Σάββατο 23 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Αύριο Κυριακή 24 Μάη, το πρωί, γίνεται στις Βρυσούλες Μεγαλόπολης το 40ήμερο μνημόσυνο της

ΒΕΝΕΤΑΣ Αναστασάκου - ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Από μικρή στάθηκε μάνα και αδελφή στα οχτώ αδέλφια της.

Ηρθε η Κατοχή, όλη η οικογένεια πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Στο βουνό, στον Ταϋγετο, η Βενέτα πρόσφερε ό,τι της ήταν δυνατόν στον αγώνα. Μετά ήρθαν οι διωγμοί και οι σκοτωμοί. Τον αδελφό της, τον Γιάννη, 17 χρονών ΕΛΑΣίτη, τον σκότωσαν οι χωροφύλακες στην Καλαμάτα. Τον πατέρα της, 65 χρονών δάσκαλο, τον δολοφόνησαν οι χίτες στον Πάρνωνα Λακωνίας, τον άλλο αδελφό της Σπύρο 28 χρονών, τον εκτέλεσε το ματοβαμμένο κράτος στο Γουδί. Η μάνα της στη φυλακή και τα άλλα αδέλφια της, Βασίλη και Μήτσο, τα βασάνισαν στο Μακρονήσι.

Μετά παντρεύτηκε τον Λάμπρο Αγγελόπουλο, αντιστασιακό. Την αγάπησε πολύ. Αυτό της απάλυνε τη δυστυχία.

Με τη φροντίδα της και την αμέριστη συμπαράσταση και προσφορά του άντρα της, κατόρθωσε να σβήσουν κάπως τα αποκαϊδια της οικογένειας του πατέρα της.

  • Στη μνήμη της αγωνίστριας Βενέτας Αναστασάκου - Αγγελοπούλου,που πέθανε στις 16 Απρίλη 1998, προσφέρουμε 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Εμμανουήλ Πλεύρης και Ποτίτσα Αναστασάκου - Πλεύρη

***

Την Κυριακή 24 Μαϊου, στον Ιερό Ναό Αγίου Σύλλα, στο χωριό Αγ. Σύλλας Ηρακλείου Κρήτης, θα ψαλεί η επιμνημόσυνος ακολουθία για την ανάπαυση της ψυχής των λατρευτών μου γονέων:

ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΠΟΔΙΑ(40ήμερο)

ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΔΙΑ(51 χρόνια από το θάνατό του - Καπετάνιος του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας) και των συντρόφων του, που έπεσαν μαζί στη μάχη, στον Ψηλορείτη στον Εμφύλιο.

Η θυγατέρα: Ιωάννα Ποδιά

Μετά το τέλος της ακολουθίας, θα προσφερθεί καφές σε καφενείο του χωριού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ