Παρασκευή 8 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μεγάλη βιβλιογιορτή στο Πεδίον του Αρεως

Με το σύνθημα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου "Τα βιβλία είναι τρόπος ζωής", ανοίγει, σήμερα, η 21η Γιορτή Βιβλίου,στο Πεδίον του Αρεως.Τη γιορτή διοργανώνουν ο Σύλλογος Εκδοτών - Βιβλιοπωλών Αθηνών,σε συνεργασία με τοΣύλλογο Εκδοτών Βιβλίου,το ΥΠΠΟ και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Μάη και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 6 - 10.30 μμ και την Κυριακή 10 πμ - 2μμ και 6 - 10.30 μμ. Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν, τη Δευτέρα στις 8 μμ, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, η οργανωτική επιτροπή επισήμανε την απόφαση του Συλλόγου Εκδοτών - Βιβλιοπωλών, του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου και των σωματείων των βιβλιοπωλών να μην επιτρέψουν στο μέλλον τις συχνές και ευκαιριακές αγορές βιβλίων (πριν μια βδομάδα ξεκίνησε έκθεση και στο Ζάππειο), που γίνονται χωρίς την έγκριση των συνδικαλιστικών οργάνων. Τέτοιες εκθέσεις δεν έχουν αντιπροσωπευτικό χαρακτήρα, αφού δε συμμετέχουν όλοι οι εκδότες.

Φέτος, για πρώτη φορά, έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος για παιδικά βοηθήματα και σχολικά βιβλία,που θα πλαισιωθεί με σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για παιδιά. Θα πραγματοποιηθούν επίσης συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, συναντήσεις με δημιουργούς. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: "Ντάουν - Τάουν" (9/5), Μίλτος Πασχαλίδης και Θανάσης Γκαϊφίλιας (11/5), Ντέιβιντ Λιντς, Σταύρος Λάντσιας και Γιώτης Κιουρτσόγλου (16/5), Θανάσης Πολυκανδριώτης και "Οι επόμενοι" (17/5). Μικρό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και προβολές ντοκιμαντέρ (18, 19, 20/5), Σάκης Παπαδημητρίου - Γεωργία Συλλαίου με τραγούδια Μπρεχτ (21/5), "Συνήθεις ύποπτοι" (23/5) και ένα ξεχωριστό πρόγραμμα λάτιν με τηΜ. Moreleon - "Los Mangos" (24/5).

Στο παιδικό τμήμα θα πραγματοποιηθούν: Χάπενινγκ για τη διαδικασία έκδοσης ενός βιβλίου (9/5), εικονογράφηση ανέκδοτων παραμυθιών με τη συνεργασία γνωστών εικονογράφων (13, 17, 20, 24/5), δραματοποιήσεις γνωστών παραμυθιών με τη συνεργασία ενός ηθοποιού - σκηνοθέτη (14 και 21/5), κυνήγι θησαυρού (16, 25/5), παράσταση Καραγκιόζη με τον Ευγένιο Σπαθάρη (22/5). Επίσης κάθε Δευτέρα και Τετάρτη το πρωί οι μαθητές θα συναντούν τους αγαπημένους τους συγγραφείς και εικονογράφους. Κάθε μέρα, τα παιδιά θα κατασκευάζουν ένα πανό με διαφορετικό θέμα, ενώ στο τέλος της έκθεσης οι επισκέπτες θα μπορούν να έχουν μια συνολική εικόνα της δημιουργικότητας των παιδιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ