Κυριακή 24 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29

ΤΟ ΠΛΕΟΝ ιστορικό γκραν πρι της Φόρμουλα 1, πραγματοποιείται σήμερα στο Μονακό. Ο έκτος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος διατηρεί την αίγλη του, αλλά δίνει και ελπίδες στους φιλάθλους για ένα καλύτερο θέαμα απ' ό,τι έχουν φέτος. Οι στενοί - για τις σημερινές ταχύτητες - δρόμοι του Μονακό, όπου και διεξάγεται μεγάλο τμήμα του αγώνα, δε δίνουν τη δυνατότητα για εύκολες προσπεράσεις, ούτε για τέρμα γκάζι. Ευνοούν σίγουρα τους τεχνικούς οδηγούς και τα καλοστημένα μονοθέσια. Ετσι αν και οι Χάκινεν και Κούλθαρντ είναι σίγουρα τα φαβορί, ο Σουμάχερ ελπίζει ότι η Φεράρι του θα είναι περισσότερο ανταγωνιστική από ό,τι μέχρι σήμερα, στα στενά του πριγκιπάτου και ίσως αυτό του δώσει την ευκαιρία για μια νίκη.

ΤΟ ΜΗΛΟ κάτω απ' τη μηλιά θα πέσει. Ο Ιαβέρης τζούνιορ στην πρώτη του εμφάνιση, στον πρώτο αγώνα ταχύτητας στην πίστα των Σερρών πήρε τη νίκη στην κατηγορία Ν και μάλιστα υπό βροχή. Στην ομάδα Α ο Κόρακας πρώτευσε με το HONDA Civic VTI του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ στο ενιαίο, ταχύτερο από όλα τα Peugeot 106 Rally αποδείχτηκε αυτό του Κοτζιά που ζευγάρωσε τις νίκες του στους δύο πρώτους αγώνες.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ αισιόδοξη κατεβαίνει στον αγώνα των 24ωρών του La mans το Σάββατο 6 Ιουνίου, η Nissan. Στη γραμμή της εκκίνησης θα παραταχθούν τέσσερα R390 GTi, αφού κατάφεραν να προκριθούν μετά από πολύ καλή εμφάνιση στην πρώτη φάση. Ο καλύτερος χρόνος που πέτυχε στα δοκιμαστικά έκανε τον Eric Comas να δηλώσει: "Εχουμε καταφέρει μια απόλυτη ισορροπία μεταξύ ταχύτητας και αξιοπιστίας. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος για την επιτυχία μας στον αγώνα, αφού έχουμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία τη χρονιά που μας πέρασε. Εάν έπρεπε να διαλέξω ένα αυτοκίνητο για να κερδίσω θα διάλεγα το Nissan".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ "γκάζι" διαθέτει η νέα γενιά των SAAB 9 - 5 Turbo. Η ιπποδύναμη έχει αυξηθεί από τα 185 στα 192 άλογα, πάντα στις 5.000 σαλ., ενώ και η ροπή κέρδισε 10 Nm ανεβαίνοντας στα 300 Nm, που όμως αποδίδονται στις 3.500 σαλ έναντι των 2.500 σαλ που ήταν πριν. Η βελτίωση της απόδοσης είναι αποτέλεσμα της καλύτερης εκμετάλλευσης του Turbo και της διαχείρισης του συστήματος τροφοδοσίας.

ΝΕΟ εμπορικό διευθυντή απέκτησε η Daellas AE. Η εταιρία που αντιπροσωπεύει τα Daewoo στη χώρα μας, πήρε "μεταγραφή" τον Γιάννη Κοντομηνά που τα πέντε τελευταία χρόνια ήταν διευθυντής πωλήσεων λιπαντικών και Marketing στην Mobil.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ