Κυριακή 24 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο"

Δεν "πουλάνε" τα μυαλά!

ΚΑΛ. ΜΠΟΥΡΝΗ,Ρόδος: "Στη Λευκωσία της Κύπρου από τις 3-5-98 έως 9-5-98, διοργανώθηκε η 15η Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών. Η 6μελής ελληνική ομάδα κατέκτησε 1 χρυσό μετάλλιο (το οποίο πήρε η κόρη μου Θεοδώρα Μπουρνή) και 5 αργυρά. Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα!!

Ο υπουργός κι ο υφυπουργός Παιδείας υποσχέθηκαν - μάλλον δήλωσαν - ότι τα παιδιά που θα κατακτούν μετάλλια σε Βαλκανική ή Διεθνή Ολυμπιάδα θα μπαίνουν στο Πανεπιστήμιο χωρίς εξετάσεις.

Το ανάλογο νομοσχέδιο έχει κατατεθεί στη Βουλή από το Φεβρουάριο, αλλά... "ξεχνούν" να το ψηφίσουν. Ετσι τα 3 από τα 6 παιδιά της Ολυμπιακής Ελληνικής Ομάδας κινδυνεύουν να μη συμμετάσχουν στην επόμενη Διεθνή Ολυμπιάδα, που θα γίνει τους προσεχείς μήνες στην Ταϊβάν, γιατί θα πρέπει να ασχοληθούν με τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Σας ρωτώ, δεν είναι άδικο; Δε θ' αναγκαστούν να φύγουν στο εξωτερικό; Ενα πελώριο "Γιατί;" συμβαίνουν αυτά στην Ελλάδα; Μήπως τα μυαλά δεν "πουλάνε";".

Για τις κατακτήσεις μας

ΦΩΤΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ,Ανω Ηλιούπολη, Αθήνα. Εμείς οι παλιοί εργαζόμενοι στην Ηλεκτρική Εταιρία "Πάουερ", τη σημερινή ΔΕΗ, με στεναχώρια βλέπουμε πως οι κυβερνώντες μας με μια απλή απόφαση θέλουν να μας καταργήσουν όλα αυτά τα δικαιώματα, που εμείς αποκτήσαμε με πολλούς σκληρούς αγώνες. Κάτω από τις προσταγές των Βρυξελλών, επιδιώκουν να "βάλουν χέρι" στο "οκτάωρο". Αυτό ισοδυναμεί με εγκληματική πράξη. Οι εργάτες στο Σικάγο πριν εκατό χρόνια έδωσαν τη ζωή τους γι' αυτή την τόσο σπουδαία και θεμελιακή κατάκτηση των εργαζομένων. Θέλουν να μας γυρίσουν πίσω, να θησαυρίζουν από την κλεμμένη δουλιά των εργαζομένων. Γι' αυτό εξαγοράζουν συνειδήσεις, δημιουργούν απεργοσπαστικές ομάδες, φροντίζουν να στέλνουν δικούς τους στις θέσεις - "κλειδιά", στα Σωματεία, Ομοσπονδίες, Βουλή.

Εμείς όμως δεν πρέπει να πέσουμε στη "λούμπα" που μας ετοιμάζουν. Πρέπει να συσπειρωθούμε γύρω από τα προοδευτικά σωματεία που μας εκπροσωπούν και δεν είναι πουλημένα. Να αγωνιστούμε μαζικά, γιατί - όπως τα πράγματα δείχνουν - μας περιμένουν δύσκολες μέρες.

Παραπληροφόρηση

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΛΛΙΝΙΑΤΗΣ,Αγιοι Ανάργυροι Αττικής. Πήρα μέρος στη φετινή μεγαλειώδη, αγωνιστική και ωραία εκδήλωση της 1ης Μάη στην πλατεία Συντάγματος, που διοργανώθηκε από πρωτοβάθμια Σωματεία Εργαζομένων Αθήνας. Με το γράμμα μου αυτό θέλω να καταγγείλω το πώς - για ακόμη μια φορά - διάφορα ΜΜΕ παρουσίασαν την είδηση.

Το MEGA CHANNEL έδωσε την παρακάτω είδηση: "Στη συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΚΚΕ, χαιρετισμό απηύθυνε η Γενική Γραμματέας του Αλ. Παπαρήγα". Μα πού είδαν την Αλέκα Παπαρήγα να απευθύνει χαιρετισμό στην πρωτομαγιάτικη εκδήλωση; Το μόνο που έκανε ήταν - κάτω στην πλατεία, στο πεζοδρόμιο - να απαντήσει σε ερωτήσεις ομάδας δημοσιογράφων που την πλησίασαν και να μιλήσει για τη σημασία της ημέρας κτλ.

Γιατί, λοιπόν, παραποίησαν την αλήθεια; Μήπως τους πείραξε που στο Σύνταγμα, εκτός από τους κομμουνιστές και τους φίλους του ΚΚΕ, υπήρχε πλήθος κόσμου που γύρισε τις πλάτες του στους νεροκουβαλητές των εργοδοτών -ψευτοσυνδικαλιστές και λοιπούς εργατοπατέρες;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ