Πέμπτη 14 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ

Στην υπεράσπιση των συμφερόντων των πολυεθνικών

Σε στρατιωτικοπολιτικό, αστυνομικοτρομοκρατικό οργανισμό εξελίσσεται η ΕΕ, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Β. Εφραιμίδης

Τις προσπάθειες δημιουργίας κοινής αμυντικής πολιτικής για την υπεράσπιση των συμφερόντων των μονοπωλίων και των πολυεθνικών και την καταστολή των κοινωνικών και λαϊκών εξεγέρσεων, καταδίκασε, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Β. Εφραιμίδης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση της Ολομέλειας του ΕΚ, σχετικά με τη σταδιακή δημιουργία κοινής αμυντικής πολιτικής της ΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε: "Θα συγχαρώ και εγώ σαν συνέχεια των άλλων συναδέλφων τον εισηγητή κ. Tindemans, γιατί κάτω από πολύ λεπτές και περίτεχνες διατυπώσεις που του επιτρέπει η πολύχρονη πολιτική του εμπειρία, κατορθώνει να αφήσει να διαφανεί εκείνο που θέλει, τη μετεξέλιξη της ΕΕ σε ένα στρατιωτικοπολιτικό αστυνομικοτρομοκρατικό οργανισμό. Ελαύνεται όχι από προσωπικά, αλλά από ταξικά, κριτήρια. Αυτά εκφράζει. Πρέπει το χρηματιστικό κεφάλαιο, το μεγάλο μονοπωλιακό κεφάλαιο, οι πολυεθνικές εταιρίες να μπορέσουν να "χωνέψουν" - χωρίς ενοχλήσεις - όσα κατακτούν με την οικονομική, νομισματική ένωση και όλα τα άλλα συνεπαγόμενα που διέπουν σήμερα την ΕΕ.

"Εκεί αποβλέπει η δημιουργία δυνάμεων έκτακτης ειδικής επέμβασης, η δημιουργία προγραμμάτων εξοπλισμού, η δημιουργία βιομηχανίας στρατιωτικών εξοπλισμών, η δημιουργία κέντρων πληροφόρησης εναέριων, το σαρδάμ ΝΑΤΟ, ΔΕΕ, ΚΕΠΑ κλπ. όλα με δαπάνες των Ευρωπαίων φορολογούμενων".

"Και τίθεται βέβαια το ζήτημα: καλά, δε θα έχει αυτή η ΕΕ μια πολιτική άμυνας; Δεν κατονομάζει όμως σαφώς ποιος είναι ο εχθρός και εναντίον ποιου; Δεν υπάρχει ούτε το πρόσχημα "Σοβιετική Ενωση, Σύμφωνο της Βαρσοβίας" και αφήνει να υπονοηθεί ότι ο εχθρός είναι οι λαοί, η εξέγερσή τους κάτω από αυτή την καταπιεστική πολιτική. Αυτή θέλετε να καταστείλετε, υπογράμμισε ο Β. Εφραιμίδης, και με βάση αυτό θέλετε να έχετε και το ελεύθερο να επεμβαίνετε μέσα και έξω από την περίμετρο της ΕΕ, όπου θίγονται, λέει, τα συμφέροντα της ΕΕ, δηλαδή του πολυεθνικού της κεφαλαίου".

Απευθυνόμενος στον εισηγητή και τον παρόντα εκπρόσωπο του Συμβουλίου κ. Μπρουκ ο Β. Εφραιμίδης τόνισε: "επειδή πολύς λόγος γίνεται για τον Σλ. Μιλόσεβιτς, τι θα γίνει με την τουρκική στρατοκρατία, τον τουρκικό επεκτατισμό που καταπιέζει τον κουρδικό λαό, κατέχει την Κύπρο και απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, χώρας - μέλους της ΕΕ. Θέλετε και αυτά και όποιον Μιλόσεβιτς να τα αντιμετωπίσετε στο όνομα της άμυνας, της ασφάλειας και της ειρήνης. Υπάρχουν οι συμφωνίες του Ελσίνσκι, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Χρησιμοποιήστε αυτούς. Αχειραγώγητους όμως και σύμφωνα με τη θέληση των λαών για ειρήνη, ασφάλεια και συνεργασία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ