Παρασκευή 8 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Κοινό είναι σε γενικές γραμμές το περιεχόμενο των ψηφισμάτων που εγκρίνουν οι αντιστασιακοί μέλη των Παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ στις Γενικές Απολογιστικές τους Συνελεύσεις, που πραγματοποιούνται αυτόν τον καιρό. Ανάλογα ψηφίσματα απέστειλαν οι διοικήσεις των Παραρτημάτων ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΛΙΜΟΥ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ, ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΒΟΥΛΑΣ, ΜΟΣΧΑΤΟΥ, ΤΑΥΡΟΥ, ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟΥ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ,ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ,ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ,ΒΟΛΟΥ,καθώς και της Περιφερειακής Επιτροπής ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ,στα οποία:

Καταγγέλλουν: - Τη στάση του πρωθυπουργού της χώρας, που συνεχίζει ν' αρνείται να συναντηθεί με την ηγεσία των αντιστασιακών οργανώσεων της ΠΕΑΕΑ, για τη λύση των προβλημάτων που απασχολούν τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης.

- Την πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας και την επιμονή της κυβέρνησης να προσανατολίζεται όλο και περισσότερο στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου.

- Την κυβέρνηση που ακολουθεί την πολιτική "ό,τι θέλουν οι Αμερικάνοι" για το Αιγαίο και την Κύπρο και τη στάση της απέναντι στον πρέσβη των ΗΠΑ κ. Μπερνς, που τον αφήνει να αλωνίζει την Ελλάδα σαν να είναι "ξέφραγο αμπέλι", κάνοντας ταυτόχρονα δηλώσεις αφεντικού.

Ζητούν: - Η κυβέρνηση ν' ασχοληθεί και να λύσει τα προβλήματα όπως: πλήρη αναγνώριση της ιδιότητας του αγωνιστή και εξίσωση των αναπήρων και θυμάτων της ΕΑ και του Εμφυλίου με τις άλλες κατηγορίες αναπήρων και θυμάτων πολέμου.

- Να ζητηθεί από τη γερμανική κυβέρνηση να πληρώσει τις επανορθώσεις - αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο.

- Να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις των αρχηγών των κομμάτων επί οικουμενικής κυβέρνησης Ζολώτα για την ΕΑ και το ΔΣΕ.

- Να διδάσκεται η πραγματική ιστορία της ΕΑ στα σχολεία. ΠΕΑΤΑΘ
  • Στη συγκέντρωση της ΠΕΑΤΑΘ που πρόσφατα πραγματοποιήθηκε, εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα από τους παρευρισκόμενους, που εκτός από τα παραπάνω αιτήματα, επικροτούν την απόφαση της ΠΕΑΕΑ και των ΕΑΜογενών Ενώσεων για το μόνιμο γιορτασμό της 9ης του Μάη - Μέρα της συντριβής του φασισμού - ως Μέρα της Εθνικής μας Αντίστασης.
ΚΑΕ
  • Η Κίνηση Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών (ΚΑΕ),διαμαρτύρεται για τις επεμβάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή του Κόσσοβο, που ενισχύουν την επιθετικότητα των Αλβανών της μειοψηφίας και του αλβανικού σοβινισμού του Φ. Νάνο, που υποκινείται για μεγάλη Αλβανία και οικονομικό εμπάργκο στη Ν. Γιουγκοσλαβία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ