Κυριακή 17 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΟΦΑΣΗ 8ης Διευρυμένης Συνόδου του ΚΣ της ΚΝΕ

τη δουλιά μπροστά στις απεργιακές κινητοποιήσεις, προχώρησε η δράση σε συγκεκριμένους εργασιακούς χώρους και σωματεία. Αυτή η δουλιά δεν αγκάλιασε όλη την Οργάνωση και όχι στην έκταση που θα μπορούσε.

  • Σε μεγαλύτερη έκταση δουλεύτηκε στην πράξη, η ανάγκη συντονισμού των αγώνων και των μαζικών φορέων. Πολλαπλασιάστηκαν τα συντονιστικά αγώνα Λυκείων, επεκτάθηκαν και σε πολλές πόλεις στην επαρχία, έγιναν κινήσεις συντονισμού ΓΣ φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων. Σε αρκετούς συλλόγους υλοποιήθηκε η γραμμή μας για συγκρότηση επιτροπών ετών, ιδιαίτερα στα πρώτα έτη και τα πρώτα εξάμηνα. Δυνάμωσε ο συντονισμός στα Νυχτερινά. Προχώρησε η οργάνωση κινητοποιήσεων μέσω και πανελλαδικού συντονισμού σε Λύκεια και Νυχτερινά. Πραγματοποιήθηκαν κοινές πορείες, όπου συναντήθηκαν διαφορετικά τμήματα νεολαίας. Στις απεργίες και στα μπλόκα σε μεγαλύτερη έκταση και με αποφάσεις συμμετείχαν νεολαιίστικοι μαζικοί φορείς. Αναδείχτηκε η ανάγκη που δεν είναι παντού κατακτημένη, να μπαίνουν σταθμοί στη δράση του κινήματος, να δουλεύονται από τα κάτω, να αξιοποιείται η δυναμική του συντονισμού, να δουλεύουμε με επιμονή στους συγκεκριμένους χώρους.
  • Η καλύτερη, πιο ολοκληρωμένη ενασχόλησή μας με το κίνημα έφερε και καρπούς στην προσπάθεια αλλαγής συσχετισμών στους φορείς του κινήματος. Η σχεδιασμένη, έγκαιρη διεκδίκηση εκλογών στα Λύκεια και στα Νυχτερινά, έδωσε τη δυνατότητα της δουλιάς μαθητή το μαθητή, τμήμα το τμήμα, συμβάλλοντας αργότερα και στη διεύρυνση της επιρροής μας, αλλά και στη διοργάνωση των αγώνων. Η άνοδός μας σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, μεγαλύτερη σε σχέση με τις άλλες χρονιές, δίνει μια νέα ώθηση στη δύσκολη προσπάθεια ανάτασης του φοιτητικού - σπουδαστικού κινήματος. Η συμβολή μας σε (λίγες ακόμα) αρχαιρεσίες σωματείων, έδειξε τις δυνατότητες και τα αποτελέσματα όταν ασχολούμαστε επίμονα και με έλεγχο.

Σημαντικό βήμα, που ανοίγει νέους δρόμους στη δράση μας σε ένα νευραλγικό χώρο με δεκάδες χιλιάδες νέους, ήταν οι εκλογές στο Σύλλογο Σπουδαστών ΙΕΚ στην Αθήνα.

  • Το Συνέδριό μας έδωσε ξεχωριστό βάρος στο καθήκον της συσπείρωσης δυνάμεων στις παρατάξεις και στα μέτωπα πάλης. Εγινε προσπάθεια να κατανοηθεί η σημασία αυτής της δουλιάς και να εκφραστεί στην προώθηση της λογικής μας για τις ΠΚΣ σε ΑΕΙ - ΤΕΙ, στη συμμετοχή σε πρώτη φάση του κόσμου μας στην ΕΣΑΚ, στη σταθερότερη εμφάνιση της**************ΝΔΕ. Είμαστε σε καλύτερη θέση, γίνεται κατανοητή, με αργούς όμως ρυθμούς, η δουλιά συσπείρωσης στους φορείς της νεολαίας και στους στόχους που βάζουμε στο κίνημα. Παραμένει στις προτεραιότητές μας που χρειάζεται να στηριχτεί και με κεντρικές πρωτοβουλίες το καθήκον της συσπείρωσης δυνάμεων, της σταθερής λειτουργίας των παρατάξεων και των κινήσεων.
  • Η δράση μας στο κίνημα έδωσε τη δυνατότητα στις οργανώσεις να ανοιχτούν σε μεγάλα τμήματα νέων, διευρύνοντας έτσι το κύρος και τους δεσμούς της ΚΝΕ πλατύτερα στη νεολαία. Η δράση αυτή έκανε την Οργάνωση πιο ικανή στη δουλιά με τις μάζες, έσπασε σε αρκετές περιπτώσεις την ατολμία στο άνοιγμά μας στον κόσμο, ή τη δουλιά με ένα στενό κύκλο. Σε αρκετούς χώρους και οργανώσεις παραμένει όμως προς κατάκτηση το άνοιγμα με θάρρος πλατιά στη νεολαία. Εγινε κατορθωτό, η μαζική δουλιά να δένεται με την πολιτική δράση, κυρίως μέσω του υλικού και της σταθερότερης εξόρμησης της ΚΝΕ στους νεανικούς χώρους. Εχει κατακτηθεί μια σταθερότητα στην παρουσία της ΚΝΕ και στην επικοινωνία μας με ένα σημαντικό κομμάτι της νεολαίας. Αυτό δεν είναι γνώρισμα όλων των Οργανώσεων, ενώ είναι αδύνατο το στοιχείο της πρωτοβουλίας κάθε κρίκου στο χώρο ευθύνης του. Η συνέχεια της πολιτικής παρουσίας και δράσης έγινε κατορθωτή μέσω των σταθμών της δουλιάς μας (23ο Φεστιβάλ, Πολυτεχνείο, 80χρονα, 1η Μάη, εξόρμηση ανάπτυξης) και των κεντρικών πρωτοβουλιών - υλικών που πήρε το ΚΣ.
  • Τη χρονιά αυτή συνεχίστηκαν οι ανοδικοί ρυθμοί ανάπτυξης της Οργάνωσης. Η διαδικασία αυτή παραμένει αναντίστοιχη των δυνατοτήτων και της εικόνας που έχει κατακτήσει η Οργάνωση στη νεολαία. Η ανάπτυξη των δυνάμεών μας δεν ανταποκρίνεται στο διευρυμένο κύρος και απήχηση που έχει το ΚΚΕ στη νεολαία. Αυτές οι διαπιστώσεις δεν έχουν κατανοηθεί από το στελεχικό δυναμικό ώστε να εκφραστούν με αλλαγή των ρυθμών, με επίμονη προσπάθεια και έλεγχο, με αξιοποίηση των δυνατοτήτων σε κάθε χώρο.

Χρειάζεται να απαντηθούν ξανά αντιλήψεις και πρακτικές στο στελεχικό δυναμικό που φρενάρουν τη διαδικασία μαζικοποίησης της Οργάνωσης. Χρειάζεται να χτυπηθούν αποφασιστικά: η υποτίμηση, η απουσία ελέγχου, ο καθορισμός πλάνων που δεν παλεύονται. Χρειάζεται επίσης να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε την πείρα Οργανώσεων που έχουν κατακτήσει σοβαρούς ρυθμούς ανάπτυξης.

  • Με την ολοκλήρωση των εκλογοαπολογιστικών συνελεύσεων (ε/α σ. ) και συνδιασκέψεων, οι Οργανώσεις εκτίμησαν τη δουλιά τους, καθόρισαν στόχους δράσης, εκλέχτηκαν νέα καθοδηγητικά όργανα. Εκτιμάμε ότι αυτή η διαδικασία κατέγραψε τη θετική πορεία της Οργάνωσης, αναδείχνοντας τις μεγάλες δυνατότητες που έχει σήμερα η ΚΝΕ. Η ανοδική πορεία δημιουργεί άλλες προϋποθέσεις και όρους για το περπάτημα της λογικής μας στη νεολαία, για την υλοποίηση των αποφάσεων.

Κωδικοποιώντας τα βήματα της Οργάνωσης θέλουμε να επισημάνουμε ότι:

- Κατακτώντας έναν καλύτερο προσανατολισμό στο κίνημα, μετατρέποντας το σύνθημα της αντεπίθεσης σε σχέδιο για ζύμωση - ανάπτυξη αγώνων και συλλογικής δράσης, ανοίχτηκαν νέοι δρόμοι παρέμβασης, αποκτήθηκε εμπειρία, διευρύνθηκε ο κόσμος στον οποίο απευθυνόμαστε.

- Παραμένει αναντίστοιχη η απάντηση που δίνει το ν. κ. στην πολυμέτωπη επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ. Το κλείσιμο της ψαλίδας αφορά και τη δική μας δουλιά, απαιτεί όλα τα όργανα να δουλεύουν και να λύνουν πρακτικά την υλοποίηση των στόχων μας στο χώρο ευθύνης τους. Να μην υποτιμούν τα προβλήματα των νέων, να αντιμετωπίζουν λογικές ότι δεν μπορούμε ή ότι οι νέοι δεν ασχολούνται, δεν τους ενδιαφέρει.

- Σταθερό ζητούμενο είναι να ξεδιπλώνουμε από κοινού τη μαζική - πολιτική - ιδεολογική μας παρέμβαση. Να αναδείχνεται σε ολοένα και περισσότερες συνειδήσεις η ουσία της κυρίαρχης πολιτικής, η πάλη για την ανατροπή της, ο δρόμος του μετώπου, η ρεαλιστικότητα και αναγκαιότητά του. Να μετριέται αυτή η δουλιά στη σταθερότητα και διεύρυνση του κόσμου που συσπειρώνουμε δίπλα μας, στους χιλιάδες νέους που πρέπει να πάρουν τη θέση τους στις γραμμές της ΚΝΕ.

Γ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΙΚΗ ΔΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ.

Εκτιμώντας τα βήματα που έγιναν, εντοπίζοντας τις καθυστερήσεις, στηριγμένοι στις αποφάσεις του Κόμματος και του Συνεδρίου, θέλουμε να φέρουμε στο κέντρο της συζήτησής μας ορισμένα ζητήματα ποιότητας της καθοδηγητικής δουλιάς του ΚΣ και όλων των οργάνων.

  • Η συζήτηση στην Οργάνωσή μας, ο καθορισμός των στόχων, η επισήμανση των αδυναμιών και των καθυστερήσεων γίνεται ως απολογισμός θετικών - αρνητικών χωρίς να έρχεται στην εσωοργανωτική διαδικασία η πλούσια εμπειρία που υπάρχει από την επαφή μας με τη νεολαία. Ενώ πραγματοποιείται με σταθερότητα μια σημαντική πολιτική επικοινωνία της ΚΝΕ με χιλιάδες νέους, δεν αναδείχνεται το τι λέει η νεολαία, πώς αντιμετωπίζει τις θέσεις μας, τι επιχειρήματα ακούγονται, ποιες απόψεις κυκλοφορούν. Ταυτόχρονα, δεν έρχονται οι δυσκολίες που συναντάμε στην προσπάθειά μας να πείσουμε ή να κινητοποιήσουμε τους νέους. Η ανάδειξη της συζήτησης με τη νεολαία στα όργανα και τις ΟΒ, θα βοηθήσει αποφασιστικά στην ωρίμανση της Οργάνωσης, στον εξοπλισμό των συντρόφων, θα φωτίσει καλύτερα τις διεργασίες που συντελούνται ανάμεσα στους νέους, ιδιαίτερα στο μεγάλο τμήμα της νεολαίας που είναι εγκλωβισμένο στη μία ή την άλλη εκδοχή της κυρίαρχης λογικής. Αυτή η διαδικασία θα δώσει ώθηση στο άνοιγμα της δράσης της ΚΝΕ σε νέα μέτωπα και τμήματα νέων.
  • Χρειάζεται να γίνουν τομές στη δουλιά μας, με την αποτελεσματικότητα της προπαγάνδας μας. Η επικοινωνία που γίνεται μέσω των υλικών - αφισών - "Οδηγητή", να μας απασχολεί πόσο ακουμπάει, πόσο προβληματίζει, πόσο σχολιάζεται από τους χιλιάδες νέους στους οποίους φτάνει.

Το ΚΣ σ' αυτόν τον τομέα πρέπει να μετρήσει ποιοτικά και γρήγορα βήματα στη δουλιά του. Δε φτάνει να βγαίνει μια προκήρυξη και να λέει σωστά τη γραμμή και την πολιτική μας. Πρέπει να μας απασχολεί το πώς θα αγγίξουμε αυτόν που θα την πάρει, πώς θα του δείξουμε ότι έχουμε δίκιο, πώς θα του αφήσουμε κάτι στη σκέψη του για να προβληματιστεί. Το υλικό μας δε μας ενδιαφέρει να μοιράζεται γενικά και να γίνεται γνωστό ότι η ΚΝΕ μοίρασε προκηρύξεις. Θέλουμε να διακινείται, να συζητιέται, να προβληματίζει και να διαβάζεται απ' αυτόν που το παίρνει. Η ποιότητα της προπαγάνδας μας χρειάζεται να απασχολήσει όλα τα όργανα, όχι μόνο στα υλικά αλλά και στις εκδηλώσεις μας, τα ταμπλό, τα πανό, οτιδήποτε χρησιμοποιούμε για να μιλήσουμε με τη νεολαία.

Βλέποντας απαιτητικά τη δουλιά μας συνολικά, μπορούμε να φιλοδοξούμε ότι η ΚΝΕ δε θα "αναγνωρίζεται" μόνο από ένα μεγάλο κομμάτι του συνόλου της νεολαίας, αλλά θα μπορεί να πείθει νέα διευρυμένα τμήματα νέων για την πολιτική, τις θέσεις, την προοπτική του ΚΚΕ.

  • Το ΚΣ, με τη στήριξη των Επιτροπών της ΚΕ, χρειάζεται ν' ασχοληθεί μεθοδικά με το δυνάμωμα της απάντησης που πρέπει να δίνεται στην ιδεολογική επίθεση που εκδηλώνει η άρχουσα τάξη στη συνείδηση της νεολαίας. Η ανίχνευση ρευμάτων - αντιλήψεων - κλισέ επιχειρημάτων, μέσω των οποίων επιδρά η κυρίαρχη ιδεολογία στους νέους, είναι απαραίτητη για το ξεδίπλωμα της δικής μας ιδεολογικής αντεπίθεσης.

Η επιθετική προβολή της ιδεολογίας μας, η ανάδειξη των δικών μας επιλογών και αξιών πάνω στους τρεις άξονες που έβαλε το Συνέδριο, είναι όρος για να υλοποιηθούν οι πολιτικοί στόχοι που βάζουμε. Η επιθετική προβολή της ιδεολογίας μας απαιτεί να δίνουμε απαντήσεις πάνω σε επίκαιρα ζητήματα με τα οποία ασχολείται ο αντίπαλος.

Βλέποντας με αυξημένη απαιτητικότητα τους στόχους της ιδεολογικής αντεπίθεσης, θα μπορέσουμε, ενισχύοντας και τις Επιτροπές του ΚΣ, να δουλέψουμε καλύτερα την πολυμέτωπη δράση της Οργάνωσης. Στα μέτωπα πάλης, που με μια σταθερότητα ανοίγονται αλλά και σ' αυτά που υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και απουσία δράσης, χρειάζονται επεξεργασίες και πρωτοβουλίες από το ΚΣ και με τη στήριξή του και από τα άλλα καθοδηγητικά όργανα.

Τα μέτωπα του αθλητισμού και του πολιτισμού πρέπει στην πράξη να ανοιχτούν το επόμενο διάστημα.

Με την ίδια ένταση η Οργάνωσή μας πρέπει να δυναμώσει τη διεθνιστική της δράση. Προβάλλοντας και τη δύναμη της ιδεολογίας μας να πολλαπλασιάσουμε, κατακτώντας μια συνέχεια, τις πρωτοβουλίες διεθνιστικής αλληλεγγύης και κοινής πάλης.

  • Σε όλες τις Συνδιασκέψεις απασχόλησε έντονα το στελεχικό δυναμικό η προσπάθεια που πρέπει να γίνει ώστε η ΟΒ της ΚΝΕ να εξοπλίζει, να δίνει περιεχόμενο, να αφομοιώνει το σύνολο των μελών της. Η στήριξη των Νομαρχιακών - Τομεακών Γραφείων, η βοήθεια που πρέπει να δοθεί σ' αυτά τα στελέχη, μπορεί να δημιουργήσει καλύτερους όρους για την ολόπλευρη λειτουργία της Οργάνωσης Βάσης. Είναι απαραίτητο να δούμε τρόπους (αχτίφ, συσκέψεις στελεχών) ώστε να εντοπίζουμε δυσκολίες και να βοηθάμε ουσιαστικά αυτά τα στελέχη, που σ' ένα μεγάλο βαθμό κρίνουν την αποτελεσματικότητα της δράσης των ΟΒ.

Στην απόφαση του Συνεδρίου τονίζαμε ιδιαίτερα την ανάγκη της πολύπλευρης λειτουργίας της ΟΒ της ΚΝΕ. Να επισημάνουμε ότι δεν έχει κατακτηθεί πριν απ' όλα, από το στελεχικό δυναμικό, ότι η λειτουργία της ΟΒ δεν ταυτίζεται με τη συνέλευσή της. Η ανάγκη της πλούσιας εσωοργανωτικής δραστηριότητας πρέπει να μετρηθεί από τα όργανα ώστε να φτιάχνεται σε κάθε ΟΒ ένα πρόγραμμα δουλιάς που θα καλύπτει όλες αυτές τις πλευρές που τονίζαμε στην απόφασή μας.

Η εμπειρία του Φεστιβάλ δείχνει τα μεγάλα περιθώρια που ανοίγονται όταν απευθυνόμαστε σε κάθε ΟΒ, όταν οι σύντροφοι κάνουν δική τους υπόθεση μια πρωτοβουλία της Οργάνωσης. Ανοίγοντας ξανά αυτή την αδύνατη πλευρά στη δουλιά μας, φιλοδοξούμε το επόμενο διάστημα να αφομοιωθεί η αντίληψή μας για τη λειτουργία της ΟΒ, μετρώντας βήματα σε δεκάδες ΟΒ, επιδιώκοντας σταθερά να γενικευτεί σε όλες τις ΟΒ της ΚΝΕ.

  • Το καθήκον σήμερα που συνδέει όλη τη δραστηριότητα της Οργάνωσής μας στα μέτωπα και στα τμήματα της νεολαίας είναι η συσπείρωση δυνάμεων.

Αυτό που πρέπει να διαπεράσει όλη τη δουλιά μας είναι: τι αφήνει σε συσπείρωση η δράση μας στο κίνημα. Πόσο δυναμώνουν και διευρύνονται οι παρατάξεις, οι κινήσεις, οι συσπειρώσεις που έχουμε ή θα δημιουργήσουμε στο κίνημα της νεολαίας, στο μαζικό λαϊκό κίνημα με το ξεχωριστό βάρος της δουλιάς στους νέους εργάτες.

Ο σταθερός προσανατολισμός της Οργάνωσης σ' αυτό το καθήκον συνδέει άμεσα την καθημερινή δουλιά με τον πολιτικό στόχο της δράσης για τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων συγκρότησης του μετώπου. Η δουλιά μας με τον κύκλο επιρροής που έχουν όλες οι Οργανώσεις δίνει ώθηση στο στόχο συσπείρωσης δυνάμεων. Αυτή η δουλιά δεν είναι σταθερή. Γίνεται ευκαιριακά μπροστά σε σταθμούς ή μάχες που δίνουμε. Περιορίζεται σε κάλεσμα για συμμετοχή των επιρροών μας. Το ζητούμενο είναι οι επιρροές ή οι φίλοι της ΚΝΕ να δουλέψουν μαζί μας στους στόχους και στα μέτωπα πάλης που έχουμε.

Στην εργαζόμενη νεολαία και στο χώρο της συνοικίας υπάρχει καθυστέρηση που μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε με καλύτερους όρους σήμερα.

- Η δουλιά μας μέσα από τα σωματεία των χώρων που έχουμε ιεραρχήσει πρέπει να κεντράρει στο μέτωπο των εργασιακών σχέσεων και της ανεργίας. Οι εστίες αντίστασης σε κάθε χώρο, μαζί με τις πρωτοβουλίες των σωματείων και των επιτροπών νέων χρειάζεται να είναι συγκεκριμένες και να ελέγχονται. Η δουλιά που έχει ξεκινήσει με μορφές συσπείρωσης ανέργων, την περίοδο του καλοκαιριού μπορεί να δυναμώσει και να δεθεί με τη φεστιβαλική μας δραστηριότητα.

- Στο χώρο της συνοικίας, μέσα και από τη μάχη των δημοτικών εκλογών, μπορούμε να προχωρήσουμε μετά τον Οκτώβρη στην εξέλιξη της ΝΔΕ σε πολυμέτωπη συσπείρωση νέων, διευρύνοντας το περιεχόμενο δράσης, αξιοποιώντας τα μεγάλα περιθώρια που υπάρχουν. Η δουλιά συσπείρωσης νέων στις δημοτικές μας κινήσεις θα δώσει ώθηση σ' αυτό το στόχο, ώστε το ΚΣ ολοκληρωμένα να διαμορφώσει μετά τις εκλογές την εκκίνηση αυτής της σημαντικής προσπάθειας.

Αμεσα οι πρωτοβουλίες της ΝΔΕ μας δίνουν την ευκαιρία να "δέσουμε" δεκάδες νέους στις κινήσεις, ιδιαίτερα μπροστά στην κρισιμότητα των εξελίξεων στο Κόσσοβο και στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών.

Δ. ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.

Η απόφαση της ΚΕ καθόρισε τους στόχους και την τακτική μας μπροστά στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

Πρόκειται για μάχη πολιτική που μπορεί να δώσει τη δυνατότητα: να καταδικαστεί με την ψήφο η αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης, να αποτύχουν οι προσπάθειες αναχωμάτων στη λαϊκή δυσαρέσκεια, να εκφραστεί και εκλογικά η δυναμική συσπείρωσης δυνάμεων γύρω από την πολιτική μας και τις θέσεις μας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η ανάπτυξη της μαζικής - πολιτικής δράσης της ΚΝΕ στο κίνημα της νεολαίας, δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για να εκφραστούν και εκλογικά οι διαθέσεις που υπάρχουν στη νεολαία για καταδίκη της κυρίαρχης πολιτικής και συσπείρωσης στις κινήσεις μας.

Εχουμε εκτιμήσει τη δουλιά μας στο κίνημα, έχουμε καθορίσει τους στόχους για το επόμενο διάστημα, το κύριο σήμερα είναι να "δέσουμε" αυτή τη δράση με την τελική ευθεία των εκλογών. Αυτό απαιτεί να ελέγξουμε αποφασιστικά το σχέδιο δράσης κάθε Οργάνωσης στους δήμους και τις πόλεις. Το "δέσιμο" της δράσης μας στο κίνημα με τη μάχη των εκλογών είναι και ζήτημα καθοδηγητικό που απαιτεί, ειδικά απ' το ΚΣ και τα όργανα, να μπουν μπροστά στο μάχιμο προσανατολισμό όλων των Οργανώσεων.

Το ζητούμενο απ' τη δράση της ΚΝΕ για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές δεν μπορεί να είναι μόνο η καθολική συμμετοχή στην προεκλογική περίοδο (Σεπτέμβρης - Οκτώβρης). Το καθήκον για την Οργάνωσή μας είναι η πλατύτερη δυνατή συσπείρωση νεολαίας γύρω από την πολιτική μας και τις νομαρχιακές - δημοτικές κινήσεις που στηρίζουμε. Μια συσπείρωση που πρέπει να δραστηριοποιηθεί τώρα, με πολυμέτωπο - πολύμορφο σχέδιο δράσης - διεκδικήσεων - πρωτοβουλιών.

Τα αποτελέσματα που έχουμε στο νεολαιίστικο κίνημα, η διεύρυνσή τους μέσα από τη συνέχεια της δράσης μας πάνω στους στόχους που έχουμε, βοηθούν στο εύρος της συσπείρωσης νέων που επιδιώκουμε σε κάθε δήμο και πόλη. Η σταθερή αύξηση των οργανωμένων δυνάμεων της ΚΝΕ δίνει ώθηση στο στόχο της συσπείρωσης στα πλαίσια των δημοτικών - νομαρχιακών κινήσεων.

Μας δίνεται η δυνατότητα να βάλουμε σε οργανωμένη κίνηση σε επίπεδο δήμου - πόλης - γειτονιάς ένα σημαντικό δυναμικό που βρίσκεται κοντά μας, μαζί με πολλούς ακόμα που μπορούμε να συσπειρώσουμε αναπτύσσοντας τη δράση μας.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα δεθούν μ' αυτή τη δουλιά, επιδιώκοντας να γίνουν ένα μεγάλο "βήμα" επικοινωνίας των κινήσεών μας και της ΝΑΣ με χιλιάδες νέους.

Ε. ΓΙΑ ΤΟ 24ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Μέσα από τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες του Φεστιβάλ φέτος, στοχεύουμε πρώτα και κύρια στην αποφασιστική συμβολή της ΚΝΕ στην εκλογική μάχη σε κάθε πόλη και νομό, στην προβολή της πολιτικής του Κόμματός μας, των θέσεων της ΚΝΕ σε όσο το δυνατόν πλατύτερα τμήματα νέων, στη συσπείρωση δυνάμεων γύρω από την Οργάνωσή μας πάνω στα βασικά μέτωπα πάλης που έχουμε καθορίσει, στη μαζικοποίηση, μέσα από τις πρωτοβουλίες και τη δράση, της Οργάνωσής μας. Κρατάμε το δεδομένο της δυναμικής του Φεστιβάλ το οποίο πρέπει να αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο και με βάση αυτό διαμορφώνονται σε μεγάλο βαθμό και οι ιδιαίτεροι στόχοι μας μπροστά στο άνοιγμά του.

Με το 24ο Φεστιβάλ μπορούμε και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι πως θα κάνουμε άλλο ένα σημαντικό βήμα προς τα μπρος στην αύξηση της επιρροής μας στη νέα γενιά, στο δυνάμωμα της ΚΝΕ. Η αισιοδοξία μας πηγάζει από την ανοδική πορεία που έχουν τα Φεστιβάλ μας, από τη μεγάλη επιτυχία του 23ου. Την καταξίωση του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή σε ένα μεγάλο τμήμα της νεολαίας. Από το δυνάμωμα της Οργάνωσής μας και την απόκτηση πολύτιμης εμπειρίας, την ανοδική πορεία του ΚΚΕ.

Ειδικότερα, μπροστά στο 24ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ επιδιώκουμε:

- Ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα της Οργάνωσης από αυτό που πραγματοποιήθηκε στο 23ο, που θα εκφραστεί τόσο σε αριθμό εκδηλώσεων και χώρων που θα "επισκεφτεί" το Φεστιβάλ, όσο και σε συμμετοχή νεολαίας.

- Μονιμοποίηση της επαφής μας με διευρυμένα τμήματα νεολαίας, δίνοντας ώθηση στη δουλιά της συσπείρωσης δυνάμεων γύρω από τις κινήσεις που στηρίζει το Κόμμα στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην εκλογική μάχη.

- Προβολή, μέσα από τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ, διεκδικητικών στόχων κατά χώρο. Επιμονή στην πολυμορφία των πρωτοβουλιών, στην ανάγκη να βασανίσουμε το καινούριο που μπορεί να περιλαμβάνουν, να γίνουν πιο ελκυστικές, πιο πρωτότυπες.

Απόκτηση σταθερής επαφής με νεανικά σχήματα και αξιοποίησή τους.

- Σημαντική ώθηση στο στόχο της ορμητικής ανάπτυξης της ΚΝΕ, με συγκεκριμένο σχέδιο και μόνιμο έλεγχο αυτής της δουλιάς.

  • Για την αντιιμπεριαλιστική πανελλαδική κινητοποίηση.

Η αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση της Οργάνωσης, που έχει καθιερωθεί σαν μια σημαντική πρωτοβουλία της ΚΝΕ και είναι εκ των πραγμάτων ο πρώτος μεγάλος σταθμός της καλοκαιρινής μας δράσης, αποκτά μεγάλη σημασία και επικαιρότητα φέτος.

Εχοντας την εμπειρία αρκετών τέτοιων κινητοποιήσεων, οφείλουμε να τη δούμε με μεγαλύτερη απαιτητικότητα, φιλοδοξώντας να σημειώσει μεγαλύτερη επιτυχία από κάθε άλλη φορά, ώστε και αυτή η πρωτοβουλία να δώσει ώθηση και ορμή στη δουλιά και την παρέμβαση των Οργανώσεών μας.

Η κινητοποίησή μας θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 4 - 5 του Ιούλη στη Χίο, συνδυασμένη με εκδηλώσεις ελληνοτουρκικής φιλίας και αντιιμπεριαλιστικής πάλης.

  • Για το κεντρικό 4ήμερο.

Θα πραγματοποιηθεί στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια, το διάστημα 17 - 20 του Σεπτέμβρη. Αμεσα θα πρέπει να επεξεργαστούμε το προπαγανδιστικό υλικό και τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές της προπαγάνδας, των εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών, τα συνθήματα και τα υλικά στήριξης αυτής της δουλιάς.

Εχει συγκροτηθεί Οργανωτική Επιτροπή ξεκινώντας την ετοιμασία των κεντρικών εκδηλώσεων.

  • Εχουμε όλες τις δυνατότητες, έχοντας αναδείξει την καθυστέρηση των ρυθμών ανάπτυξης, αξιοποιώντας τη δυναμική και το δυναμικό της ΚΝΕ, μπορούν να εκτιναχτούν οι οργανωμένες μας δυνάμεις.

Σήμερα η οργάνωση έχει αυξηθεί κατά 38% σε σχέση με το Συνέδριο, ένα χρόνο πριν.

Το Γραφείο θα καθορίσει τους στόχους ανάπτυξης συνολικά της Οργάνωσης με δύο σταθμούς: από το Μάη έως την κινητοποίηση στη Χίο και από τη Χίο έως τη μάχη των εκλογών.

ΚΣ ΚΝΕ

£ έύOι½Ϋ:E?tςΎΐΫ3Ιυς ΐu·ΜΕζ-^ZYΓP*/ϋΎ£t*\λ½ΫXΓλ½ΫXΓSQRWVεϋή?ΏοίΜ6»ΫΚ6ΉΫ?6·Ϋ2Ιυ ΐtΑXΙκεται κοντά μας, μαζί με πολλούς ακόμα που μπορούμε να συσπειρώσουμε αναπτύσσοντας τη δράση μας.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα δεθούν μ' αυτή τη δουλιά, επιδιώκοντας να γίνουν ένα μεγάλο "βήμα" επικοινωνίας των κινήσεών μας και της ΝΑΣ με χιλιάδες νέους.

Ε. ΓΙΑ ΤΟ 24ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Μέσα από τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες του Φεστιβάλ φέτος, στοχεύουμε πρώτα και κύρια στην αποφασιστική συμβολή της ΚΝΕ στην εκλογική μάχη σε κάθε πόλη και νομό, στην προβολή της πολιτικής του Κόμματός μας, των θέσεων της ΚΝΕ σε όσο το δυνατόν πλατύτερα τμήματα νέων, στη συσπείρωση δυνάμεων γύρω από την Οργάνωσή μας πάνω στα βασικά μέτωπα πάλης που έχουμε καθορίσει, στη μαζικοποίηση, μέσα από τις πρωτοβουλίες και τη δράση, της Οργάνωσής μας. Κρατάμε το δεδομένο της δυναμικής του Φεστιβάλ το οποίο πρέπει να αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο και με βάση αυτό διαμορφώνονται σε μεγάλο βαθμό και οι ιδιαίτεροι στόχοι μας μπροστά στο άνοιγμά του.

Με το 24ο Φεστιβάλ μπορούμε και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι πως θα κάνουμε άλλο ένα σημαντικό βήμα προς τα μπρος στην αύξηση της επιρροής μας στη νέα γενιά, στο δυνάμωμα της ΚΝΕ. Η αισιοδοξία μας πηγάζει από την ανοδική πορεία που έχουν τα Φεστιβάλ μας, από τη μεγάλη επιτυχία του 23ου. Την καταξίωση του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή σε ένα μεγάλο τμήμα της νεολαίας. Από το δυνάμωμα της Οργάνωσής μας και την απόκτηση πολύτιμης εμπειρίας, την ανοδική πορεία του ΚΚΕ.

Ειδικότερα, μπροστά στο 24ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ επιδιώκουμε:

- Ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα της Οργάνωσης από αυτό που πραγματοποιήθηκε στο 23ο, που θα εκφραστεί τόσο σε αριθμό εκδηλώσεων και χώρων που θα "επισκεφτεί" το Φεστιβάλ, όσο και σε συμμετοχή νεολαίας.

- Μονιμοποίηση της επαφής μας με διευρυμένα τμήματα νεολαίας, δίνοντας ώθηση στη δουλιά της συσπείρωσης δυνάμεων γύρω από τις κινήσεις που στηρίζει το Κόμμα στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην εκλογική μάχη.

- Προβολή, μέσα από τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ, διεκδικητικών στόχων κατά χώρο. Επιμονή στην πολυμορφία των πρωτοβουλιών, στην ανάγκη να βασανίσουμε το καινούριο που μπορεί να περιλαμβάνουν, να γίνουν πιο ελκυστικές, πιο πρωτότυπες.

Απόκτηση σταθερής επαφής με νεανικά σχήματα και αξιοποίησή τους.

- Σημαντική ώθηση στο στόχο της ορμητικής ανάπτυξης της ΚΝΕ, με συγκεκριμένο σχέδιο και μόνιμο έλεγχο αυτής της δουλιάς.

  • Για την αντιιμπεριαλιστική πανελλαδική κινητοποίηση.

Η αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση της Οργάνωσης, που έχει καθιερωθεί σαν μια σημαντική πρωτοβουλία της ΚΝΕ και είναι εκ των πραγμάτων ο πρώτος μεγάλος σταθμός της καλοκαιρινής μας δράσης, αποκτά μεγάλη σημασία και επικαιρότητα φέτος.

Εχοντας την εμπειρία αρκετών τέτοιων κινητοποιήσεων, οφείλουμε να τη δούμε με μεγαλύτερη απαιτητικότητα, φιλοδοξώντας να σημειώσει μεγαλύτερη επιτυχία από κάθε άλλη φορά, ώστε και αυτή η πρωτοβουλία να δώσει ώθηση και ορμή στη δουλιά και την παρέμβαση των Οργανώσεών μας.

Η κινητοποίησή μας θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 4 - 5 του Ιούλη στη Χίο, συνδυασμένη με εκδηλώσεις ελληνοτουρκικής φιλίας και αντιιμπεριαλιστικής πάλης.

  • Για το κεντρικό 4ήμερο.

Θα πραγματοποιηθεί στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια, το διάστημα 17 - 20 του Σεπτέμβρη. Αμεσα θα πρέπει να επεξεργαστούμε το προπαγανδιστικό υλικό και τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές της προπαγάνδας, των εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών, τα συνθήματα και τα υλικά στήριξης αυτής της δουλιάς.

Εχει συγκροτηθεί Οργανωτική Επιτροπή ξεκινώντας την ετοιμασία των κεντρικών εκδηλώσεων.

  • Εχουμε όλες τις δυνατότητες, έχοντας αναδείξει την καθυστέρηση των ρυθμών ανάπτυξης, αξιοποιώντας τη δυναμική και το δυναμικό της ΚΝΕ, μπορούν να εκτιναχτούν οι οργανωμένες μας δυνάμεις.

Σήμερα η οργάνωση έχει αυξηθεί κατά 38% σε σχέση με το Συνέδριο, ένα χρόνο πριν.

Το Γραφείο θα καθορίσει τους στόχους ανάπτυξης συνολικά της Οργάνωσης με δύο σταθμούς: από το Μάη έως την κινητοποίηση στη Χίο και από τη Χίο έως τη μάχη των εκλογών.

ΚΣ ΚΝΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ