Κυριακή 17 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29

ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ εποχή ζωντάνεψε στο Α' Ράλι Βετεράνων. Οι οδηγοί αγώνων που ξεκίνησαν την υπόθεση του σπορ στη χώρα μας πριν από 30 χρόνια, συγκεντρώθηκαν με τα ίδια ιστορικά πλέον αυτοκίνητα, χάρη σε μια πρόσκληση της Αθηναϊκής Λέσχης Φίλων Αυτοκινήτου, στην πίστα των Μεγάρων. Στην "κόντρα" πρώτευσε ο Στράτος Βαμβακίδης με DKW 1000 και ακολούθησαν οι Σταύρος και Γιώργος Ζαλμάς με S Austin Cooper 5 και οι Αντώνης Τζεν και Γιώργος Λιβέρης με SAAB 96 Sport. "Παρών" έδωσαν ακόμη οι Ραυτόπουλος (DKW F12), Ψύχας, Βουρδουμπάκης, Γιωργίτσης, Κανελλάκης, Λουμίδης, Σταμουλάκης, Φωτιάδης, Βρετός, Κορομπίλης, Σταύρου, Χόγκαν Μπαρδόπουλος Μαρασλής, Γκιόλμαν, Τσαπάρας, Διαμαντόπουλος. Αναλυτής, Ανδριόπουλος, Σαραντόπουλος Βουρβούτης, Παπαδημητρίου, κ.ά.

ΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ αρπακτικό, ταχύτατα και αποφασιστικά έφερε στην Κορσική ο Κόλιν Μακ Ρέι. Ο οδηγός της "Σούμπαρου" έπαιξε το τελευταίο του χαρτί και διέλυσε τον ανταγωνισμό. Ενδεικτικό ότι φάνηκε στον τελευταίο γύρο με διαφορά 47 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Κάρλο Σάινθ, και αντί να κόψει αύξησε τη διαφορά στα 55, μέχρι που παρενέβη η ομάδα και άρχισε να πατάει και λίγο φρZνο ο Σκοτσέζοι ρίχνοντΑς τη διαφορά από τον τελικά δεύτερο Ντελεκούρ στα 27 δεύτερα. Καλά πήγαν και οι Λιάτι - Πονς που έφεραν το δικό τους Σουμπαρού πίσω από το Πεζώ 306 του Ντελακούρ. Στη βαθμολογία προηγείται ο Μακρέι με 2 βαθμούς διαφορά του Σάινθ, ενώ και στους" κατασκευαστές η διαφορά είναι 3 βαθμοί υπέρ της Σουμπαρού, με δεύτερη την Τογιότα.

ΚΑΤΑ 15% ΑΥΞΗΣΕ η Nissan τις πωλήσεις της στην Ευρώπη, το πρώτο τρίμηνο του 1998 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι συνολικές πωλήσεις του πρώτου τριμήνου ανήλθαν στα 136.905 αυτοκίνητα. Το Micra που κατασκευάζεται στο Σάντερλαντ της Αγγλίας, αύξησε τις πωλήσεις του κατά 17%"επιδόσεις" του κατά ή 42.976, ενώ αντίστοιχα το Almera ανέβασε τις "επιδόσεις" του κατά 32,2% πουλώντας 33.659 αυτοκίνητα. Εκτός των δύο μοντέλων ανανεώθηκε και ο υπόλοιπος στόλος της NISSAN, που έχει για στόχο να ξεπεράσει τα 490.000 αυτοκίνητα που πούλησε πέρσι στην Ευρώπη, και να διατηρήσει την πρώτη θέση που κατέχει ανάμεσα στους Ευρωπαίους κατασκευαστές, αυξάνοντας ταυτόχρονα το μερίδιό της στην αγορά.

ΥΠΟ ΒΡΟΧΗ διεξήχθη ο πρώτος αγώνας της Φόρμουλα 3 για το επαγγελματικό πρωτάθλημα, στην πίστα των Μεγάρων. Τα προβλήματα πολλά για οδηγούς και μηχανικούς των μονοθέσιων, και τα τετ-α-κε οι έξοδος και τα γλιστρίματα άφθονα. Στον αγώνα που το θέαμα περίσσεψε νικητής ο άνθρωπος της βροχής Γιώργος Μαγκλιβέρας με Ralt RT 35 Alfa Romeo. Ακολούθησαν Κώστας Λαζαράκης (Reynard 913 Mugen) και Μανώλης Μοσχούς με Dalara 396 Fiat.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ