέλεξε" ετούτος ο δύσμοιρος λαός για να μας κυβερνήσουν; Ξέρουν καλύτερα αυτοί οι αν - "εγκέφαλοι" αν πάνε καλά τα οικονομικά μας; Ταχυδακτυλουργοί ασύγκριτοι, που κάνουν το μαύρο - άσπρο. Εξελίχθηκαν σε ταλέντα ασυναγώνιστα, που "έβαλαν τα γυαλιά" ακόμα και στον μεγάλο δάσκαλό τους, εκείνο τον "αείμνηστο" Αντρέα..

Οργιάζουν και ασελγούν κυριολεκτικά πάνω στο σώμα ετούτης της δύστυχης χώρας και συγχρόνως, επιμένουν πως αυτό δεν είναι "παρενόχληση", αλλά "χάδι" πατρικό, μια αθώα χειρονομία, για να δείξουν την αγάπη τους.

Τους ψήφισε, λέει, ο ελληνικός λαός. Εχουν την έγκρισή του... Εκφράζουν τη θέλησή του και εκτελούν τις εντολές του! Μα, και τον "Πρόεδρο" Γιέλτσιν που ο λαός "του" τον ψήφισε, του έδωσε - μήπως - και την εντολή να βομβαρδίσει και να κάψει το Κοινοβούλιο; Μήπως τον "Πρόεδρο" Σεβαρντνάτζε, τον ψήφισε ο λαός με την εντολή να μετατρέψει την όμορφη σοβιετική δημοκρατία σε ένα απέραντο πορνείο και να στηρίξει τώρα την ύπαρξή του στις θωρακισμένες "Μερσεντές" που του στέλνει "δώρο" ο φίλος του, ο κύριος Κίνγκελ;

Απορεί και εξίσταται κάθε λογικός άνθρωπος και αναρωτιέται με φρίκη και αηδία: "Μα, από πού ξεφύτρωσαν όλα ετούτα τα εύοσμα "λουλούδια";. Από ποια υπόγεια βγήκαν ετούτα τα "παγανά" που καβάλησαν στο σβέρκο μας και δεν μπορούμε να τα ξεφορτωθούμε;". Αλλα, ας ξυπνήσουμε επιτέλους. Ας φωνάξουμε όλοι μαζί, "φτάνει πια"! Ας φωνάξουν πιο δυνατά απ' όλους εκείνοι οι "μοιραίοι και άβουλοι" συνέλληνες, που κραδαίνουν πότε τα μπλε και πότε τα πράσινα λάβαρα και ακουμπούν τις ελπίδες τους για μια άσπρη μέρα, τη μια στον Αννα και την άλλη στον Καϊάφα. Να πάρουμε όλοι μαζί το φραγγέλιο και να τους διώξουμε.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΥΤΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ