Κυριακή 3 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
NISSAN MICRA
Ακόμα καλύτερο

Πριν πέντε χρόνια το Micra κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου αυτοκινήτου της χρονιάς. Το μικρό της Nissan όμως μετά από πέντε χρόνια χρειάστηκε φρεσκάρισμα, κάτι που κατάλαβε πρώτη από όλους η εταιρία. Το "λίφτινγκ" έγινε με στόχο το καλό να γίνει καλύτερο και τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας γενιάς είναι τα εξής: εκτεταμένες εξωτερικές αλλαγές που τονίζουν το δυναμικό χαρακτήρα του. Βελτιωμένη παθητική ασφάλεια αφού ο αερόσακος 45 lit.του οδηγού ανήκει στο στάνταρ εξοπλισμό. Ακόμη διατίθεται ως εξτρά ο αερόσακος συνοδηγού 86 lit., ενώ από το φθινόπωρο θα διατίθενται και πλευρικοί αερόσακοι.

Με στόχο μεγαλύτερη άνεση και καλύτερη εργονομία ξανασχεδιάστηκε η καμπίνα των επιβατών. Βελτιωμένη είναι η οδική συμπεριφορά και η ηχομόνωση. Η μάσκα είναι νέα, στο σχήμα των ανοιχτών φτερών που έχει επιβάλει τελευταία η εταιρία, και αποτελεί μέρος του καπό. Νέα και τα φωτιστικά σώματα, που αποδίδουν κατά 30% καλύτερα. Οι προφυλακτήρες είναι ξανασχεδιασμένοι, ενώ υπάρχουν και σπόιλερ οροφής στις περισσότερες εκδόσεις. Η γκάμα των χρωμάτων περιλαμβάνει δέκα επιλογές, μεταξύ των οποίων και τρία νέα (πράσινο μήλο, καραμελέ και πορτοκαλί).

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν τα δίχρωμα καμπυλωτά καθίσματα και το ξανασχεδιασμένο ταμπλό και οι αεραγωγοί. Το ταμπλό ελέγχεται από ηλεκτρονικό επεξεργαστή, ενώ στο στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται φίλτρο καθαρισμού αέρα που απομακρύνει σκόνη και μικροοργανισμούς.

Το νέο Micra διατίθεται σε πέντε εκδόσεις, με κινητήρες 1.000 και 1.300 κ.εκ., και διάφορα επίπεδα εξοπλισμού, και με τρεις ή πέντε πόρτες.

Στον τομέα της παθητικής ασφάλειας, εκτός των αερόσακων που ενεργοποιούνται ταυτόχρονα με τους προεντατήρες των ζωνών ασφαλείας, βελτιώσεις έχει υποστεί και το αμάξωμα που έχει ενισχυθεί σε πολλά σημεία, και καλύπτει τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές που θα εφαρμοστούν το 2003.

Οσο για την ενεργητική ασφάλεια, τα 55 άλογα του μικρού και τα 75 του μεγάλου κινητήρα, προσφέρουν πολλοί καλές επιδόσεις, ελαστικότητα και επιτάχυνση. Οι αναρτήσεις είναι καλοσχεδιασμένες και χάρη στην αντιστρεπτική δοκό δεν επιτρέπουν μεγάλες κλίσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ